Annonce
Ugeavisen Ølgod

Jacob træner Agerbæks fodbolddrenge fra sin kørestol

Agerbæks U9-drenge trænes af Jacob Laursen (i sort tøj i midten), der sidder i kørestol. Foto: Martin Wilde

Han har interesseret sig for fodbold, siden han var helt lille. Han kan ikke selv spille - men han kan træne Agerbæks U9-drenge.

Han har aldrig selv spillet fodbold. Men han er fuld af gode idéer om nye træningsmetoder, og dem giver han videre til de 10 ivrige drenge på Agerbæks U9-hold i fodbold. Men det sker kun via mund til øre-metoden. For den 14-årige træner, Jacob Laursen, sidder i kørestol. Lige siden han var lille har han lidt af rygmarvsbrok – og af en glubende interesse for fodbold.

– Jeg begyndte som træner for et år siden for nogle U14-piger. Men det gik i opløsning. Så endte jeg med det her hold, U9-drengene, fortæller Jacob Laursen, der selv tog initiativ til at kontakte sportsforeningen for at høre, om der var et trænerjob til ham. Det var der.
– Det er vi glade for, han gjorde, siger Anders Schmidt, der er formand for Agerbæk SF.

Nye fif
Når han ikke træner fodbolddrengene, går han på Agerbæk Skole. Og så ser han så meget fodbold som muligt i fjernsynet, for at lære nye fif, han kan bruge i træningen.
– Jeg kan jo ikke vise, hvordan de skal gøre. Men jeg kan fortælle det så godt som muligt, det de skal. Og ja, de hører efter, men jeg skal passe på ikke at bruge ord, de ikke kender. De er jo kun U9-drenge, siger Jacob Laursen.

Han får normalt hjælp til træningen af nogle af fædrene til fodbolddrengene. Fædrene hjælper med at vise, hvad Jacob fortæller og mener. Det er i øvrigt ikke noget handicap, at han bruger kørestol, når det gælder disciplinen.

– Drengene kender jo Jacob fra skolen. De er vant til at se ham i kørestol, så de stiller ikke spørgsmål til det. Og det, Jacob kommer med, er gode øvelser. De giver mening, og Jacob forbereder meget nøje hver enkelt fodboldtræning, fortæller Anders Schmidt.

Lægger planer
– Jeg har lagt en plan for hver måned, hvad de skal nå. Det har jeg altid gjort. Nu er det jo min tredje halvsæson som træner, så jeg har fået en vis erfaring, og jeg tager blandt andet øvelser med, som vi også bruger i elhockey, fortæller Jacob Laursen.

Han træner U9-drengene to gange om ugen, og så deltager holdet i turneringer hos både DBU og DGI. Der er Jacob Laursen naturligvis også med, som en træner er til holdets kampe. Anders Schmidt, der selv har en søn på Jacob Laursens U9-hold, er godt tilfreds med hans indsats.

Kurser og erfaring
– Vi kunne godt tænke os at få Jacob på nogle kurser, så han kan blive så dygtig som muligt, siger Anders Schmidt.
Jacob Laursen har tænkt sig at blive ved som træner, så længe det er muligt.

– Det giver mig rigtig meget. Erfaringer, som jeg kan bruge videre i livet til andre ting. Og glæden ved at træne dem. Jeg er ikke bare sur og tvær hele tiden, men er glad for at være her. Drengene kommer hen og snakker med mig i skolen hver dag, jeg prøver at gøre så mange mennesker som muligt glade, og jeg har lært flere forældre at kende, fortæller Jacob Laursen.

Annonce
Ugeavisen Ølgod

Veteranknallertklubben Stemplerne kører på nostalgi og hygge

Annonce
Ugeavisen Ølgod

Butiksbombe i dansk landsby: Fåborg får en ny døgnåben containerkøbmand

Annonce
Ugeavisen Ølgod

Seks fætre spiller på samme håndboldhold

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Ildsjæl fra Starup fylder 60

Ugeavisen Varde

Orkesterklasse optræder med lokale big bands

Ugeavisen Ølgod

84-årige Olav blev træt af et bestemt syn i ældreboligerne: Nu har han lavet en opfindelse, der er gratis og pynter

Ugeavisen Varde

LAR i Nordenskov er også by-design

Ugeavisen Ølgod

Kunstner udsmykker Kirkehuset i Ølgod

Ugeavisen Ølgod

Når der går sport i kunsten

Annonce