Annonce
Ugeavisen Ølgod

Karen får folk til at yde deres bedste ud i sang

Karen Vestergaard Pedersen fra Skovlund er mor til datteren Bjørg, og så er hun sang-coach på 7-kantens forestilling "Vimmersvej", der har premiere til oktober. Privatfoto.
Hun er uddannet i musikvidenskab, og skal få sangen til at flyde i teaterstykket Vimmersvej, som sangcoach.
Annonce

Skovlund: Karen Vestergaard Pedersen (28) er fra Skovlund. Hun er lige færdiguddannet i musikvidenskab og matematik fra Aarhus Universitet, og er den nye sangcoach på 7-kantens musical Vimmersvej, der har premiere den 18. oktober på Smedeværkstedet i Varde.

- Det er delvist min mors fortjeneste, at jeg elsker musik, sang og teater, siger Karen Vestergaard Pedersen. Karens mor er nemlig Agnethe Vestergaard Pedersen, der er kostumier og leder af systuen i 7-kanten.

- Vores sangskat skal kunne samle os i glæde og i sorg, sangen er med os hele vejen.

Karen Vestergaard Pedersen

Annonce

Kreativiteten

Allerede som 7-årig stod Karen Vestergaard Pedersen på scenen i Musikhuset Esbjerg i det klassiske teaterstykke Nøddebo Præstegaard.

- Siden har jeg medvirket fem gange på scenen i Varde Sommerspil, som skuespiller, siger hun og tilføjer:

- Min mor har gennem tiden arrangeret en hel del teater i Skovlund i teatergruppen Fatamorgana - både på skolen og på efterskolen i Skovlund og i kirken - alt sammen med børn, som målgruppe. Blandt andet stykket Ronja Røverdatter. Hendes engagement i Fatamorgana, har helt sikkert gjort sit til, at jeg ligeledes valgte at være med, og begyndte at arrangere sange til stykker, hvor jeg selv stod for kordelen på klaver. Det var mens jeg gik på gymnasiet i Varde.

Karens hovedinstrumenter er sang og klaver.

- Når der skal formidles musikalsk er jeg bedst med sang og klaver, men når man studerer musikvidenskab skal man kunne spille på alle instrumenter til husbehov for at have instrumentforståelsen på plads til diverse arrangementer, siger Karen Vestergaard Pedersen.

Annonce

DGI Sangbogen

I 2016 var Karen ansat i årsprojekt, hvor hun skulle udvælge og sætte rammerne for, hvad der skulle være i DGI sangbogen af fællessange - både klassikere og nye sange.

- I den nuværende DGI sangbog er sangen Vimmersvej også med, det er en herlig fællessang. Vores sangskat skal kunne samle os i glæde og i sorg, sangen er med os hele vejen. Det er sjovt at formidle sang og at lære folk noget om, hvad det vil sige at synge. I min optik bør der være masser af krop og energi ud i sangen, siger hun.

Vimmersvej

- Forestillingen bygger på manuskript og instruktion af Danny Bruslund i Ansager

- Musicalen Vimmersvej spiller i Varde i Smedeværkstedet i perioden den 18.-27. oktober

Info og billetter: www.7-kanten.dk

Annonce

Bamses Venners repertoire

Karen Vestergaard Pedersen glæder sig til udfordringen som sangcoach.

- Bamses Venners repertoire er helt nyt for mig, det er en populær genre, jeg ikke tidligere har beskæftiget mig med. Sangene er nemme at arbejde med, og kan sagtens gøres nutidige, og der kan sparkes masser af energi i dem. Så I kan godt glæde jer til klassikere i stykket som i titelsangen, Rend og hop og Vil du danse med mig? Siger Karen Vestergaard Pedersen.

I musicalen Vimmersvej er 20 mennesker involveret både på og bag scenen, inklusiv et firemands orkester.

- Jeg er spændt på at komme i gang og opleve niveauet, og hvad der er at arbejde med i teatergruppen. Så skal sangdetaljerne nok komme på plads, siger Karen Vestergaard Pedersen.

Karen anbefaler: Fællessange til både fest og eftertanke

Festlige fællessange:

  • Ta' med ud og fisk
  • Så længe jeg lever
  • Susanne, Birgitte og Hanne

Fællessange til eftertanke:

  • Linedanser
  • Gi' os lyset tilbage
  • Du kom med alt det, der var dig
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce