Annonce
Ugeavisen Ølgod

Henriette er aktiv som shippingassistent og sminkør

Henriette Amstrup har travlt som sminkør af de glemte drenge i Drabanternes årlige ungdomsspil Peter Pan. Andrea Birkebæk spiller den glemte dreng Førster. Privatfoto
Når hun får fri i BoConcept, er hendes altopslugende interesse teaterliv hos Drabanterne i Ølgod, der er aktuelle med deres ungdomsspil Peter Pan.
Annonce

Kvong/Ølgod: Den 24-årige Henriette Amstrup arbejder i shippingafdelingen hos møbelgiganten BoConcept i Ølgod.

- Jeg er egentlig uddannet butiksassistent hos Just For You her i Ølgod og var så heldig at blive ringet op af en bekendt, der vidste, at jeg siden i sommer var klar til nye udfordringer.

- Jeg har allerede nu fundet ud af ved at være i shippingafdelingen, at jeg skal i lære som kontorassistent, siger hun og tilføjer:

- Det er et varierende job, hvor opgaverne kan bestå i at flytte ordrer, hjælpe med kundeservice og økonomi, men først og fremmest med shipping til hele verden.

Peter Pan

- Peter Pan opføres i aulaen på Ølgod Skole den 6.-8. december.

- Fredag og lørdag klokken 10 og søndag klokken 14.

- Billetter ved indgangen.

Annonce

Sminkør og sufflør

Det var kæresten, der fik Henriette med i den lokale teaterforening Drabanterne.

- Mikkel var altid så glad, når han kom hjem fra Drabanterne, så i 2017, på hans opfordring, tog jeg med ned for at se, hvad der foregik og endte med at optræde i Grease som danser, for jeg skulle i hvert fald ikke hverken spille eller synge, siger hun med et smil.

- Jeg var solgt på stedet. I Drabanterne er vi nærmest en stor familie på godt og ondt, mest godt. Vi har et fantastisk fællesskab på tværs af alder og kan altid lære hinanden nye ting.

- Lige nu arbejder vi til premieren på Peter Pan med vandsminke, hvor vi sminker og tegner store øjne på beskidte børn. Det beskidte sminker vi os også til, og det kan være udfordrende, da flere af de 28 børn på scenen fra tredje til niende klasse har flere roller og skal have forskellig slags sminke lagt i løbet af stykket. Så vi har travlt back stage, siger Henriette Amstrup, der især bliver inspireret på sociale medier af sminkefilmklip.

- Jeg lærer også nyt ved at komme ud og se teater. Vi var fornylig i Helle Hallen og se Klokkeren fra Notre Dame.

Henriette har overtaget kærestens rolle.

- Jeg har faktisk lige fået min lillesøster med i Drabanterne. Hun er 17 år og skal være sufflør på Peter Pan og sminkør, siger Henriette Amstrup, der også får nye venskaber på tværs af lokale teaterforeninger i Varde og Esbjerg kommuner.

- Vi, der spiller teater i vores område, tænker ikke så meget på, hvor vi som sådan spiller. Er der et spændende stykke eller en god rolle, så ser man de samme mennesker i forskellige teaterforeninger, siger hun.

Annonce

Bestyrelsesarbejde

Lige nu bor Henriette i Kvong hos forældrene, men vender snart tilbage med Mikkel på en adresse i Ølgod.

- Ølgod er bare min by. Jeg handler, lever og ånder her og er vild med at gå en tur i skoven eller langs søerne, siger Henriette Amstrup, når hun ikke har travlt med shipping, sminke og bestyrelsesarbejde.

Hun har blandt andet lært at lave lange tjeklister, så man ved, hvortil man er nået på diverse stykker og lige om lidt i begyndelsen af året på Ølgod Revyen.

Men først og fremmest går turen snart med Henriette og de andre i Drabanterne til Peter Pans ønskeø.

Peter Pan kort fortalt

- Peter Pan lever på Ønskeøen sammen med de glemte drenge, hvor barndommen varer evig.

- Peter Pan har sin egen fe i Klokkeblomst.

- En ond sørøver, Kaptajn Klo, vil ikke drengene det godt.

- Peter Pan og de glemte, forældreløse drenge savner godnathistorier fortalt af en mor.

- Peter Pan flyver hjem til London for at høre godnathistorier fortalt ved et åbent vindue i børneværelset til Wendy og hendes brødre.

- Wendy opdager en aften Peter Pan i vinduet, og så beslutter børnene sig for at flyve med mod eventyr til Ønskeøen.

Mikkel Dernburg Nielsen, der er lydmand, fik lokket kæresten Henriette Amstrup med i teatergruppen Drabanterne, hvor hun både er med i bestyrelsen og fast sminkør. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce