Annonce
Ugeavisen Ølgod

Kathrine ønsker at vi kan mærke os selv

Kathrine Halkjær Uglebjerg har i otte år været selvstænding med blandt andet zoneterapi og yogaundervisning på plakaten i Starup. Foto: Tatjana Johnsson
Behandler og underviser i zoneterapi og yoga Kathrine Halkjær Uglebjerg underviser nu i tre yogaformer, der kan afhjælpe forskellige former for stress.
Annonce

Starup: For otte år siden blev Kathrine Halkjær Uglebjerg selvstændig zoneterapeut efter at have været socialrådgiver.

- Jeg var lige rundet de 30 år, og var meget stresset. Så stresset at jeg højst sandsynlig mistede vores lille dreng halvvejs i graviditeten, siger Kathrine.

Denne tragedie blev et personligt vendepunkt for hende. Nu bor hun ude på landet ikke langt fra Starup med sin mand, Morten, og deres eneste barn, ti-årige Mads. På en nedlagt landejendom har hun indrettet sin virksomhed i lyse lokaler med både klinikrum og yogasal i den gamle stald.

- Jeg skulle bare ud af hamsterhjulet. Selvom det hele var så dramatisk og uoverskueligt med den afbrudte graviditet, så har jeg i dag fuldt ud accepteret, at det gik, som det gik, siger hun.

Kathrine værdsætter dagligt at være blevet selvstændig i en helt anden boldgade.

For mig betyder spiritualitet at være vågen i livet, og at handle på ting, der føles godt. Så jeg bruger min sjæls stemme og intuition, som kompas i livet.

Kathrine Halkjær Uglebjerg
Annonce

Stress er mange ting

Der er kommet flere alternative uddannelser på papiret, siden Kathrine startede som zoneterapeut, og hun samarbejder også med psykoterapeut Ella Krog, der bor i området.

- Der kommer mange mennesker hos mig, som er helt opgivende i livet: Bare gør noget, så jeg får det bedre, er en genganger, når de kommer herind, siger Kathrine.

Stress er blevet en folkesygdom.

- Det fortjener ingen at leve med, siger Kathrine Halkjær Uglebjerg, der blandt andet har uddannelser og kurser i spirituel rådgivning, spædbørnszoneterapi, Nada-metoden med nåle, yin yoga og senest yoga mod stress.

- Stress kan ikke puttes ned i den samme skuffe. Stress er mange ting, men det handler altid om at få kroppen med igen og at mærke efter.

Derfor får Kathrines patienter et spørgeskema med hjem, inden hun starter en stressbehandling, så de selv får tænkt over, hvad det er, der er galt, inden hun henviser til en behandlingsform.

Annonce

Brug af intuition

Kathrine Halkjær Uglebjerg oplever, at stress ikke kun rammer de voksne, men også børn og unge kommer i klinikken.

- Jeg bruger meget min intuition og sanser, når jeg behandler med for eksempel zoneterapi, hvilket foregår både fra fødderne og ansigtet, siger Kathrine.

Det hele handler om at kunne mærke sig selv.

- Det skal balancere i kroppen både fysisk, biokemisk og hormonelt, siger Katrine Halkjær Uglebjerg, inden hun går videre med at gøre klar til endnu et yogahold.

Der snart vil lukke øjnene og mærke kroppen i en sal langt ude på landet, hvor der ikke engang er forstyrrende spejle. Kun fred og ro til at mærke efter i krop og sind.

Kathrines yoga-anbefalinger mod stress

Katrhine Halkjær Uglebjerg anbefaler forskellige former for yoga mod stress alt efter, hvilken type stress, man er ramt af:

- Slow yoga, er en blid Hatha yoga, der er rigtig god for den, der oplever stress som værende en overvejende fysisk lidelse i form af tunghed og fastlåsthed og en opgivende fornemmelse i kroppen.

- Restorativ og Yin yoga er godt til den, der oplever mental og følelsesmæssig stress, der føles som en hvirvelvind især i hovedet. Med den restorative- og Yin yogaen kommer nervesystemet helt ned i gear, og det bliver nemmere at mærke sig selv.

I stalden på den nedlagte landejendom ved Starup, boltrer Kathrine Halkjær Uglebjerg sig i lyse lokaler med sin klinik for blandt andet zoneterapi til børn og voksne. Foto: Tatjana Johnsson
Der er med vilje ingen spejle i yogasalen, hvor fokus er på krop og sjæl i et samspil, så man får mærket efter i hele kroppen, siger Kathrine Halkjær Uglebjerg. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce