Ølgod: En kombination af regeringens hjælpepakker, mere hjemmearbejde og begrænsede muligheder for rejser og andre aktiviteter har øget danskernes iver efter at give hjemmet – og ikke mindst køkkenet – et løft.
Det er i hvert fald Hans Peter Terkildsens teori, for der er blevet sat skub i køkkenbranchen i så høj grad, at han som indehaver af HTH-butikken i Ølgod nu skal finde op til seks nye medarbejdere til sit team af specialister, der tegner og indretter køkkener til kunderne.
- De har i øjeblikket stjernetravlt. Vi er faktisk tilbage på niveau med 2007 inden finanskrisen, så ekstrem stor en forespørgslen på forslag, tilbud og tegninger oplever vi, siger Hans Peter Terkildsen.
Hans Peter Terkildsen, indehaver, HTH-butikken i ØlgodVi skal bruge to-tre nye kollegaer i privatkundeafdeling og tilsvarende i erhvervs og projektafdeling. Så vi øger medarbejderstaben med 25 procent.
Derfor leder han nu med lys og lygte efter kvalificerede medarbejdere til butikken, hvor de i forvejen er knap tyve ansatte.
- Vi skal bruge to-tre nye kollegaer i privatkundeafdeling og tilsvarende i erhvervs- og projektafdeling. Så vi øger medarbejderstaben med 25 procent, siger han.
Kamp om dygtigste medarbejdere
Da corona brød ud, oplevede HTH et kortvarigt dyk i salget, men det vendte hurtigt, og lige siden har efterspørgslen på nye køkkener været højere end nogensinde.
I 2020 blev der ansat over 150 nye medarbejdere i HTH-butikker landet over for at følge med den øgede efterspørgsel, og nu indleder køkkenbrandet 2021 med at efterlyse mere end 50 nye medarbejdere alene i Danmark.
Om HTH
I alt har Nobia Danmark, som ejer HTH, cirka 1300 ansatte, og heraf arbejder de 530 på fabrikken i Ølgod, hvor der i 2020 blev produceret næsten 100.000 køkkener.
Ud over Danmark har HTH i dag butikker i Sverige, Norge, Island, Finland og på Færøerne.
For at vinde yderligere markedsandele planlægger den danske køkkenproducent en geografisk ekspansion i den kommende tid, hvor blandt andet Tyskland indgår i planen.