Annonce
Ugeavisen Ølgod

Jonna er socialrådgiver, landmand og socialliberal

Jonna Buch Andersen stiller op for Radikale Venstre ved næste uges kommunalvalg. En af Jonnas mærkesager er forebyggelse, og hun ser en stor gevinst ved blandt andet større fysisk aktivitet. Foto: Henrik Cramon

Jonna Buch Andersen (RV) på 57 år fra Agerbæk stiller op for Radikale Venstre ved kommunalvalget.

Agerbæk: Hun er socialrådgiver og uddannet landbrugstekniker med speciale i økonomi. Derfor styrer Jonna Buch Andersen bogholderiet og betalingerne på familiens økologisk mælkeproduktion "Enggaarden" med 400 malkekøer og 700 hektar dyrket jord lidt udenfor Agerbæk. Altså ved siden af sit fuldtidsjob som socialrådgiver hos Vejen Kommunes socialforvaltning i afdelingen for handicap og psykiatri.

- Jeg har vel altid været radikal og medlem af partiet i mange år. Det er der, jeg hører til. Vi har med vores økologiske landbrug fokus på miljø og bæredygtighed, og som socialrådgiver ved jeg, hvor værdifuldt det er at investere i unge mennesker og sikre dem, som ikke kan klare sig selv. Begge dele harmonerer fint med partiets menneskesyn og fokus på miljø.

Vi skal investere i børnene, og det skal være massivt. Vi har i dag alt for dårlige nomeringer, og det betyder, at vi sparer os til en kæmpeudgift.

Jonna Buch Andersen, Agerbæk og kandidat for Radikale Venstre.

Jonna Buch Andersen

Jonna Buch Andersen er 57 år, økologisk landmand, socialrådgiver og kandidat for Radikale Venstre til kommunalvalget den 21. november.Jonna bor på familiens gård uden for Agerbæk på kanten til Vejen Kommune, hvor hun arbejder i socialforvaltningen i afdelingen for handicap og psykiatri.

Jonna Buch Andersen er gift og mor til tre voksne børn.

Socialliberal

Jonna Buch Andersen mener, at borgerne som udgangspunkt selv bør tage ansvar, men at der skal være et solidt socialt sikkerhedsnet. Jonna har specielt fokus på børn og unge, hvor hun i sit daglige arbejde ser alt for mange, der er overladt til sig selv, mangler tryghed og halter bagefter i skolen.

- Vi skal investere i børnene, og det skal være massivt. Vi har i dag alt for dårlige nomeringer, og det betyder, at vi sparer os til en kæmpeudgift, som kommer senenere, når den unge, utilpassede fylder 18. Så bliver det rigtig dyrt.

Jonna administrerer dagligt ud fra Serviceloven og det ærgrer hende, når politikere udtaler sig, inden de overhovedet har sat sig ind i reglerne, der gælder på området.

- Vi skal have en debat på et oplyst grundlag, og så skal vi behandle borgerne rigtigt og bruge pengene fornuftigt.

Annonce

Forebyggelse

Da Ugeavisen møder Jonna Buch Andersen og skal til at tage billeder af den radikale kandidat, vil hun gerne markere en af sine mærkesager. Billedet skal være med hende og hundene Donna og Sif på løbetur, for det ifølge Jonna af afgørende vigtighed, at vi alle sammen rører os mere, end tilfældet er i dag

- Vi skal sætte mere massivt ind med det forebyggende arbejde - også fysisk, hvor vi skal røre os meget mere. Det behøver ikke være formaliseret sport i dyre haller. Det kunne sagtens foregå på motionsstier rundt i lokalområdet. Det er bare så vigtigt, at vi røre os mere. Det gør os sundere og gladere, og så sparer det mange penge. De kunne så bruges der, hvor der for alvor er brug for dem.

Annonce

Haven som fitness

Jonna bruger mange timer på at holde haven og udenoms-arealerne på gården

- Det er min form for fitness, og så spiller stadig håndbold på Team Helles serie 3 hold. De unge, hvoraf nogle er fra årgang 0, vil gerne have mig med, og jeg kan da stadig lave mål.

Og så løber hun sammen med Donna og Sif, så tit det kan lade sig gøre. Det bliver nok til lidt færre ture op til kommunalvalget, hvor vælgermøderne skal passes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Guldkonfirmation i Tistrup

Annonce