Annonce
Ugeavisen Ølgod

Havet og himmelen afspejler sig i Annys malerier

Kunstner Anny Kjær Pedersen foran sit malerværksted udenfor Sig, hvor hun også tilbyder øre-aukupunktur. Foto: Tatjana Johnsson
Til daglig arbejder Anny Kjær Pedersen i socialpsykiatrien, men ved siden af maler hun på livet løs i sit værksted, hvor hun også afhjælper stress og angst med øreakupunktur.
Annonce

Sig: Socialfaglig medarbejder i socialpsykiatrien i Varde Kommune og kunstner i hverdagen. Det er Anny Kjær Pedersens profil. Hun bor udenfor Sig sammen med sin mand Leif. Da hun tilbage i 2008 var på kunsthøjskole, blev hun grebet af farver og alle de materialer, der følger med.

- Det inspirerende ved at male er, at jeg aldrig helt ved, hvor farvernes spil tager mig hen, siger Anny Kjær Pedersen, der oftest maler naturalistisk abstrakt i grønne og blå nuancer.

- Det er måske havet og himmelen, som jeg aldrig helt bliver færdig med, der har fat i mig på lærredet, siger Anny Kjær Pedersen, der har det allerbedst, når hun er inde i en daglig rytme med at male.

Hvilket hun gør i sit malerværksted - en tilbygning udført i træ, som hun deler med sin mand. Herfra har hun har udsigt til haven, og her elsker hun at hygge sig og være kreativ med børnenebørnene, som hun har tre af.

Det er nok havet og himmelen, som jeg aldrig helt bliver færdig med, der har fat i mig på lærredet.

Anny Kjær Pedersen

Annonce

Kreativitet i flere retninger

Der er også anden kreativitet på spil end malerkunsten i Anny Kjær Pedersens univers.

- Jeg er vild med at lave smykker, hvor jeg benytter mig af genbrugskæder sammensat med nye perler, og så har jeg også noget med drivtømmer, som jeg ofte arbejder i og laver kunsthåndværk ud af.

Mange kigger efter aftale forbi i Annys atelier, men hun er også selv aktiv på udstillinger og messer året rundt samt i forskellige kunstmalerfællesskaber.

- Det er dejligt at komme ud og vise, hvad man kan og blive inspireret af andres syn på tingene, og i særdeleshed at sparre omkring nye teknikker og materialer, siger Anny Kjær, der også får inspiration til sine malerier på gåture i naturen, eller når hun er på ferie i Norge.

- Den ene af mine to sønner bor i Olso, og naturen i Norge med de høje fjelde virker overvældende rå og farvestrålende på mig.

Annonce

Trivsel med nåle i øret og motion

Anny Kjær Pedersen ved via sin faglighed, hvor vigtigt det er at holde sig i form både fysisk og psykisk.

- Ud over at vandreture og yoga går jeg også til vandgymnastik for at holde mig i form.

Hun kan også skrive Nada øre-akupunktør på visitkortet. En behandlingsform benyttet i forbindelse med forskellige former for krisehjælp.

- Her i mit atelier er der en stille ro, som er et godt og trygt udgangspunkt til at hjælpe folk med stress og depressioner ved hjælp af øreakupunkturen, samtaler og vejledning, siger hun og fortsætter:

- Øreakupunktur går ind og afhjælper blandt andet tankemylder, angst og uro, siger hun.

Både i Anny Kjær Pedersens malerier og i hendes øreakupunktur, bliver hun aldrig færdig med at udforske. Og det nyder hun.

Et blåt univers arbejder Anny Kjær Pedersen i. Måske er det himmelens og havets farve, der går igen? Foto: Tatjana Johnsson
Malerværkstedet har et stort vindue med kig til haven, hvor Anny Kjær Pedersen også sagtens kan sidde og meditere i fred og ro. Foto: Tatjana Johnsson
Fasanfjer er også gode at male med for at skabe strukturer og kunstneriske streger på det hvide lærred, siger Anny Kjær Pedersen, der har sans for detaljen. Foto: Tatjana Johnsson
Gamle perler bliver til nye smykker hos Anny Kjær Pedersen. Foto: Tatjana Johnsson
Malerværkstedet emmer af hygge og kreativitet. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

25-års jubilæum

Annonce