Annonce
Ugeavisen Ølgod

Kunderne strømmer til fiskebilen i Agerbæk

Diana Mortensen fra Juelsminde Fisk havde onsdag ikke udsigt til nogen pauser, da hun for første gang lagde til foran Min Købmand i Agerbæk. Der var en konstant kundestrøm hele formiddagen. Foto: Jóhann Thór Haahr Hansen
Efter et halvt år uden en fiskebil får borgerne i Agerbæk nu igen jævnligt besøg af en fiskehandler. Aftalen er kommet i hus i samarbejde med Min Købmand, der har planer om udvidelse af butikken.

Agerbæk: Formiddagstågen indhyller Agerbæk denne formiddag, men det hindrer ikke lokalbefolkningen i at flokkes om torvet. Det er onsdag, og der har der været konstant kø foran fiskebilen fra Juelsminde Fisk, lige siden den ankom om morgenen.

Den kommer fremover til at holde foran Min Købmand i Agerbæk hver onsdag fra klokken 9-13, og det glæder købmand Brian Bjerregaard, at byen nu igen får fast besøg af en fiskehandler.

- Det er svært for en mindre butik at have en indbydende fiskeafdeling. Så at have en indbydende fiskebil er helt afgørende for, at folk ikke kører udenbys, siger Brian Bjerregaard.

Diana Mortensen står klar bag disken med køleboksen fuld af frisk fisk, der er skåret og røget i eget røgeri i Juelsminde. Hun er kørt 1,5 time for at komme hertil og har haft så travlt, at ikke alle prisskilte er kommet op. Hun har knap tid til at tale med ugeavisen for kundestrømmen.

- Det er så fedt, at folk bakker op om, at vi kommer, siger Diana Mortensen, mens hun uden at blinke skærer en laksefilet i portioner.

Om eftermiddagen tager hun videre til Filskov.

Der var kø til fiskehandleren hele formiddagen. Foto: Jóhann Thór Haahr Hansen


Der har tidligere holdt en fiskehandler på torvet mellem Fakta og Min Købmand i Agerbæk, men i efteråret stoppede han med at komme af personlige årsager. Brian Bjerregaard har siden arbejdet på at finde en afløser, så byens borgere igen kan købe fisk af højeste kvalitet.

Annonce

En succeshistorie blandt mange

Tilkomsten af fiskebilen er blot en af de forbedringer, som Min Købmand i Agerbæk har realiseret inden for det sidste år.

Omsætningen er steget markant, frugt, grønt og kød-afdelingen har fået et gevaldigt løft, og Brian Bjerregaard fik i efteråret tildelt prisen som årets Dagrofa-Købmand blandt landets 160 butikker for sin butik. Men succesen er ikke steget den lokale købmand, som er opvokset i byen og udlært i selvsamme butik, til hovedet.

Aktiviteten i butikken skal først og fremmest komme byen til gode.

- Folk skal ikke handle ved mig af medlidenhed. Folk skal handle her, fordi de har lyst til det. Og det er det, vi skal gøre os fortjent til, siger Brian Bjerregaard.

Din Købmand i Agerbæk vandt i efteråret prisen som den bedste blandt kædens 160 butikker. Kundestrømmen er vokset så meget, at butikken efterhånden er for lille, og der er planer om udvidelse. Foto: Jóhann Thór Haahr Hansen

Noget af omsætningsvæksten skyldes, at byens anden forretning, Fakta, lukkede i februar sidste år. Den øgede aktivitet har betydet, at Brian Bjerregaard har måttet hyre yderligere medarbejdere, så de nu er 22 ansatte i alt, heraf 6,5 fuldtidsstillinger.

Annonce

Planer om udvidelse

Flere kunder, flere ansatte og flere varer betyder, at hver en kvadratmeter i den lille købmand efterhånden er godt fyldt ud.

Det har Brian Bjerregaard gjort sig tanker omkring, men de er ikke mere fremkomne, end at han endnu ikke kan sige, hvad der skal ske. Men finansieringen er på plads, og der bliver tale om en udvidelse af den eksisterende butik, når den rette løsning er fundet, siger Brian Bjerregaard, der købte bygningen sidste forår.

- Jeg har bundet mig til byen, og det er kun noget, man gør, når man ved, at man skal være her i mange år. Nu er det med at finde den bedste, langsigtede løsning for Agerbæk, siger Brian Bjerregaard, der håber, at Faktas tidligere lokaler kan finde et andet formål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce