Annonce
Ugeavisen Ølgod

Kroparret i Fåborg står ved en skillevej

Restaurationsbranchen førte dem sammen i Hamborg. Drømmen om at eje en kro gik i opfyldelse i Fåborg for Uwe og Marlene Schober, nu er tiden inde til et sceneskift.
Annonce

Fåborg: Der er en kærlig og flirtende atmosfære på Fåborg Kro mellem værtsparret, 66-årige Uwe og 57-årige Marlene Schober, der har lært hinanden at kende i Hamborg.

- Uwe er stadig meget romantisk, selvom vi har kendt hinanden siden 1986, hvor vi mødtes i Hamborg og begge arbejdede på Hotel Vier Jahreszeiten i Hamborg, hvor Uwe var  "hotelfachmann" - en all round hoteluddannelse, siger Marlene.

Kro til salg

Vil du købe Fåborg Kro, koster den 1,6 millioner kroner på restaurantsalg.dk

Dengang var hotellet lige kåret til verdens bedste forretningshotel. Derfor ville Marlene Schober gerne have på sit cv at have arbejdet der som tjener.

Marlene Schober gør klar til en af flere konfirmationer i bondestuen fra 1708, der endelig kan afholdes i den gamle krostue efter en tid med corona. Alle de gamle malerier på væggene er med blomstertema, og tapetet i gammel stil er skiftet ud fornylig og kan helt lavpraktisk tørres af med en klud. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce

Danmark og en kro i sigte

I 1996 bestemte parret sig for at vende snuden hjemad til Hejnsvig med deres nu to døtre. De fik job i Billund i henholdsvis lufthavnen og på hotellet i Legoland. På en ferietur kom de en dag tilfældigt forbi Fåborg Kro i bil og så, den var til salg.


Det var en gammel drøm at drive vores eget sted. Nu var muligheden der, så derfor var det med at gribe den.

Uwe Schober


- Det var en gammel drøm at drive vores eget sted, og nu var muligheden der, så var det med at gribe den, siger Uwe og tilføjer:

Marlene og Uwe Schober er ikke uden vemod ved at gøre klar til en ny tilværelse. En tredje alder som man siger, og de har derfor sat deres gamle drøm, kroen i Fåborg, til salg. Foto: Tatjana Johnsson

- I restaurationsbranchen arbejder man lange vagter, 10-12 timer er helt normalt, og det er også okay, men for mig føles det endnu bedre at arbejde meget, hvis det er som selvstændig.

Annonce

Opgraderinger og kongelig privilegeret

Parret bor selv på kroen, der er blevet opgraderet og renoveret af mange omgange. Kroparret er i stor stil tro mod den originale indretning gennem flere årtier, så kroen i dag fremstår i hyggelig retrostil. Blandt opgraderingerne har Uwe og Marlene gendannet en svungen gavlfacade - en vælsk gavl, som det hedder på fagsprog - efter et gammelt foto fra 1927.

Fåborg Kro - en rejse gennem tiden

  • Siden 2006 har Marlene & Uwe Schober ejet og drevet Faaborg Kro
  • Marlene Schober har en passion for lokalhistorie
  • I 2018 ansøgte hun Rigsarkivet om tilladelse til fortsat at kalde sig tidligere Kgl. Privilegeret Kro og skilte med den lukkede kongekrone, hvilket kroparret fik et ja til.
  • Lokalhistoriker Olga Pedersen fra Holsted har hjulpet kroparret med at transkripere gamle dokumenter med gotisk skrift.
  • Johan Christoffer Sørensen var ejer af Faaborg Kro fra år 1870-79. Gamle brandforsikringer har vist, at han var Kgl. privilegeret kromand på Faaborg Kro i 1871.
  • I hans slægtsbog står der, at han også var meget vellidt af kongen, og han blev også udnævnt til Dannebrogsmand for sin ihærdighed med at opdyrke heden.
  • Johan Christoffer Sørensen havde stor betydning for tilplantningen af heden, og der er rejst en statue af ham sammen med Enrico Dalgas og Holger Pedersen i Hovborg Plantage.
  • Læs meget mere på kroens hjemmeside om diverse historiske emner og store personligheder.
I den gamle krostue er der travlhed året rundt, her hygges og fortælles røverhistorier i stor stil, og slår man på klokken, betyder det naturligvis, at man giver en omgang. Foto: Tatjana Johnsson

Vi købte kroen for 14 år siden for det samme beløb, som vi kunne få for vores parcelhus i Hejnsvig, siger Uwe med et skælmsk smil på læben.

Den gamle svungne facade er blevet gendannet i 2018 efter et foto fra kroen taget i 1927. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce

Parret leverer hygge og og danske retter

På menukortet finder man alle de gængse kroretter fra tarteletter til wienerschnitzel.

- Vi laver den ægte vare og bruger ikke svinekød i vores schnitzler, men kalveinderlår, siger Marlene.

Parret hjælpes ad med både servering og madlavning på kroen, men nu står Marlene og Uwe ved en skillevej.

- Jeg er kommet i den alder, hvor man gerne vil bruge mere tid til familien og trække sig tilbage, siger Uwe, der ikke har taget stilling til, om parret bliver i området.

- Her er ellers et godt sammenhold. Det er med vedmod og med mange gode minder i hjertet fra Fåborg, at vi nu har sat kroen til salg, og håber at andre har samme drøm om at eje en kro, som vi har haft, slutter Marlene Schober.

Traditionelle Madam Blå køkkenting pryder på hyggelig vis indretningen på Fåborg Kro. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

25-års jubilæum

Annonce