Annonce
Ugeavisen Ølgod

Kims hestehotel tiltrækker sports- og avlsheste fra hele Europa

Kim Koehoorn Andersen, der her ses foran lyserøde høballer, der er indkøbt i den farve for at støtte Kræftens Bekæmpelse og brysterne, er hesteopdrætter. Hun har selv redet fra hun var fire år gammel, men i dag er det slut, hendes krop siger stop, så nu gælder det hesteopdræt. Foto: Tatjana Johnsson
Kim Koehoorn Andersen i Nordenskov er hesteopdrætter. En branche hvor ry og rygte spiller en stor rolle. I dag sælger hun føl i 100.000 kroners klassen på under fem minutter.
Annonce

Nordenskov: Kim Koehoorn Andersen har redet siden hun var fire år gammel.

- Jeg kan huske, at jeg allerede som teenager i Holland fik lommepenge for at ride de mere trælse heste til for naboerne, siger Kim Koehoorn Andersen ude i stalden på familiens gård udenfor Nordenskov.


Det er vigtigt i min branche med opdræt af heste at være både ydmyg, troværdig og bundærlig. Et godt renomme betyder alt.

Kim Koehoorn Andersen


Her driver hun sin forretning Stald KK's og er hesteopdrætter med både avls-, sports- og rideheste i staldene. Hun sælger heste til priser, der ofte svarer til prisen på udbetalingen til et hus i Vestjylland.

- Den anden dag solgte vi et føl på fem minutter på Facebook med en lille video, jeg er så heldig, at jeg med tiden har fået opbygget et godt netværk i hele Europa, og det er jeg meget ydmyg overfor, siger hun.

Annonce

Hestehotel og fersk sæd med pakkepost

Der er plads til 50 heste på gården, og der er lige nu opstaldet heste fra fra hele Skandinavien og fra lande som Tyskland, Østrig og endda Spanien.

- Vi har mange heste, der kommer langvejs fra og bliver opstaldet, til de kan bruges som rideheste, siger Kim og tilføjer:

Der insemineres også hopper på gården, og de kan også opstaldes hos Kim, op til at de skal fole.

-  Vi kan få pakkepost på alle tider af døgnet med fersk sæd, som vi får leveret fra især Holland og Tyskland, siger Kim, der har et fast samarbejde med den lokale dyrlæge.

- Jeg elsker heste, fordi de er levende væsner med store personligheder, som jeg har nemt ved at læse og forstå, siger Kim Koehoorn Andersen, der passer og avler heste i Nordenskov. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce

Dansk og hollandsk kultur

Kim flyttede til Danmark fra Holland for tyve år siden og har i mellemtiden også fået to børn, der er dag er 15 og 11 år, og så er hun gift med Keld. Hun har desuden i sin karriere arbejdet både som berider og driftsleder på en svinefarm.

Der er nok at se til som hesteopdrætter for Kim Koehoorn Andersen, der har plads til i alt 50 heste. Foto: Tatjana Johnsson

- Mange hollændere søger lykken på landet i Danmark, fordi der er så meget plads. I forhold til Holland er Danmark tyndt befolket, vi er næsten 20 millioner mennesker i Holland på et areal, der er mindre end Danmark, siger hun, der aldrig har fortrudt, at hun flyttede til det kolde nord.

- Jeg synes, vi har meget tilfælles i dansk og hollandsk kultur, vi kan grine af mange af de samme ting, og så kan jeg sagtens køre hjem på fem til seks timer og besøge min mor, det er jo ingen afstand, siger Kim, der er meget glad for sit andet hjemland.

Gårdens nye staldkilling er enorm legesyg. Den smyger sig op af Kim Koehoorn Andersens bukseben og vil have opmærksomhed konstant. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

25-års jubilæum

Annonce