Annonce
Ugeavisen Ølgod

For 50 år siden blev de jyske mestre - søndag var de samlet igen

Holdet er samlet på Sig Stadion 50 år efter triumfen. Bagerst fra venstre: Træner Leif Andersen, Tom Bager, Egon Jensen, Kristian Kristoffersen, Peter Skov, John Larsen og Viliam Vad. I midten sidder Jon Kristensen, Bjarne Nielsen og Keld Gammelgaard. Forrest sidder Knud Ole Dal, Jørgen Thøgersen, Hans Jørgen Gammelgård og træner Knud Larsen. Foto: Annett Bruhn
Annonce

Sig: Semifinalen var på Sig Stadion. Godt 300 tilskuere var dukket op for at se juniorholdet med drenge på 14-15 år spille. Desværre var modstanderne for stærke, og de førte 2-1 til kort før tid.

I avisen i 1969 stod, at Knud Ole Dal "sendte den i trekanten til 2-2 under det største bifald, der har været på Sig Stadion i flere år".

50 år efter er han og resten af holdet - undtagen en enkelt, der er død - er samlet i klubhuset i Sig for at fejre et særligt jubilæum. For Knud Ole Dals mål i sidste øjeblik gav adgang til en straffesparkskonkurrence, som Sig Boldklub vandt. Det gav adgang til finalen, som holdet også vandt. Dermed havde David vundet over de store Goliath-klubber: Sig Boldklub var jyske mestre.

Finalekampens sejrsmål blev scoret af Viliam Vad på udebane. Da drengene kom tilbage til Sig, blev de mødt af Sognerådet, der ville ønske drengene tillykke, og der blev holdt en fest på hotellet med 175 deltagere for at hylde drengene.

Sådan så de ud dengang. Foto: Annett Bruhn
I scrapbogen kan man læse, at Sig-holdet måtte ud i en omkamp for at vinde jyllandsmesterskabet over Bindslev. Ifølge de forsamlede bød året på fire omkampe, og to kampe blev afgjort på straffespark. Foto: Annett Burhn
Sådan så de ud dengang. Foto: Annett Bruhn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce