Annonce
Ugeavisen Ølgod

Heidi og Søren har planer med den gamle Brugs: - Det er oplagt med lejligheder i byens mest markante bygning

Søren og Heidi Bøgesvang Lund har overtaget den gamle brugsforening på hovedgaden i Agerbæk. Foto: Michael Svenningsen
Søren og Heidi Bøgesvang Lund har overtaget den gamle brugsforening i Agerbæk. Nu vil de lave lejligheder i bygningen.

Agerbæk: Siden 1907 har Brugsforeningen på hovedgaden i Agerbæk været fyldt med kunder, som dagligt kom for at hente deres nødvendige dagligvarer. I dag er den gamle brugsforening fyldt med julenisser og plastiklegetøjsdyr, som venter på at blive solgt til pynt og pryd.

Brugsen og brandstationen

Den 1. oktober i år overtog Søren Bøgesvang Lund og hans kone Heidi Lykke Bøgesvang Lund, bygningen hvor den gamle brugsforening har ligget siden 1907. Størstedelen af tiden var det Dagli' Brugsen som holdt til i bygningen. De sidste år drev Kvickly Varde en Fakta fra adressen, som på grund af manglende vækst i omsætningen, måtte lukke butikken i 2020, efter kun 10 måneders drift.

Nu er der så atter liv i den gamle brugsforening. Søren Bøgesvang Lund, som i forvejen driver auktionsvirksomhed i den gamle brandstation i Agerbæk, har planer om blandt andet at omdanne hovedgadens gamle brugsforening til lejligheder på første sal.

Der er en kæmpe tagterrasse på første sal i den gamle brugsforening. Foto: Michael Svenningsen

- Heidi, min kone og jeg, var enige om, at det var synd for byen, at så markant og flot en bygning som brugsforeningen midt på torvet skulle stå tom og ubrugt. Vi står og mangler lagerplads til vores auktionsforretninger og synes samtidig, at det vil være oplagt at lave tre til fire lejligheder på de 330 kvadratmeter på første sal. Nu er vi ved at gå bygningen igennem og vil sende en godkendelse til Varde Kommune om at indrette lejligheder i den gamle brugsforenings første etage, siger Søren Bøgesvang Lund.

Annonce

Køber ind i hele Europa

Allerede nu er Søren og Heidi Bøgesvang Lund rykket ind i den gamle brugsforening med deres havenisser og dyrefigurer så store som rigtige levende dyr. Blandt andet står der en kæmpe gorillafigur midt på gulvet i den gamle brugs, hvor der tidligere var sødmælk og rugbrød på udsalg. Søren og Heidi Bøgesvang Lund tager på messer og auktioner i hele Europa og køber store partier af alt fra softguns til diskolys. Varerne sælger de så videre på auktionshuset dab, og på deres egne auktioner i den gamle brandstation i Agerbæk. Parret tager også rundt til konkursramte virksomheder, og steder hvor virksomheder skifter fra gamle varer til nye varer og opkøber, for igen at sælge varerne videre.

- I vores branche er nøgleordet troværdighed. Det handler om at være troværdig. Det duer ikke at give kunderne en dårlig oplevelse. Vi køber kæmpestore partier ind og sælger dem oftest hurtigt videre igen. Derfor er det vigtigt, at man kan stole på hinanden. Et ord er et ord, og en pris er en pris. Meget af vores forretning foregår fra mund til mund og gennem netværk. Vi har ingen smart hjemmeside eller facebookprofil, vi kan gemme os bagved. Vi er dem, vi er, og vores kunder skal kunne stole på os, siger Søren Bøgesvang Lund.

Søren og Heidi Bøgesvang Lund er i fuld gang med at renovere loftet og første sal. Der ligger gamle reklamer og markedsføringsmateriale fra dengang, brugsforeningen havde kronede dage. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Drengen fra frisørsalonen

Heidi Lykke Bøgesvang Lund kommer oprindeligt fra Kjellerup. Heidi og Søren fandt sammen for seks år siden, og de to flyttede sammen i Agerbæk. Parret har til sammen fem sammenbragte børn.

- Hvis Søren og jeg skulle bo sammen, blev jeg nødt til at flytte her til Agerbæk. Søren flytter i hvert fald ingen steder. Han har jo nærmest aldrig været ude for byskiltet i Agerbæk, fortæller Heidi.

Agerbæk er en attraktiv by, og vi vil gerne være med til at skabe yderligere liv i byen med projektet i den gamle brugsforening.

Søren Bøgesvang Lund

Søren Bøgesvang Lund er ganske rigtig en agerbækdreng. Hans far og bedstefar havde byens kiosk og frisørsalon. Sørens mor bor stadig i huset, hvor der var frisørsalon. I stedet for at overtage frisørsalonen blev Søren smed og har arbejdet som håndværker og smed, indtil han købte brandstationen i Agerbæk og blev selvstændig sammen med Heidi.

- Jeg er opvokset i frisørsalonen og kender alt til byen. Det er derfra, jeg ved, hvor vigtigt det er at være fortrolig. I frisørsalonen hørte man historier om alt, hvad der skete i byen. Historier var der nok af. De historier blev man nødt til at omgås med respekt og fortrolighed, siger Søren.

- Og så har jeg handlet, siden jeg var helt lille. Jeg har aldrig gået af vejen for en god handel. Jeg har slet ikke tid til at side stille. Der skal gerne ske noget hele tiden. Jeg er altid opmærksom på en god handel, fortæller Søren Bøgesvang Lund.

Søren og Heidi Bøgelund har indkøbt et kæmpe parti havenisser som skal sælges. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Lejligheder

Heidi og Søren er i fuld gang med at renovere rum og rive vægge ned på loft og første sal i den gamle brugsforening  på hovedgaden i Agerbæk. Som alt andet nystartet håndværkerarbejde, virker det som et kæmpe uoverskueligt projekt, når man går rundt i bygningen. Men Søren og Heidi har allerede tegningerne og planerne klar. De vil lave lejligheder i den gamle brugsforening. Der er en stor tagterasse med udsigt ud over hovedgaden og byens torv.

- Agerbæk er en attraktiv by, og vi vil gerne være med til at skabe yderligere liv i byen med projektet i den gamle brugsforening. Og så er det da ingen hemmelighed, at vi gerne vil lave en god handel med ejendommen på længere sigt, er Søren og Heidi Bøgesvang Lund enige i.

Søren og Heidi Bøgesvang Lund har overtaget den gamle brugsforening i Agerbæk. Foto: Michael Svenningsen
Man kan blandt andet finde en kæmpe gorilla i plastik. Foto: Michael Svenningsen
Den gamle brugsforening er blevet overtaget af havenisser, pyntenips og plastikdyr. Foto: Michael Svenningsen
Selv en trold er til salg i den gamle brugsforening. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Ugeavisen Ølgod

Ølgod Kulturhus klædt klimavenligt på til jul

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ølgod

Hvad synes I om, vi nu igen bruger mundbind?

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Hardy går på pension efter 43 år ved maskinforretningen: - Jeg er aldrig rigtig blevet udlært

Ugeavisen Ølgod

Har du også fundet nogle af julemandens små gaver?

Ugeavisen Ølgod

Forestillingen om Pippi er udsat

Ugeavisen Varde

Nostalgi og teater i HATS

Ugeavisen Ølgod

Julestemning på Østbækhjemmet

Ugeavisen Varde

Hvem af politikerne fik hvilken post? Komplet oversigt her

Ugeavisen Ølgod

Besked om datalæk på mobilen? Sådan skal du reagere

Ugeavisen Ølgod

Drabanterne opfører teaterstykke om verdens stærkeste pige

Ugeavisen Ølgod

Nanna giver sine egne hesteoplevelser videre til andre unge piger: - Hestene griner ikke, når jeg kommer med morgenhår

Ugeavisen Ølgod

Nordenskov vil omdanne kroen til medborgerhus – hvis den kan finde pengene

Vesterhavsposten

Julie har fået sin drømmelæreplads, men i 3. klasse fik hun en hård dom af skolelæren: - Du behøver ikke tage dine matematikbøger frem, du kan alligevel ikke finde ud af det

Ugeavisen Varde

- Jaaaaa, vi gjorde det piger: En fantastisk sæson for pigerne endte med en kæmpe sejr og kvalifikation til oprykningsspillet

Ugeavisen Ølgod

Emma fra Sig drømmer om at komme til at spille for Chelsea eller Manchester United

Ugeavisen Ølgod

Kom til jul i Janus

Ugeavisen Ølgod

Grisebønder leverede stort overskud

Ugeavisen Ølgod

Gabriel fra Ansager udgiver debutsingle om at vælge nye veje i livet

Ugeavisen Ølgod

Lise og Troels støtter grisebanko i Ølgod Hallen

Ugeavisen Ølgod

Pengene er på vej til kunstgræsbanen i Helle FC

Ugeavisen Ølgod

Varde Kommune bør have en støttefunktion for virksomhederne

Ugeavisen Ølgod

STU-ungdommen mødte politikerne: Spændende at høre om kommunalpolitik

Ugeavisen Ølgod

Martin åbner dørene op til valg i kulturhuset: - Der står altid en lille flok og venter på at blive de første med krydset

Annonce