Annonce
Ugeavisen Ølgod

I kampen mod cancer: Annika og Tina gør en forskel

Annika Nielsen og Tina Andersen fra Nordenskov er veninder, og arrangerer for andet år i træk Knæk Cancer løb og gåtur ved Karlsgårde Sø. På grund af Covid-19 er løbet udsat til den 27. marts 2021. Foto: Tatjana Johnsson
Annika og Tina i Nordenskov er veninder. De har mistet mange i nærmeste omgangskreds til cancer. Derfor arrangerer de pengeindsamling til Kræftens Bekæmpelse med løb og gåtur Karlsgårde Sø rundt.
Annonce

Nordenskov: Sidste år startede 42-årige Annika Nielsen og hendes niece Sabine Thorup, hvad der gerne skulle blive en fast tradition, et løb eller en gåtur rundt om Karlsgårde Sø. Formålet er at samle ind til Knæk Cancer. I år har Annika også fået veninden Tina Andersen med på holdet.

Knæk Cancer på løbe eller gåtur ved Karlsgårde Sø

Sidste år deltog 143 til Karslgårde Sø løbet, som Annika Nielsen og Tina Andersen i Nordenskov arrangerer til fordel for Knæk Cancer.

- Vi har begge haft sygdommen tæt ind på livet og mistet flere familiemedlemmer i en al for ung alder, siger Annika og tilføjer stille:

- Min niece Sabine Thorup er stadig med i aktiviteterne, hun har mistet sin mor som 18-årig, det er barsk sygdom, og hver tredje dansker bliver faktisk ramt i livet af kræft.

- Vi lærte hinanden at kende i konfirmationsalderen via din afdøde søster, siger Tina Andersen.

Annonce

Linse Kessler på linjen

Sidste år blev Karlsgårdeløbet lidt af et tilløbsstykke med 143 deltagere ved første afholdelse. Så det lå i kortene at gentage succesen.

- Vi vil bare gerne være med til at gøre en forskel, siger Annika Nielsen, der i denne uge op til Knæk Cancer showet på tv på eget initiativ desuden sælger småkager og stearinlys med logo på til fordel for Kræftens Bekæmpelse.

- Småkagerne flyver ud af døren, så snart de er bagt, og jeg har allerede tjent næste 2000 kroner på under en uge til formålet, siger hun med slet skjult begejstring.


Vi vil bare gerne være med til at gøre en forskel.

Annika Nielsen


- Den lokale opbakning her i Nordenskov er mildt sagt overvældende. Annikas stue er fuld af sponsorgaver, siger Tina.

Veninderne ringer selv beløbet ind til Knæk Cancer Showet på lørdag.

Klar, parat, start - gå eller løb ved Karlsgårde sø den 27. marts 2021. Foto: Tatjana Johnsson

- Sidste år fik vi sendt små 30.000 kroner afsted deres vej til forskning, og jeg fik endda snakket med Linse Kessler, da jeg ringede pengene ind, siger Annika, der er stor fan af Linses måde at være på.

Annonce

Mere end 100 sponsorgaver

Det er væltet ind med sponsorgaver. Alt muligt forskelligt, der fylder flere borde i Annikas hus i Nordenskov.

- Vi holder både en auktion og sælger lodder på dagen til løbet, og der er pølser og kage og andre lækkerier, siger Tina Andersen.

- Vi har mere end 100 sponsorer allerede, og de er med igen til marts hver og en, selvom løbet er udsat for nu siger Annika Nielsen.

- Det er helt vildt, supplerer Tina Andersen.

Annonce

Penge ud af egen lomme

Veninderne bruger udover tid og kræfter også egen økonomi på at arrangere Karlsgårde sø løbet.

- Det handler om at give, fordi det gør os glade, siger de begge nærmest i kor.

- Hele vores familie bakker op om det her, og laver for eksempel kaffe og står på ruten med spritdunke, sælger lodder og så videre på dagen, siger Tina.

Den lokale sponsoropbakning til løbet er overvældende i og omkring Nordenskov, hvor veninderne Annika Nielsen og Tina Andersen arrangerer løb og gåtur til fordel for Knæk Cancer rundt om Karlsgårde Sø. Foto: Tatjana Johnsson

- Denne gang har vi også investeret i vores eget badge med Knæk Cancer logoet, som man kan sætte på tøjet, siger Annika Nielsen.

Tilmelding til turen den 27.  marts 2021 foregår via Facebook på søgetitlen: Knæk cancer fælles løbe/gå tur ved Karlsgårde sø, og det koster 100 kroner at være med, som går ubeskåret til Knæk Cancer kampagnen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Garagen brænder!

Annonce