Annonce
Ugeavisen Ølgod

Køb en julegave til Tippens børn og unge

Holger Marinus Hansen er en af de unge på Tippen. Her er han sammen med Tippens socialrådgiver Helene Kragh ved at hænge hjerterne med julegaveønsker op på det træet. Du kan give din støtte til Tippens børn - mød op tirsdag eftermiddag på Viaduktvej 46.

Kære alle borgere - hjælp mig med at hjælpe andre! Sådan indleder Simone Winter sit opråb, som Ugeavisen har valgt at bringe.

Gennem mit arbejde som bygningskonstruktør har jeg skiftet bekendtskab med nogle dejlige børn og unge fra Tippen i Ansager. Før opstarten af projektet havde vi visse bekymringer for, hvordan børnene ville tage imod de store forandringer de gennem et halvt år gik i møde. Det gik dog over alt forventning, og et par af de unge fandt endda interesse i at hjælpe svendene på pladsen til stor begejstring. Som tiden gik på Tippen hørte jeg flere tilbagemeldinger fra svendene. Nogle af tilbagemeldingerne var små søde historier om de unges ivrige sind, mens andre tilbagemeldinger var knapt så opmuntrende. For selvom de kære unge mennesker viste stor iver og gå på mod, kunne svendene mærke og til tider se, at Tippens børn og unge ikke har det nemt.

Efter mesters, Jacob Frøsigs eget møde med en meget trist og frustreret ung mand tænkte jeg: Nu må vi gøre noget! Det kan ikke passe, at vi kan hjælpe u-landsbørn i så stor stil, men ikke de børn i Danmark, der har det svært. Hvor er vores prioritering? I min frustration over, at se børnene fra Tippen gå igennem en svær tid, som julen for mange kan være, ringede jeg til min mor. Vi snakkede i lang tid om de oplevelser og følelser, der pludselig var forbundet med mit arbejde. Min mor sad efter bare 10 minutters samtale med samme parathed som jeg til at rede hele verden. Det kan jo så at sige ikke lade sig gøre, men man kan jo starte et sted. Min mor fortalte om et juletræ med hjerter, hvor børn havde skrevet deres juleønske på, så alle, der ønskede at hjælpe, kunne hente et hjerte og købe gaven.

Sådan støtter du

En fantastisk idé. Jeg ringede straks til forstanderen på Tippen, Axel Rask, og fortalte ham om mit blødende moderhjerte og idéen om juletræet. Axel modtog idéen meget positivt, men havde i sin bekymring for børnene også forbehold. Hvis vi skulle have børnene til at skrive et juleønske og derved give dem håb om, at uvildige mennesker ville forsøde deres juletid, så SKULLE det bare lykkes. For hvis der er en ting de her børn og unge ikke har brug for, så er det endnu et nederlag. Det er så her, du kommer ind i billedet. Jeg stiller tirsdag eftermiddag et juletræ op ved vores firma på Viaduktvej 46, 6870 Ølgod, og så vil jeg opfordre alle private som virksomheder, der har mulighed for at hjælpe til at komme forbi, hente et hjertet og købe en gave, der svarer til ønsket på hjertet. Når jer, der har lyst til at hjælpe har været forbi og alle hjerterne er delt ud, så skal gaverne og hjertet afleveres til mig igen, så børnene på Tippen kan få dem inden jul. Vi har aftalt med børnene, at ønskerne skal ligge i prislejet 200-300 kr. Jeg håber I vil hjælpe mig med at hjælpe de kære børn og unge, som kæmper en brag kamp for en normal hverdag og vise dem, at de er meget mere end en udgift for kommunen. Op af stolen - gør noget godt for nogen, der virkelig har brug for en kærlig håndsrækning.

Tippen modtager børn og unge, der har brug for et behandlingsophold, når kommunen har besluttet en anbringelse uden for hjemmet. Det sker blandt andet, når børn og unges opvækstbetingelser har gjort det vanskeligt at finde sig til rette i familien, i skolen, i sportsklubben og blandt vennerne.

Annonce
Ugeavisen Ølgod

Veteranknallertklubben Stemplerne kører på nostalgi og hygge

Annonce
Ugeavisen Ølgod

Butiksbombe i dansk landsby: Fåborg får en ny døgnåben containerkøbmand

Annonce
Ugeavisen Ølgod

Seks fætre spiller på samme håndboldhold

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Ildsjæl fra Starup fylder 60

Ugeavisen Varde

Orkesterklasse optræder med lokale big bands

Ugeavisen Ølgod

84-årige Olav blev træt af et bestemt syn i ældreboligerne: Nu har han lavet en opfindelse, der er gratis og pynter

Ugeavisen Varde

LAR i Nordenskov er også by-design

Ugeavisen Ølgod

Kunstner udsmykker Kirkehuset i Ølgod

Ugeavisen Ølgod

Når der går sport i kunsten

Annonce