Annonce
Ugeavisen Ølgod

Henrik og Trine kalkulerer med underskud og bygger i landsby: - Det er mere værd end penge

Henrik Heesgaard og Tine Bissenbacker med børnene Sofia og Milas. De bygger små 300 kvadratmeter i Starup-Tofterup. Foto: Morten Nielsen
De bygger selv drømmehuset. Men familien er nødt til at blive boende i Starup-Tofterup. Men det er så også netop, hvad Henrik og Trine vil.
Annonce

Starup-Tofterup: Nogle gange er sætningen "Det er mere værd end penge" en temmelig udhulet kliché. Men når 34-årige Henrik Heesgaard siger det, så ligger der en nøgtern kalkule bag.

Han og kæresten, Trine Bissenbacker på 27 år, er i øjeblikket ved at opføre små 300 kvadratmeter hus i Starup-Tofterup. De får ikke byggeomkostningerne igen, hvis de sætter til salg inden for en overskuelig årrække. Og det er i den forbindelse, at Henrik siger:

- Det er mere værd end penge.

Parret har nemlig helt bevidst valgt at slå sig ned i landsbyen. Henrik stammer herfra, mens Trine er fra Esbjerg. Så parret kunne lige så godt have valgt Esbjerg, hvilket nok havde været en økonomisk fordel, hvis det nye hus skal sælges igen.

Men det er ikke planen. Henrik Heesgaard har arbejdet som tømrer i en årrække, men er nu under uddannelse som bygningskonstruktør. Trine Bissenbacker arbejder som bogholder i Esbjerg.

Annonce

De har to børn

Parret har Milas på to år og Sofia på et år.

- Det er sammenholdet her, siger Henrik Heesgaard om begrundelsen for, at han bliver i Starup-Tofterup.

Han nævner som eksempel, at man tager sig af de andres børn, når der er arrangementer på stadion.

Trine har også opdaget, at folk kender hinanden,

- Her hilser man. Jeg tror, efterhånden godt de ved, hvem jeg er, siger Trine.

Parret bor nemlig allerede i et lejet hus i Starup-Tofterup.

I Esbjerg vidste man ikke noget om naboerne, og det passer Trine godt at flytte til et sted, hvor man kommer tættere på  hinanden. Det er bestemt også en fordel, at børnene kommer i den lille kommuneskole i Starup, synes parret.

De bygger selv meget af huset, så det går sommerferien med. De regner med at blive klar til indflytning i løbet af det kommende år.


Her hilser man. Jeg tror, efterhånden godt de ved, hvem jeg er,

Trine Bissenbacker, tilflytter i Starup-Tofterup.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Garagen brænder!

Annonce