Annonce
Ugeavisen Ølgod

Fodplejere genåbnede med nye ideer og gå-på-mod

Mari-Ann Buhl Nielsen og Britta Sylvestersen har tanket positiv energi og nye ideer under corona-nedlukningen. Det får kunderne nu gavn af i de genåbnede fodplejeklinikker i Torvegade. Foto: Steen Tue Bjerborg
De to Ølgod-fodplejere Britta Sylvestersen og Mari-Ann Buhl Nielsen har som mange andre haft det svært under nedlukningen. Men de har brugt ventetiden positivt og genåbnede for nylig med nye ideer, energi og gå-på-mod.

Ølgod: Det er ikke sjovt at være tvunget til at holde lukket i 15 uger, når man elsker sit arbejde og ens virksomhed. Heller ikke for de mange, der er afhængige af det, man laver. Det kan Britta Sylvestersen og Mari-Ann Buhl Nielsen tale med om.Hvordan tror du, det er, når man ikke har en indtægt i over tre måneder?

Britta SylvestersenBritta Sylvestersen og Mari-Ann Nielsen står bag de to fodplejeklinikker Ølgod Fodklinik og Glade Fødder. Klinikkerne ligger side om side i Torvegade, og som andre fodplejeklinikker i Danmark har de været tvunget til at holde lukket fra 21. december til 6. april. Det har været en hård og lang tid - både for ejerne og deres kunder.

- Hvordan tror du, det er, når man ikke har en indtægt i over tre måneder? Man bliver rastløs og går hele tiden med en frygt og usikkerhed for, hvad der skal ske. Imens ringer kunder og siger, at de har ondt i fødderne og spørger, om man ikke snart kan hjælpe dem, lyder det fra Britta Sylvestersen, der blev uddannet som fodplejer for 15 år siden og har drevet Ølgod Fodklinik lige så længe.

Mari-Ann Buhl Nielsen har også været uddannet fodplejer i 15 år. Men hun har indtil nu kun arbejdet med fodpleje ved siden af sit faste arbejde på HTH. Indtil sidste år hvor hun stoppede på HTH for at satse på Glade Fødder. Og så kom nedlukningen.

Mari-Ann Buhl Nielsen har været uddannet fodplejer i 15 år. Nu er hun glad for at have åbnet sin klinik, Glade Fødder, i Torvegade efter genåbningen. Foto: Steen Tue Bjerborg

- Det har virkelig haft konsekvenser. Både for os og vores kunder. En af mine kunder fik en blodprop i benet, imens jeg ikke kunne hjælpe hende. Det gør indtryk, konstaterer fodplejeren, der som Britta Sylvestersen flere gange har følt sig forpligtet til at henvise kunder til lægen under nedlukningen.

Har brugt tiden positivt

Der er dog ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Heller ikke en corona-nedlukning. Og slet ikke, når man som Britta og Mari-Ann, der ud over at være fodplejere også arbejder som henholdsvis zoneterapeut og hypnotisør, har et positivt og holistisk helhedssyn på tingene.

- Jeg var nok hårdere ramt under første nedlukning. Der var jeg rastløs og urolig. Denne gang har jeg udnyttet, at nedlukningen giver ekstra tid. Så kan man få ro til at få nogle gode ideer og få lavet noget af alt det, man ellers ikke når, forklarer Britta Sylvestersen, der har fået mange af sine idéer, når hun gik lange ture med sine hunde.

For Britta Sylvestersen har den ekstra tid betydet, at hun blandt andet har fået opgraderet sin viden og færdigheder med et online-kursus og endelig har fået lavet en video til hjemmesiden. Og så fik hun den idé, at hun ville kontakte fodplejeren inde ved siden af og høre, om de ikke skulle slå sig sammen i en fælles stemme, når det gjaldt om at fortælle om den lokale fodpleje.

- Ja, Britta ringede, og den var jeg da straks med på. Derfor sidder vi nu her og fortæller det her sammen, smiler Mari-Ann Buhl Nielsen, der har brugt sin ekstra tid på også at tage et kursus, samtidig med at hun har fået bagt en masse boller derhjemme og set mere til barnebarnet i Hillerød.

Annonce

Fuldt booket længe frem

Nu er det så slut med at gå derhjemme og have en masse tid i overskud. For som landets andre fodplejere fik Glade Fødder og Ølgod Fodklinik lov at åbne igen efter påske. Og interessen har været overvældende. I Ølgod Fodklinik er alle tider booket til et stykke ind i maj. Glade Fødder er tæt på at have det samme. Og med det efterslæb, som ubehandlede fødder kan give, bliver der helt sikkert en del at tage fat på.

- Jeg har prøvet at anbefale fodbad derhjemme, men det er jo ikke nok i længden, så vi får da travlt, og heldigvis for det, konstaterer Britta Sylvestersen.

Britta Sylvestersen har drevet Ølgod Fodplejeklinik i 15 år. Nu har hun åbent igen efter sin anden corona-nedlukning, og alle tider er fuldt bookede til et godt stykke ind i maj. Foto: Steen Tue Bjerborg

Hvad nu, hvis kunderne er så desperate, at de vil have en behandling, selvom de ikke kan vise et gyldigt coronapas?

- Vi kender jo vores kunder godt, og de er ansvarlige og fornuftige. Og vi vil da kræve en test, ligesom vi selv vil blive testet hele tiden. Det vil jo ikke kun være skidt for os, men for alle kunderne, hvis der kommer en med corona, fastslår Britta Sylvestersen.

Mari-Ann Buhl Nielsen forstår dog godt, at især ældre kunder kan være usikre på det hele. Og hun forudser, at der kan blive problemer, hvis en test ikke er kommet frem digitalt.

- Men så har jeg set, at man kan få printet en negativ test på stedet, og under alle omstændigheder er det da bedre, at vi nu endelig kan have åbent og være i gang med fodplejen, fastslår Mari-Ann Buhl Nielsen.

Klinikkerne

Britta Sylvestersen har drevet Ølgod Fodklinik i Torvegade i Ølgod i 15 år. Derudover er hun zoneterapeut.

Mari-Ann Buhl Nielsen har været fodplejer i 15 år. Samtidig har hun været hypnotisør og ansat hos HTH. Nu satser hun på Glade Fødder.

Britta Sylvestersen og Mari-Ann Buhl Nielsen er begge medlemmer af Sammenslutningen af Danske Fodplejere (SADF). Det er en brancheforening for cirka 420 fodplejere i Danmark, der har taget en SADF-godkendt sundhedsfaglig uddannelse.

Fodplejere i Danmark har som for eksempel frisører været tvunget til at holde lukket siden den 21. december. Men siden den 6. april har de haft lov at holde åbent igen.

Der er ingen tvivl om, at Britta Sylvestersen og Mari-Ann Buhl Nielsen vil gå langt for at pleje deres kunders fødder. Men sikkerheden skal overholdes. For alt hos dem handler i sidste ende om at sikre den bedst mulige sundhed for kunderne.

- Sådan er det med fodpleje. Alt begynder jo ved fødderne og kan hurtigt påvirke hele kroppen fra ankler til knæ, hofter, ryg og nakke, lyder det fra de to lokale fodplejere med den fælles stemme, som de fremover vil præsentere fodplejen i Ølgod og omegn med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce