Annonce
Ugeavisen Ølgod

Freddi og Frida kører kreativt parløb i Ølgod

Freddi, Frida og børnene Andrea og Asger Birkebæk Nielsen er en glad og teatertosset familie i Ølgod. Foto: Tatjana Johnsson
Ægteparret, hvis navn klinger af popgruppe, er med til at holde hjulene igang i Ølgod, når det gælder sang, musik, teater og revy.
Annonce

Ølgod/Lunde: Sommerspillet i Ølgod promoverer sig ved at være Danmarks hyggeligste, det er den musikalske teaterfamilie Birkebæk Nielsen fuldstændig enige i. Den "teatertossede" familie i Ølgod består af farmand Freddi (36), mor Frida (38) og børnene Andrea (10) og Asger (6), der alle fire er involverede på forskellig vis i årets forestilling HONK - den tudegrimme ælling, der spiller i perioden fra den 13. - 18. august i Ølgod Byskov.

Forestillingen er en moderne fortolkning af den grimme ælling oversat fra engelsk, hvor udtrykket "honk" kan oversættes med rap. Sproget er ført op til i dag, og essensen af historien handler om mobning og ekskludering af fællesskabet fuldstændig som i det originale H.C. Andersen eventyr.

I teatergruppen Drabanterne i Ølgod, som står bag sommerspillet, er Freddi lyd- og lysmand og formand for Ølgod Sommerspil.

- Jeg er mellemled mellem det kreative team og bestyrelsen, og derudover står jeg for teknikken i forestillingen, hvor jeg har folk i oplæring undervejs, siger han og tilføjer:

- Jeg spiller også gerne selv en rolle, hvis der er tid til det, men det kan også være i Ølgod Revyen, som Drabanterne også sætter op.

- Det sociale fællesskab i teatergruppen Drabanterne betyder rigtig meget, vi er som én stor familie.

Frida Birkebæk Nielsen

Annonce

Frida's hovedrolle

Freddi og Frida mødte hinanden for 13 år siden under Ølgod Sommerspil, hun er oprindelig fra Lunde, men er i dag lærer på Ølgod Efterskole, hvor hun har musik som linjefag. Parret bor i en lærerbolig lige ved efterskolens gymnastikhal.

- Det sociale fællesskab i Drabanterne betyder rigtig meget, vi er som én stor familie, siger Frida.

Familien har travlt med de mange øvninger, og Asger er med næsten hver gang, han kan godt lide at hænge ud med resten af "slænget".

- Mandag træner vi sang og dans, onsdag øves der skuespil og replikker og hver anden weekend samles det hele. Fra den sidste weekend i maj, er vi på scenen og øver i skoven, siger Freddi.

Annonce

Øvelse gør mester

Andrea er også med på scenen sammen med mor, der har en af hovedrollerne - faktisk i en morrolle til den tudegrimme ælling.

- Jeg synes, det er sjovt at spille teater, blandt andet fordi det giver et adrenalin kick, når man er på scenen, siger Andrea.

Der er 11 børn med på scenen i år, der optræder som fisk og frøer. Dem har instruktøren fra Sjælland, Gert Møller Nielsen, selv spundet ind i historien.

- Der er både et A og et B børnehold forstået på den måde, at alle børnene ikke er de samme på scenen under alle spilledage, men de er i stedet med på skift hver anden aften. Der er virkelig mange sjove replikker og ordlege i stykket, siger Frida og fortsætter:

- For eksempel "man skulle have forelsket sig i en lokkeand" eller "vågn op og kom ud af fjerene".

Ølgod Sommerspil 2019 - HONK - den tudegrimme ælling

Opføres fra den 13-18. august

Tirsdag-lørdag klokken 19.30

Søndag klokken 14.

Billetter: www.drabant.dk

Annonce

Sponsorer

Ølgod Sommerspil nyder godt af mange trofaste, lokale sponsorer, og Lions Club har som altid købt forpremieren.

- Vi er virkelig velsignet med trofaste sponsorer, og vi håber i år på et par tusind publikummer, så kører det rundt, siger Freddi.

- Som noget nyt i år er der en scenekonstruktion med en trappescene, der lidt kryptisk sagt også kommer til at afspejle publikum uden at løfte sløret for hele grunden til dens anvendelse, kom i skoven i uge 33 og få en sjov og eventyrlig oplevelse, siger han.

Familien Birkebæk Nielsen glæder sig til at optræde i Ølgod Sommerspil i Byskoven til august. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

35 års jubilæum

Annonce