Annonce
Ugeavisen Ølgod

Hvad skal der ske i 2020 - for dig og i din forening?

Står det til borgerforeningsformand Paul O'Connor i Sig, skal han gennemføre en ironman i 2020. Og byen skal have flere koncerter og foredrag. Foto: Tatjana Johnsson
Vi tager pulsen på, hvad lokale formænd for både sports- og borgerforeninger har af nytårsforsætter - samt en enkelt borgmester.
Annonce

Sig/Thorstrup: Paul O'Connor er 40 år og formand for Borgerforeningen i Sig. Det har han været i tre år. Han er far til seks børn i alderen 5-16 år. Til daglig arbejder han som speditør i Billund for Blue Water, og så dyrker han cykling, fodbold og løb i fritiden.

- I borgerforeningen vil vi give den en ekstra tand i 2020 i forhold til arrangementer. Udover de faste arrangementer, såsom halloween, jul og fastelavn, vil vi gerne arrangere flere koncerter og foredrag i byen. Blandt andet får vi til marts besøg af Nikolaj Kirk fra tv-serien Nak og æd.

På hjemmefronten vil Paul O'Connor gerne bruge mere tid på familien. Med seks børn er der nemlig aldrig tid nok.

- Og der skal selvfølgelig også være mere fokus på at forkæle konen, siger Paul O'Connor med et smil, der ved, at nu fanger bordet, når det står på tryk.

Sportsligt er Horne, Tistrup, Sig (HTS) herrerne lige rykket op i fodbold serie 2. Der agter Paul O'Connor at blive med sit hold.

- Jeg har også de seneste fem år haft ambitioner om at gennemføre en ironman, så nu må vi se, om 2020 er året, hvor det endelig lykkes.

Vores nye ridehal i Ansager, inklusiv rytterstue, skulle meget gerne stå færdig til foråret.

Linda Chabert Christensen, formand for Rideklubben Ansager

Annonce

Susanne Selmer er træner og formand for Helle Teamtramp

Nordenskov: I 2016 startede 49-årige trampolinspringer og kørelærer Susanne Selmer foreningen Helle Teamtramp, der er en selvstændig sportsforening, der hører til i Helle Hallen. Det gjorde hun sammen med to unge springere. Nu tre år efter har foreningen ikke mindre end 42 medlemmer i alderen 6-15 år.

- Det går rigtig godt i foreningen, hvor jeg har en gruppe af skønne, unge mennesker, jeg bare gerne vil udvikle endnu mere på sportsligt i 2020, siger Susanne Selmer og fortsætter:

- Det varmer mit hjerte at se den vej, vi går, hvor de ældre springere i foreningen også tager teten, når det gælder om at vejlede og hjælpe de yngre springere videre. Sammenholdet i foreningen er bare det allervigtigste, siger Susanne Selmer.

Desuden vil Susanne også gerne have flere af sine springere med til konkurrencen Jydekop, som hun selv har været med til at starte op.

- I vores sport er det sundt at lære at konkurrere allerede fra små af. Vel og mærke på den rigtige måde, siger hun.

Privat er Susanne Selmers nytårsforsætter af en hel anden karakter.

- Jeg kan bedst lide at sætte realistiske mål og vil da rigtig gerne starte med at løbetræne meget mere her i det nye år, men er også godt tilfreds, hvis bare vi bliver færdige med udestuen, siger Susanne Selmer.

Annonce

Borgmesteren

Skovlund: Borgmester Erik Buhl (V) ønsker helt overordnet, at Varde Kommune får flere penge tildelt i den kommende udligningsreform mellem kommunerne, og så håber han også, at det første spadestik til flygtningemuseet Flugt i Oksbøl bliver en realitet til sommer.

På det personlige plan har Erik Buhl i 10 måneder kæmpet med en immunsystemsygdom.

- Jeg ved, det lyder som en velkendt kliché for mange af os, men mit sygdomsforløb har lært mig, at jeg virkelig skal til at passe bedre på mig selv, geare lidt ned og bruge mere tid på min familie, siger borgmester Erik Buhl og tilføjer:

- Jeg får det bedre dag for dag, det går den helt rigtige vej, så jeg er positiv indstillet omkring det hele i 2020.

de 10 mest populære nytårsforsætter i 2020

- Vægttab

- Mere motion

- Rygestop

- Få en kæreste

- Drikke mindre alkohol

- Arbejde mindre

- Stoppe neglebidning

- Se familien noget mere

- Stoppe med at bande

- Drikke mindre kaffe

Kilde: www.mainlifestyle.dk

Annonce

Linda er formand for Rideklubben Ansager

Ansager: Rideklubben Ansager består af en stald med plads til 26 heste, der dagligt har mulighed for at komme på fold. Desuden samarbejder klubben med Kvie Sø Efterskole, der ligger i gå afstand, omkring ridning som valgfag for unge handicappede. Ti elever går lige nu til ridning i rideklubben, hvor frivillige klubmedlemmer hjælper med at trække hestene.

- I 2020 skulle vi gerne allerede til foråret have nået vores mål og nytårsforsæt om udbygning af rideklubben med en ridehal, der kan bruges til internationale konkurrencer med de rette mål og en dertilhørende rytterstue, siger formand for Rideklubben Ansager, Linda Chabert Christensen, der glæder sig afsindigt, til det hele står færdigt.

Til daglig underviser Linda som lærer på specialskolen i Tistrup.

- Jeg håber på det personlige plan på, at jeg bliver færdig med uddannelsen som zoneterapeut i 2020, siger Linda Chabert Christensen.

Hvad er udligningsreformen?

Udligningssystemet sigter mod at udjævne de forskelle i kommunernes økonomiske muligheder, som skyldes følgende:

- Forskelle i skattegrundlag.

- Forskelle i alderssammensætningen og i social struktur.

- Udligningen sikrer, at alle kommuner har mulighed for at tilbyde service på ligelige økonomiske vilkår.

Kilde Social og Indenrigsministeriet: www.sim.dk

Susanne Selmer er træner og formand for Helle Teamtramp, en voksende trampolinforening. Hun vil gerne udvikle endnu mere ungt talent i 2020. Arkivfoto: Chresten Bergh
Borgmester Erik Buhl håber på en god udligningsreform, så økonomien kan blive endnu bedre i Varde Kommune. Og så vil han også gerne have mere tid derhjemme med sin kone Lone og trappe lidt ned generelt på alt for lange arbejdsdage. Hans immunsygdom har været lidt af en øjenåbner i 2019. Arkivfoto: Chresten Bergh
Linda Chabert Christensen er formand for Rideklubben Ansager, hvor man i det nye år tager en ny ridehal med rytterstue i brug. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

I krisetid fisker vi

Annonce