Annonce
Ugeavisen Ølgod

I Næsbjerg laver de deres egen kulturuge

Fra venstre: Ingvard Ladefoged, Finn Ladegaard, Niels Kristian Nørregård og Lisbeth Hedegaard, som alle er en del af Fokus Næsbjerg, der holder fire udviklingsmøder årligt. Der er stor lokal opbakning til møderne med i gennemsnit 80-100 fremmødte borgere, der her kan komme med ideer og spørgsmål til lokale emner. Foto: Tatjana Johnsson
Bosætnings- og udviklingsgrupperne i Næsbjerg, der kalder sig Fokus Næsbjerg, er i gang med at arrangere en lokal kulturuge. Kulturugen bliver en del af fejringen i forbindelse med Næsbjerghus, der har 10 års fødselsdag til oktober.
Annonce

Næsbjerg/Rousthøje: Næsbjerg og Rousthøje går sammen om at skabe en kulturuge, der løber af stablen i uge 44 og 45, hvor Næsbjerghus har ti års fødselsdag.

- Det er oplagt at benytte sig af Næsbjerghus runde fødselsdag, som en brobygger til en generel fejring af kultur- og foreningslivet i Næsbjerg og Rousthøje, siger Niels Kristian Nørregård, der er koordinator på Fokus Næsbjerggruppen, og tilføjer:

- Næsbjerghus er jo et driftigt og naturligt samlingspunkt for hele byen.

Fokus Næsbjerg-møderne er foreningernes ERFA-gruppe, hvor vi deler erfaringer og finder på nye, lokale tiltag.

Lisbeth Hedegaard

Annonce

Fokus Næsbjerg er foreningernes ERFA gruppe

Hvorfor samle foreningslivet sammen med bosætnings og udviklingsgruppen fire gange årligt? Det er der i Fokus Næsbjerggruppen flere gode bud på.

- Det er vigtigt, at vi alle ved, hvad der foregår i lokalsamfundet af arrangementer i et årshjul, for vi skulle nødig komme til at konkurrere med hinandens aktiviteter, men i højere grad bør vi supplere hinanden på tværs af interesserer, siger Lisbeth Hedegaard, der er formand for Danske Seniorer Næsbjerg, og tilføjer:

- De her Fokus Næsbjerg-møder er foreningernes ERFA-gruppe, hvor der deles bredt ud af erfaringer.

Annonce

De unge skal involveres

I Fokus Næsbjerg prøver man ihærdigt på at få de unge mere i spil i sognene.

- I forhold til ungegruppen har vi en fordel med spejderne, hvor vi har den største gruppe i hele kommunen på henved 100 spejdere i alle aldre. De er nemme at involvere og stiller op til rigtig mange tiltag i Næsbjerg, siger Ingvard Ladefoged formand for NRUI og medlem af Varde Byråd.

Kulturugen i Næsbjerg - en fest for hele byen

- Den 23. oktober markeres 10 årsdagen for indvielsen af Næsbjerghus med en byfest.

- Der kommer et stort trylleshow for børnene.

- I uge 45 holdes der kirkekoncert, foredrag, maleriudstilling, sangaften og meget mere, som endnu er i støbeskeen.

- Følg med på byens hjemme- og Facebooksider.

Annonce

Spis sammen med de nye danskere

En anden gruppe, som man har fokus på i Næsbjerg, er nydanskerne.

- Vi har rigtig mange østeruopæere, som bor i området og arbejder indenfor industri og landbrug. De får, ligesom alle andre nye borgere, en velkomstpakke, når de flytter hertil, siger Ingvard Ladefoged, og tilføjer:

- Nydanskerne får hurtigt deres børn integrerede i institutioner, skole og fritidsliv, men forældrene vil vi gerne se meget mere til dem i det lokale foreningsliv for fremtiden.

Det vil Fokus Næsbjerg gøre noget ved.

- Vi lader os inspirere af andre omkringliggende landsbyer, der har haft held med fællesspisninger af forskellig national oprindelse, hvor nydanskere møder talstærkt op og gerne deltager. Det kunne sagtens være en del af Kulturgen med en fællesspisning med mad fra mange forskellige lande, siger han.

Fokus Næsbjerg håber at høre endnu mere fra borgerne i området med forslag og ideer til tiltag og aktiviteter af mange slags til kulturgen i oktober.

En kulturuge bliver en realitet i Næsbjerg til oktober, hvor Næsbjerghus fylder 10 år. Der er mange planer i støbeskeen, og man kan stadig nå at komme med ideer til programmet. Her er det til en jazzaften i Næsbjerghus. Arkivfoto: John Randeris
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce