Annonce
Ugeavisen Ølgod

Helene dulmede stress med yoga

Helene Rosenberg Larsen er ny yoga underviser i Thorstrup. Hun begyndte selv for alvor med at dyrke yoga, fordi hun var stressramt. Hunden Futte vil ikke gå glip af noget - heller ikke yogaøvelser på gulv. Foto: Tatjana Johnsson
Nu skal hun til at undervise i yoga og give andre balance i sind og krop
Annonce

Thorstrup/Sig: Yoga gavner din sundhed og giver øget velvære. Måske derfor dyrker vi yoga i mange variationer, som aldrig før. Eller vil vi bare have lidt fred og ro?

Helene Rosenberg Larsen (51) snor sig som en sylfide på gulvet i sit yoga-rum hjemme i Sig. Hun er fysioterapeut, og er lige begyndt som ny yogaunderviser via FOF på Thorstrup Skole. Til daglig arbejder hun i Kompas Klubben for let demente, som fysioterapeut i Varde.

- Jeg dyrkede allerede yoga for 25 år siden, men tog det op igen i forbindelse med et stressforløb, hvor jeg havde brug for nogle redskaber at arbejde med for at få det bedre. Jeg tror yoga er blevet populært, som en naturlig reaktion på, at der sker så meget i denne verden, hvor vi er konstant på, og aldrig lader hjerne få lidt ro, siger Helene Rosenberg Larsen og tilføjer:

- Jeg håber at deltagerne på mit nye yin yogahold i Thorstrup vil opleve øget velvære i krop og sind, når vi arbejder med kroppen i lange dybe stræk.

Karakteristika: Yin yoga

  • Nyere yogaform som er udviklet i 1970´erne
  • Rolig og meditativ yogaform
  • Arbejder med lange dybe stræk af kroppens bindevæv
  • Strækkene holdes i 3-5 min
  • Mindsker stive led og muskelspændinger

Brødtekst

Brødtekst

For mange der dyrker yoga, virker øvelserne med stræk og åndedræt afstressende, og giver balance mellem sind og krop. Arkivfoto/Lasse Hyldager.
Annonce

Evidens

Helene Rosenberg Larsens indstilling til træning generelt er evidensbaseret, og at der er påviselig gavnlig sundhedsvirkning af yoga, er vigtigt for hende.

- Forskning viser at de der dyrker yoga regelmæssigt, har færre stresshormoner i kroppen, og derfor har nemmere ved blandt andet at holde koncentrationen. Samme gruppe har også generelt lavere blodtryk, siger hun.

For Helene Rosenberg Larsen er der intet religiøst eller filosofisk forbundet med at dyrke yoga.

- Jeg har en kropslig indgangsvinkel til yoga, og ved at det hjælper på rigtig mange ting, fordi sind og krop er nært forbundet, siger hun, mens hunden Futte legende forsøger at være med i en såkaldt kobra yoga øvelse på gulvet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce