Annonce
Ugeavisen Ølgod

Heidi flytter træning udendørs: - Det er så mine medlemmer ikke glemmer mig

Heidi Vestergaard Hansen, indehaver af Trim i Tistrup, har arrangeret udendørs cirkeltræning. Normalt er cirkeltræning på programmet indendørs, men nu hvor centeret skal holde lukket på grund af corona, har Heidi Vestergaard Hansen valgt at flytte træningen ud i det fri. Foto: Line Guldager Hansen
Heidi Vestergaard Hansen fra Trim i Tistrup benytter nyeste lempelse af corona-restriktionerne og dermed muligheden for at kunne samle helt op til 25 personer til udendørs træning. Det er både for at holde sig selv i gang og for at holde medlemmernes motivation oppe.

Tistrup: De behøver ikke at have mundbind på, så længe de ingen symptomer har og husker at holde afstand. Til gengæld er de alle sammen enige om, at handsker er strengt nødvendige. Der er nemlig kun et par graders varme lørdag morgen klokken halv ni, selvom solen allerede skinner fra en skyfri himmel.

14 personer er de samlet på et grønt areal uden for fitnesscenteret Trim i Tistrup. De nye lempelser af corona-restriktionerne gør det muligt at samles helt op til 25 personer for at dyrke idræt udendørs, og den mulighed greb indehaver af Trim, Heidi Vestergaard Hansen, straks.

Træningen begynder altid med opvarmning, uanset om den foregår inde eller ude, men udendørs er det ekstra vigtigt i den kølige morgenluft. Foto: Line Guldager Hansen

- Det er både for at holde mig selv i gang og for at give mine medlemmer et tilbud, så de ikke glemmer mig, siger hun, mens hun byder de morgenfriske deltagere velkommen.

Annonce

Savner det sociale

Dagens træning er 60 minutters cirkeltræning, hvor deltagerne i hold af tre personer bevæger sig rundt mellem stationer med forskellige øvelser.

Steen Hansen har netop løbet mellem to stationer, og han skal nu til at lave armbøjninger. Det skal han gøre, indtil hans makker, Dorte Berwald, kommer løbende og bytter med ham. Foto: Line Guldager Hansen

Der er lagt måtter og diverse slags håndvægte ud på græsset, og øvelserne kender mange af deltagerne, for det er næsten samme setup, som den cirkeltræning, Heidi Vestergaard Hansen plejer at arrangere inde i centeret, når det altså har åbent.


Det er hårdt økonomisk at være lukket i så lang tid igen, og derfor gør jeg, hvad jeg kan for at få det til at løbe rundt.

Heidi Vestergaard Hansen, indehaver, Trim


- Jeg gjorde det også under første nedlukning, og faktisk plejer jeg også at have mine hold med cirkeltræning uden for om sommeren, hvor det er varmt inde i centeret, fortæller Heidi Vestergaard Hansen.

Tina Hedegård løfter en stang med vægtskiver, der tilsammen vejer ti kilo. Efter et par gentagelser begynder hun at kunne mærke det i skuldrene. Foto: Line Guldager Hansen

Derfor er dagens udendørstræning ikke ny for langt de fleste af deltagerne. De er nemlig stamkunder mange af dem, og de glæder sig over, at de endelig kan komme i gang med at træne igen.

- Jeg har savnet de andre på holdet, og så har jeg savnet at blive presset af Heidi, fortæller en af deltagerne, Marina Munteanu, og tilføjer med et smil:

- Man får hurtigt varmen, og så er man fuldstændig ødelagt dagen efter.

Annonce

Hold motivationen oppe

Den udendørs træning er planlagt til hver tirsdag, torsdag og lørdag. Deltagerne betaler et fast beløb for den udendørs træning én måned ad gangen, indtil det igen bliver muligt at benytte centeret.

Ved hjælp af et traktordæk kan Dorte Berwald lave en øvelse, der træner hendes triceps. I baggrunden bruger Marina Munteanu en håndvægt i hver hånd til en øvelse, der træner skuldrene. Foto: Line Guldager Hansen

Heidi Vestergaard Hansen håber, at træningen udendørs kan være med til at holde medlemmernes motivation oppe, og at hun på den måde ikke mister alt for mange medlemmer under nedlukningen.

- Det er hårdt økonomisk at være lukket i så lang tid igen, og derfor gør jeg, hvad jeg kan for at få det til at løbe rundt, siger hun og fortæller, at hun for eksempel også har lejet maskiner og udstyr fra centeret ud.

- Det er både håndvægte og spinningcykler, som folk lejer i den her periode. Så kan jeg tjene lidt, og de kan holde sig i form, mens vi alle venter på, at jeg igen kan åbne centeret, siger hun.

Om udendørstræning hos Trim

Udendørs træning med Heidi Vestergaard Hansen hos Trim foregår tirsdag, torsdag og lørdag.

Det koster 199 kroner i måneden at deltage lige så ofte, som man har lyst, og man betaler for én måned ad gangen.

Tilmelding og betaling foregår på Trims hjemmeside.

16. maj i år kan Trim fejre 10 års fødselsdag, og Heidi Vestergaard Hansen håber, at centeret til den tid må holde åbent, så hun kan fejre den runde fødselsdag i selskab med sine medlemmer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce