Annonce
Ugeavisen Ølgod

Gør en god gerning - strik en bamse for Røde Kors

Alle kan være med til at strikke og hækle til sårbare danskere, se bamse strikkeopskriften her på siden. PR-Foto
Annonce

Hvis man vil hjælpe Røde Kors arbejdet ved at strikke bamser, så kan det gøres i ro og mag hjemmefra.

Bamserne puttes i indsamlingscontainere eller afleveres i Røde Kors-butikker blandt andet i Ølgod på Torvegade 3 med en seddel, hvor der står "til Røde Kors' nørklere".

Så kan de frivillige i butikkerne rundt omkring pakke dem og sende dem videre til Røde Kors pakkecentral i Kiplev.

Annonce

Strikkeopskrift

Strik en bamse til Røde Kors efter følgende strikkevejledning, garn og pindetykkelse efter eget valg. Slå 3 m op og strik ret på alle pinde. Tag 1 m ud i begyndelsen af hver pind til der er 53 m Tag nu 1 m ind på hver pind til der er 40 m. Strik 48 pinde lige op - 24 riller - Luk 1 m af i begyndelsen af de næste 2 pinde. Der er nu 38 m på pinden. Luk de 2 midterste masker og strik hvert ben over 18 masker. Strik i alt 36 pinde - 18 riller - og luk af ved at strikke maskerne sammen 2 og 2 Bryd garnet og træk det igennem de sidste 9 masker. Strik det andet ben magen til. Arme: Slå 18 masker op og strik 36 pinde - 18 riller - og luk af som på benene. Montering: Sy bamsen sammen fra øre til snude og fra snude til hals. Broder øjne og snude/mund og marker ørerne med et par sting. Sy derefter benene sammen. Stop fyld i bamsen og sy den sammen på maven. Stop fyld i armene og sy dem på. Kan pyntes m. halstørklæde, butterfly eller andet.

Annonce

Opfordring

Folk må også hjertens gerne aflevere garn i butikkerne og containerne til nørklerne. Lige nu kører en kampagne med garnindsamling over hele landet via garnbutikker. Der mangler altid materialer til næsten 6.000 nørklere i hele landet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce