Annonce
Ugeavisen Ølgod

Kan børnene ikke komme i kirken - kan kirken komme til børnene

Præst i Ølgod Else Juul, synes, det er ærgerligt, at man i år ikke kan invitere til julehygge i kirken for elever på skolen og børnehavebørn. Derfor har hun og kirkesangeren i stedet været kreative med juleaktiviteter frembragt til skolen og børnehaven med forskellige opgaver og spil til hvert enkelt barn. Arkivfoto: Morten Nielsen
Kreativiteten blomstrer i Ølgod Kirke, hvor præst og kirkesanger har været i gang med at lave juleposer med opgaver og spil med en kristen indgangsvinkel til skole- og børnehavebørn.
Annonce

Ølgod: Den sædvanlige julekomsammen med salmesang i kirken er aflyst i år for Ølgod skoles elever, men de kreative nisser i kirken har været i gang, så det alligevel bliver hyggeligt op til jul, og julens budskab kommer ud.

Kirkesangeren og den lokale sognepræst, Else Juul, har i fællesskab lavet fire adventsposer til alle klasser fra 0. til 3. klasse fra Ølgod Kirke.

- Poserne kan bruges fredagen op til de fire søndage i advent. Hver uge er der en fortælling fra bibelen og et farvelægningsark, som passer til fortællingen, siger Else Juul og tilføjer:

Juleposer med kreative opgaver og spil fra kirken kreeret med hjertet til hver enkelt elev i Ølgod af præst og kirkesanger. Privafoto

- Der er også en kreativ syssel. For eksempel er der en hjemmelavet stjerne den dag, de hører om betlehemsstjernen, og et spil.

Tanken er, at lærerne bruger en halv time om ugen til disse aktiviteter, hvor man får talt om, hvad advent og jul går ud på, og samtidig får børnene lavet julepynt, som kan pynte i klassen i december måned.

Skolen har taget godt i mod tiltaget.

Annonce

Jul for børnehaver og overbygningen

Desuden bliver børnehaverne i Ølgod og Lindbjerg tilbudt en ”christmas in a box” med diverse fortællinger, aktiviteter og små gaver til børnene. De store klasser fra 5.-9. klasse får chancen for at arbejde med jul og advent ved at gå en rute på kirkegården, hvor der vil blive opsat billeder, QR-koder og forskellige opgaver, som lærerne kan tage dem med til i løbet af adventstiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce