Annonce
Ugeavisen Ølgod

Gabriel fra Ansager udgiver debutsingle om at vælge nye veje i livet

Gabriel Jacobsen har netop udgivet sin debut single Restless Hearts. Han har i mange år arbejdet som tekniker med etablerede navne som Michael Falch, Poul Krebs og Signe Svendsen. Foto: Michael Svenningsen
32-årige Gabriel Jacobsen har i mange år været med rundt som tekniker på langt de fleste spillesteder og festivaler i Danmark, og nu er han klar til at udgive sin egen debut single Restless Hearts.

Ansager. Den 5. november var en helt speciel dag for musiker og sangskriver Gabriel Jacobsen fra Ansager. Det var den dag, første fredag i november, at hans debutsingle Restless Hearts kom på gaden. For Gabriel, en på mange måder skelsættende dag, som også er det sangen Restless Hearts handler om. Rastløshed og søgen efter nyt.

- Det er som at stå ved en skillevej og vælge nye veje. Jeg var kommet dertil i livet, hvor jeg skulle vælge mellem to veje. Enten at fortsætte som tekniker for mere etablerede kollegaer eller prøve at slippe mine egne sange fri og stå frem solo i rampelyset, fortæller Gabriel Jacobsen.

Det var som om Already Gone med The Eagles gjorde et eller andet ved mig. Lyden og lyrikken talte til mig

Gabriel Jacobsen

Han har de sidste mange år arbejdet som tekniker for kendte danske sangere som Michael Falch, Poul Krebs, Signe Svendsen og sammen med Helge Engelbrecht ved koncerter i Mariehaven i Ansager. Han har hovedsageligt taget sig af at stemme guitarer, når han har været på turne med de kendte kunstnere. I øjeblikket turnerer han rundt i landet som tekniker for Michael Falch og Dét Band.

Annonce

Already gone

Spoler vi tilbage i tiden, så begyndte Gabriel sin musikinteresse allerede som seks-årig. Hans far var underviser på Hestkær Friskole og festmusiker i fritiden. Gabriel fik på det tidspunkt en guitar og begyndte at spille. På omkring samme tid, en dag han sad på gulvet inde på værelset og hørte et kassettebånd med The Eagles, og de spillede Already Gone, slog lynet ned i den unge fyrs musikalske hjerte. Der var ingen tvivl. Han skulle være musiker.

- Det var som om Already Gone med The Eagles gjorde et eller andet ved mig. Lyden og lyrikken talte til mig, fortæller Gabriel.

Gabriel Jacobsen gik i skole på Hestkær Friskole indtil 8. klasse og afsluttede skoletiden på Vostrup Efterskole. Derefter kom han på Varde Gymnasium. Lige i begyndelsen af gymnasietiden fik han arbejde som tekniker for Neighbours, det danske band med Helge Engelbrecht i spidsen.

Gabriel var med helt fra begyndelsen i Musik Galleriet i Mariehaven i Ansager. Foto: Michael Svenningsen

Efter endt studentereksamen blev det til fem år i København og et par år i Odder, inden Gabriel fandt sammen med sin kone, musikeren Marie Louise Jacobsen, også kendt som Isse. De blev gift her i sommer og bor i dag i Gjern. Gabriel hjælper Marie Louise med at producere hendes musik. Gabriels mor, Estrid Uth Nielsen, bor stadig i Ansager.

Annonce

Livskvalitet

Debutsinglen Restless Hearts er på ingen måde tilfældigt valgt som den første udgivelse, man kommer til at høre fra Gabriel Jacobsen. Nummeret handler om at kæmpe for at afprøve et nyt territorie og finde sin egen vej i livet, som kan give mere livskvalitet. Man må nogle gange derud, hvor man ikke kan bunde, men man skal huske at have folk omkring sig, som er der til at hive en op, hvis man kommer for langt ud, hvor der er fare for at drukne. Sangen er ifølge Gabriel en hyldest til de stærke venskaber og bånd, som sammen kan skabe et rum, hvor selv de mest tvivlende hjerter finder fred og mening med det hele.

Gabriel er gift med sangerinden Isse. Han er med til at producere hendes musik. Foto: Michael Svenningsen

- Mine sange har fyldt så meget inde i mig, at jeg ville det næsten alt for meget, og derfor har jeg haft brug for først at finde en ro med det hele, siger Gabriel.

- Det har passet mig fint at være i baggrunden og turnere rundt med de etablerede musikere. Jeg har altid følt, at jeg er dårlig til at være i centrum. Men nu er det, som om sangene, jeg har arbejdet på i mange år, bare vil ud. Det er en vild og god følelse, fortæller Gabriel.

- Hvis alt går godt, kommer der to nye singler til foråret og muligvis et album til sommer. Lige nu glæder jeg mig bare til at se, hvordan det går med Restless Hearts, siger Gabriel.

Sangen Restless Hearts kan man finde på Spotify. På nummeret medvirker musikerne Fabian Uth Nielsen, Mads Skovsgaard Christensen, Thomas Boye Jensen, Kevin Christensen og Peter Rix Baj-Jensen. Thomas Alstrup har mixet og Björn Engelmann har stået for master.

Gabriels mor, Estrid Uth Nielsen, bor stadig i Ansager. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Ugeavisen Ølgod

Ølgod Kulturhus klædt klimavenligt på til jul

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ølgod

Hvad synes I om, vi nu igen bruger mundbind?

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Hardy går på pension efter 43 år ved maskinforretningen: - Jeg er aldrig rigtig blevet udlært

Ugeavisen Ølgod

Har du også fundet nogle af julemandens små gaver?

Ugeavisen Ølgod

Forestillingen om Pippi er udsat

Ugeavisen Varde

Nostalgi og teater i HATS

Ugeavisen Ølgod

Julestemning på Østbækhjemmet

Ugeavisen Varde

Hvem af politikerne fik hvilken post? Komplet oversigt her

Ugeavisen Ølgod

Besked om datalæk på mobilen? Sådan skal du reagere

Ugeavisen Ølgod

Drabanterne opfører teaterstykke om verdens stærkeste pige

Ugeavisen Ølgod

Nanna giver sine egne hesteoplevelser videre til andre unge piger: - Hestene griner ikke, når jeg kommer med morgenhår

Ugeavisen Ølgod

Nordenskov vil omdanne kroen til medborgerhus – hvis den kan finde pengene

Vesterhavsposten

Julie har fået sin drømmelæreplads, men i 3. klasse fik hun en hård dom af skolelæren: - Du behøver ikke tage dine matematikbøger frem, du kan alligevel ikke finde ud af det

Ugeavisen Varde

- Jaaaaa, vi gjorde det piger: En fantastisk sæson for pigerne endte med en kæmpe sejr og kvalifikation til oprykningsspillet

Ugeavisen Ølgod

Emma fra Sig drømmer om at komme til at spille for Chelsea eller Manchester United

Ugeavisen Ølgod

Kom til jul i Janus

Ugeavisen Ølgod

Grisebønder leverede stort overskud

Ugeavisen Ølgod

Gabriel fra Ansager udgiver debutsingle om at vælge nye veje i livet

Ugeavisen Ølgod

Lise og Troels støtter grisebanko i Ølgod Hallen

Ugeavisen Ølgod

Pengene er på vej til kunstgræsbanen i Helle FC

Ugeavisen Ølgod

Varde Kommune bør have en støttefunktion for virksomhederne

Ugeavisen Ølgod

STU-ungdommen mødte politikerne: Spændende at høre om kommunalpolitik

Ugeavisen Ølgod

Martin åbner dørene op til valg i kulturhuset: - Der står altid en lille flok og venter på at blive de første med krydset

Annonce