Annonce
Ugeavisen Ølgod

Igen i år åbner Allan hjemmet op for en fælles julefest: - Ingen fortjener at sidde selv og være ensom juleaften

- Det giver mig lys indeni at komme her og fejre juleaften sammen med andre, fortæller Ove Juul Pedersen. Her sammen med Silvia Roed og Allan Poulsen. Foto: Michael Svenningsen
Det er sjette gang, Allan Poulsen fra Strellev åbner dørene op til en fælles jul, for mennesker som ellers selv skulle sidde alene hjemme og fejre juleaften.

Ølgod: - Allan er foregangsmand for næstekærlighed.

Sådan siger Ove Juul Pedersen fra Ølgod om det at fejre julens festaften sammen med Allan Poulsen. Ove skal igen i år være med til at holde juleaften i Strellev, hjemme ved Allan. Det er sjette gang, Allan Poulsen åbner sit hjem op for dem, som har lyst til at komme og holde juleaften sammen med ham. Ove Juul Pedersen på 62 år har været med alle seks år.

- Jeg kom på idéen for seks år siden. Jeg ville invitere folk, som sad alene i julen til at komme og fejre juleaften sammen med mig. Det skrev jeg så ud på Facebook og fik utrolig mange henvendelser fra mennesker, som gerne ville være med. Jeg synes ikke, nogen fortjener at sidde mutters alene juleaften. Julen er jo familiernes fest, og det er ikke sjovt at være ensom og sidde helt alene, specielt ikke juleaften, siger Allan Poulsen.

Annonce

- Jeg elsker at møde nye mennesker, og jeg har et stort hjem, så hvorfor skulle jeg dog ikke tilbyde andre at komme her. Det er hyggeligt at fejre juleaften sammenmed andre. Det var første år, jeg flyttede ind her på Strellev gamle friskole, at jeg kom på idéen med at invitere andre indenfor til min jul. Jeg bliver glad af at være sammen med andre, siger Allan Poulsen.

Allan Poulsen købte stedet for syv år siden, efter friskolen lukkede.

24 tilmeldte

I år er der 24 tilmeldte til at fejre juleaften hjemme ved Allan. 2017 var det år, hvor der var flest deltagere. Der kom 68 personer. Det blev det år afholdt i Strellev Forsamlingshus.

- De sidste seks juleaftener har været de bedste i mit liv. Jeg bliver så glad indeni, når jeg er sammen med andre mennesker, fortæller Allan Poulsen. Silvia Roed og Ove Juuel Pedersen er igen i år med til at fejre juleaften hos Allan. Foto: Michael Svenningsen

En anden af deltagerne, som skal være med til at fejre juleaften hjemme ved Allan Poulsen, er 45 årige Silvia Roed fra Spjald. Det er anden gang, hun skal være med til juleaften hos Allan.

- Hvert andet år fejrer jeg jul med min fem børn, men det år, hvor jeg ikke har børnene, så sidder jeg selv. Det er bare så trist at være helt selv juleaften og se Dyrlægens Plejebørn med Dirch Passer i fjernsynet. Det er en rigtig familiefilm, hvor alle er sammen og hygger sig. Så er det virkelig trist at sidde selv. Jeg følte mig utrolig ensom, fortæller Silvia Roed.

Annonce

Den svære følelse af ensomhed

- Jeg blev meget glad, da jeg så opslaget på Facebook om, at man kunne komme og være med til at fejre juleaften hjemme ved Allan. Jeg føler mig som et lille barn igen. Det kæmpestore juletræ, der er her ved Allan, er bare så smukt. Men det allervigtigste ved den her juleaften, er fællesskabet. Hvis man har prøvet at opleve følelsen af ensomhed, så ved man, hvor meget sådan en juleaften, hvor man er sammen med andre, betyder. Og så har Allan bare verdens bedste og dejligste mor. Hun hjælper med til juleaften, siger Silvia Roed.

- Allan er enorm hjertevarm og rummelig. Hvis man som mig har prøvet meget modgang i livet, så betyder det meget, at der er andre til at snakke med, og at man ikke føler sig ensom. Jeg er bange for, at hvis ikke jeg var her ved Allan juleaften, så kunne jeg godt finde på at lave selvskade på mig selv. Jeg har det svært med at være alene juleaften, fortæller Ove Juul Pedersen.

Og han tilføjer:

- Det giver mig lys indeni at komme her og fejre juleaften sammen med andre. Allan er den mest gæstfrie person, jeg kender.

Annonce

Afholder også sommerferier

Allan Poulsen arrangerer også sommerferier for enlige med børn og børnefamilier. Det foregår på gårdspladsen ved Strellev gamle friskole, hvor Allan bor.

Jeg elsker at møde nye mennesker, og jeg har et stort hjem, så hvorfor skulle jeg dog ikke tilbyde andre at komme her.

Allan Poulsen

- Jeg holder sommerferier for børn, fordi jeg ikke synes børn skal stå med følelsen af ikke at have oplevet noget i deres sommerferie. Børn skal have haft en god oplevelse, de kan fortælle om, når de kommer tilbage i skole efter sommerferien, siger Allan Poulsen.

Allan fortæller, at menuen er som den plejer: Flæskesteg, and, medister, risalamande og en masser snolder og gaver.

Julen i år er som sidste år, truet af coronapandemien. Men Allan vil ikke aflyse juleaften på grund af corona.

- Jeg håber selvfølgelig, at folk lige vil lade sig teste inden juleaften. Det ser ikke for godt ud med smittetallene og de nye restriktioner. Men jeg vil ikke aflyse juleaften. Ensomhed er værre end corona, siger Allan Poulsen.

Allans helt store passion er japanske koi karper. Han har bygget et kæmpe anlæg, hvor han finder ro i at se fiskene svømmer rundt. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Ugeavisen Grindsted

Mark er gået i graven, og det kan blive en fordel for dig, som skal have godkendt køretøjet

Annonce
Ugeavisen Varde

Mangel på medarbejdere: Pædagogernes formand fortæller om underbemandet personale, som skriger på hjælp i svær coronatid

Annonce
Ugeavisen Ølgod

Drabanterne har prøvet det før, så det klarer de helt sikkert

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Bjarke Regn Svendsen ved, at det er i stationsbyen, han hører hjemme

Ugeavisen Ølgod

Hoppe Lotte sender live på Facebook: - Jeg gør det, fordi jeg elsker det

Ugeavisen Grindsted

Else fortæller om arbejdet med sin bog og om familien på heden

Ugeavisen Ølgod

Min Købmand deltager i ny komedieserie: Vil inspirere unge til at vælge en karrierevej som købmand

Ugeavisen Ølgod

Friluftsbadet forsvinder: -Det gør ondt at se, og der skal komme noget nyt i stedet for

Ugeavisen Ølgod

Vand- og varmepriser forbliver uændrede

Ugeavisen Varde

Lokale kunstnere og musikere efterlyses til Tambours Have

Annonce