Annonce
Ugeavisen Ølgod

Jan er tovholder på de unge

Jan Wessel i Sig er aktiv både på og udenfor scenen i 7-kanten, hvor han er ny forestillingsleder på vinterspillet, hvor en ung trup af skuespillere har premiere på et dramatisk og tabubelagt stykke med titlen Spring Awakening den 22. januar. Arkivfoto: Tatjana Johnsson
At spille teater giver god energi og et unikt samvær for Jan og hans teenagebørn, da familien ofte står sammen på scenen.
Annonce

Sig: Jan Wessel bor i Sig med sin familie, to børn Alexander og Cecilie og sin kone Janne. Far og børn spiller teater, som er deres store lidenskab. Det er kun mor ,Janne, der er derhjemme, for nogen skal jo passe hunden, som hun siger. Til daglig er Jan marketing- og webmanager i Esbjerg. Lige nu er han aktuel som ny forestillingsleder på vinterspillet i 7-kanten, der har premiere på stykket Spring Awakening i morgen den 22. januar i Smedeværkstedet.

- Vinterspillet har i mange år været tænkt som et springbræt til sommerspillet, hvor især de unge i alderen 15-25 år kan få udviklet deres teaterfærdigheder, siger Jan Wessel og fortsætter:

- Grunden til at jeg for et par år siden gik ind i det her med teater både på og bag scenen er, at det giver så meget. Jeg får en fantastisk energi, og adrenalinet pumper i kroppen, når man skal præstere på scenen, og jeg møder en masse mennesker, og får også dyrket samværet med mine teenagebørn.

At være forestillingsleder i 7-kanten er en ny titel i forbindelse med en organisationsændring i teaterforeningen, der har 50 års jubilæum her i 2020.

- Det vil sige, at man er praktisk ansvarlig for en hel række ting. For eksempel koordineringsdelen mellem skuespillere og scenebyggere og andre enheder blandt andet regi og koreografi. Ganske kort fortalt er man tovholder, siger Jan Wessel.

Det er en god ide at se stykket sammen med vores børn og unge, da det lægger op til svære tabubelagte samtaler.

Jan Wessel, forestillingsleder på Spring Awakening, 7-kantens vinterspil

Annonce

Aktualiteten i stykkets fortælling

Stykket har de unge selv været med til at vælge. Selvom det foregår i 1890'erne er musikken og sangen i rock og popgenren, og et band på syv medlemmer, spiller live til det hele på Smedeværkstedet. Jan Wessel vil gerne opfordre til, at man man får set Spring Awakening.

- Det er en alletiders mulighed for at få nogle samtaler i gang omkring svære tabubelagte emner for forældre og deres unge. Lige fra angst og ensomhed til selvmord og endda incest. Derfor er det også dejligt, at vi allerede har Ølgod skole og Øse efterskole, der kommer ind og ser en forestilling, siger Jan Wessel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

I krisetid fisker vi

Annonce