Annonce
Ugeavisen Ølgod

Fridage bruges da til frivilligt arbejde

Flemming Nørskov bruger masser af timer på frivilligt arbejde, så rideklubben i Ansager, RIKA, kan komme ind i de nye omgivelser. Foto: Leif Christensen

Flemming Nørskov var ikke i tvivl om, at de ekstra fridage - og mange andre fridage - skulle bruges til glæde for de nye faciliteter til rideklubben i Ansager

Annonce

Ansager: Mange valgte at tage fri de tre dage før påske. Dermed kunne det blive til mere end en uges ferie, hvor der kunne slappes af. Det sidste glemte Flemming Nørskov dog.

Han tog ganske vist fri fra sit arbejde hos entreprenør Svend B. Thomsen A/S i Varde, men ikke for at lave ingenting - tværtimod.

- Jeg tager fri, så vi kan komme længere med arbejdet herude og låne maskinerne, hvor firmaet bedst kan undvære dem, lød det fra Flemming Nørskov, da vi traf ham i gummigeden på Kvie Søvej 5 mellem Ansager og Skovlund nogle uger før påske.

Da påsken så kom, var der igen rig lejlighed til at møde Flemming Nørskov på adressen, hvor rideklubben i Ansager, RIKA, flytter ind i den kvæggård, der skal bygges om.

Der er masser af beton, der skal bankes op, inden stalden kan bruges til ridehal. Foto: Leif Christensen
Annonce

Vigtigt med frivilligt arbejde

Et arbejde, der kræver sine folk, og Flemming Nørskov er en af dem, der går forrest og bruger det store grej, som han har lånt.

- Jeg har nogle fantastiske chefer, der sagde ja, da jeg spurgte, om jeg kunne låne maskinerne til arbejdet herude. Det er så deres måde at sponsere projektet på, fortæller Flemming Nørskov, da han er i gang med at banke beton op.

Et arbejde, der ikke kunne klares med håndkraft, men via de sponserede maskiner og Flemming Nørskovs indsats lykkes det at komme gennem den del af arbejdet - frivilligt arbejde.

- Det er vigtigt, vi hjælper og yder noget frivilligt arbejde i foreningerne, hvis vi fortsat skal have liv herude i området, og skulle alt betales, var der ikke mange, der ville have råd til at gå til ridning, noterer Flemming Nørskov.

Annonce

Flytter til maj

- Vi er heldigvis mange, der hjælper her og brænder for det. Vi kan gøre en forskel, og der er næppe tvivl om, at mange vil være stolte, når klubbens nye faciliteter står klar, vurderer Flemming Nørskov, der glæder sig over at være med og over den gode stemning, der er på stedet.

- Nogle troede nok, klubben ville lukke, men de kan tro om igen. Vi skal have klubben op at stå herude, siger den frivillige maskinfører, der gerne går forrest i arbejdet på Uddegaard, som RIKA har lejet af Knud Tøstesen.

Det har ikke været muligt for klubben at forlænge lejeaftalen med de nye ejere af klubbens nuværende faciliteter, og efter halvandet år i uvished er der nu lavet en lejeaftale, der foreløbig gælder for 20 år.

Intet kommer dog af sig selv, og der skal lægges mange frivillige timer i projektet, inden det står klart med 27 bokse til de seks elevheste, som RIKA selv ejer, og de heste, der ejes af de 83 medlemmer.

Der er etableret flere folde, og banerne er gravet, og 1. maj rykker dyrene ind. Heldigvis kan hestene være ude på den årstid.

Annonce

Dejligt at kunne hjælpe

Hele projektet er ikke færdigt på det tidspunkt. Der skal fortsat arbejdes på at komme i mål, og det kræver meget arbejde. For Flemming Nørskov handler det heller ikke kun om de tre dage før påske. Der blev arbejdet det meste af påsken.

- Jeg har også afsat en del weekender til at hjælpe.

I hverdagen har Flemming Nørskov ikke noget med RIKA at gøre. Han har tidligere været i bestyrelsen og kom ind i klublivet, da hans datter startede til ridning i en ung alder. Hun er ikke til boldspil, men til ridning, men hun er heller ikke i klubben i øjeblikket.

- Hun går på efterskole i Vestbirk og har hesten med deroppe, fortæller Flemming Nørskov.

Den nu 16-årige Signe Nørskov vender dog tilbage efter efterskolen, og det bliver altså på den nye adresse, hvor hendes far har ydet en enorm indsats.

- Det er dejligt at kunne hjælpe, og alle burde yde frivilligt arbejde, noterer Flemming Nørskov, inden der igen bankes løs på betonen i bygningen, der skal ændres til ridehal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Garagen brænder!

Ugeavisen Ølgod

Fokus på Agerbæk

Annonce