Annonce
Ugeavisen Ølgod

Københavnsk smedelærling i Ølgod: Her får jeg lov at lave noget

Lærling Christopher Bonde er i fuld gang hos Smed JS Jensen i Ølgod. Foto: Steen Tue Bjerborg
På Jesper Strøm Jensens smedeværksted i Ølgod har de travlt. Det kan ses på antallet af ansatte og på lærlingen, der er taget fra Nordsjælland til Ølgod for at blive smed.

Ølgod: - Dengang måtte man slå sin lærling.

Svaret kommer prompte og med et glimt i øjet fra Jesper Strøm Jensen, da han bliver spurgt til, hvad der er den største forskel på at være i lære som smed, dengang han var det og i dag.

Jesper Strøm Jensen behøver dog ikke slå sine lærlinge for at få dem op i omdrejninger i sin smedevirksomhed, Smed JS Jensen. For der er forrygende travlt i det lokale smedeværksted på Energivej i Ølgod, og det har de to smedelærlinge også fået at mærke.

- I København går der længe, før de tør lade os lave noget selv. Her fik jeg fra dag et stukket et stykke jern i hånden og at vide, at det skulle svejses. Og så var jeg ellers i gang, smiler Christopher Bonde, der er flyttet fra Nordsjælland og København til Vestjylland og Ølgod for at blive smed.


Jeg kan lide den arbejdsmoral, der er her, og så er Jesper og de andre rigtig gode til deres arbejde.

Christopher Bonde


Er blevet større

Smed JS Jensen har specialiseret sig i at lave trapper, altaner og gelændere til især byggebranchen. Og boomet i branchen har smittet så meget af på smedeværkstedet, at der er blevet udvidet i antallet af både kvadratmeter og mænd.

- Vi river en skillevæg ned og udvider arbejdsarealet. Og så er jeg gået fra nærmest kun at være mig selv til otte mand, efter at jeg for nylig ansatte en værkfører, der kan styre stedet, når jeg også skal være så meget ude af huset, lyder det fra Jesper Strøm Jensen.

Der er gang i svejsningen i smedevirksomheden i Ølgod, hvor man både har udvidet antallet af medarbejdere og kvadratmeter. Foto: Steen Tue Bjerborg
Annonce

Vil ikke bo her

Smedeværkstedets nye værkfører er flyttet til fra Aalborg, og Christopher Bonde er taget fra det nordsjællandske til Ølgod, selvom han aldrig havde været der før.

- Jeg kan lide den arbejdsmoral, der er her, og så er Jesper og de andre rigtig gode til deres arbejde, og det kan man virkelig lære noget af som lærling, konstaterer han.

Det får dog ikke Christopher Bonde til at overveje at bosætte sig i Ølgod som smed, når han har afsluttet sin uddannelse på skolen i Skjern.

- Nej, jeg har ikke lige mødt hende, der har de øjne, der kan få mig til at blive her. Ærlig talt savner jeg, at der sker noget mere i Ølgod, selvom det selvfølgelig også har noget at gøre med corona, nikker "Københavneren", der fylder 33 år netop denne dag.

- Ja, det er en høj alder af en lærling. Men jeg skulle lige løsrive mig fra min arv og en familie, hvor min bror og far er henholdsvis farmaceut og bankmand. Nu ved jeg, hvor godt det er at være håndværket, at jeg vil være smed, og at der er masser arbejde i det, i hvert i Ølgod, smiler han.

Mester Jesper Strøm Jensen vender lærling Christopher Bondes arbejde. Foto: Steen Tue Bjerborg
Annonce

Arbejder frivilligt

Det har den 69-årige pensionist Kurt Pedersen fra Ølgod også opdaget. Han er lokal landmand og kender Jesper Strøm Jensen. Da han hørte, at der manglede ekstra hænder i værkstedet, slog han til og meldte sig som frivillig arbejdskraft en dag om ugen. Og det har han ikke fortrudt, selvom ryggen af og til gør vrøvl.

- Det kan da godt mærkes, at man ikke er helt ung længere. Men jeg kan lide at være i gang, og det er man her. Og så kan man jo altid drille ham den unge københavner, der ikke forstår et klap af, hvad man siger, når man taler rigtigt til ham, griner Kurt Pedersen, inden han går videre med sit skærearbejde.

69-årige Kurt Pedersen giver frivilligt en hånd med i værkstedet hos Smed JS Jensen. Foto: Steen Tue Bjerborg

Fakta

Smed JS Jensen ApS har 25 års erfaring og arbejder især med ordrer inden for bygge- og anlægsbranchen.

Smed JS Jensen har specialiseret sig i opbygning af bl.a. stålkonstruktioner, spær og bærende bjælker, søjler, gangbroer, kantjern, hegnsstolper, porte og låger.

Smed JS Jensen ejes og drives af Jesper Strøm Jensen. På få år er virksomheden udvidet fra næsten kun at være en en-mands-virksomhed til at have otte ansatte og lokaler på Energivej 7 i Ølgod, der nu udvides.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce