Annonce
Ugeavisen Ølgod

For Agroland i Næsbjerg har coronakrisen været til deres fordel

Githa Mogensen har arbejdet på foderstofcentralen i Næsbjerg siden 1992, og passer til daglig butikken Agroland, der tidligere hed Energi og Hobby. Foto: Jóhann Thór Haahr Hansen
Dyrehandel- og landbrugsbutikken Agroland har efter tre år på benene vist sig at have sin berettigelse i hjertet af Næsbjerg. Butiksansat Githa Mogensen kan mærke, at coronanedlukningen har fået kunderne til at gå mere op i deres dyr og have.

Næsbjerg: En blandet landhandel i ordets pureste forstand. Sådan beskriver butiksansat hos Agroland Næsbjerg Githa Mogensen sin butik Agroland, der om lidt kan fejre tre års jubilæum i den tidligere Andelskasses lokaler i Næsbjerg.

Bagved ligger Vestjyllands Andel's afdeling i Næsbjerg, og i butikken kan der købes stort set alt, der skal bruges til hobbylandbrug og fritid, hvad end det er foder, værktøj, arbejdstøj og spøjse dimser. Har kunderne behov for større leverancer, kan det aftales og afhentes med foderstofcentralen.

Indtil oktober 2019 hed butikken Energi og Hobby, men skiftede navn, da Vestjyllands Andel opkøbte Agroland-kæden. Og det var meget godt, siger Githa Mogensen på syngende synnejysk.

- Der var rigtig mange, som troede at Energi og Hobby var garn og sådan noget, og ikke artikler og foder til hobbydyr, griner hun.

Coronakrisen har øget omsætningen.

Fordi dyrehandlere og forhandlere af foder, tilskud og tilbehør til dyr er en del af detailhandlen, har butikken været undtaget de restriktioner som har tvunget andre forretninger til at holde lukket.

Og butikken har i den grad oplevet en meromsætning siden coronanedlukningen, for når folk går hjemme, går de mere op i deres husdyr og deres haver, mener Githa Mogensen. Det samme forventer hun kommer til at ske dette forår, for travlheden kan allerede mærkes.

- Sidste forår, da det hele lukkede ned, så væltede det ind med folk der skulle have minidrivhuse og sætkartofler, som vi ikke solgte meget af tidligere. Denne vinter har det store hit været vildtfuglefrø, siger hun.


Sidste forår, da det hele lukkede ned, så væltede det ind med folk der skulle have minidrivhuse og sætkartofler, som vi ikke solgte meget af tidligere. Denne vinter har det store hit været vildtfuglefrø.


I butikken kan der købes det meste til hobbydyr og haven, og hvis kunderne skal handle stort ind, kan det arrangeres med foderstofcentralen lige bag ved. Foto: Jóhann Thór Haahr Hansen

Githa Mogensen har arbejdet på foderstofcentralen i Næsbjerg siden 1992, og har passet butikken i de tre år, den har kørt. Selvom der findes lignende butikker i Varde, Esbjerg og Ølgod, så har butikken i Næsbjerg i sine første tre leveår vist sit værd og en solid økonomi, og har etableret loyale kunder så langt væk væk som Fanø og Hvide Sande.

- Jeg kan godt lide pingpongen med kunderne og at kunne hjælpe dem. De behøver ikke altid at købe noget, det er fint, at de kommer ind og spørger om tingene, og får et ærligt svar, siger Githa Mogensen, der med næsten 30 års erfaring i foderstofbranchen kan tildeles en vis ekspertise.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce