Annonce
Ugeavisen Ølgod

Lad være med at ynke hunden nytårsaften

- Hunde gør langt hen ad vejen, hvad dens ejer siger og gør. Derfor skal man ikke ynke en bange hund nytårsaften, det gør kun ondt værre, siger Trine Rønning Pedersen.
Nytårsaften kan være skrækindjagende for vores husdyr. Få gode råd til at komme gennem årets sidste dag med de firbenede.
Annonce

Tistrup/Strellev: Trine Rønning Nielsen, der er laborant og landmand og desuden sælger specialfoder til hunde, katte og heste giver gode råd til en roligere nytårsaften, når det gælder vores firbenede venner.

Annonce

Hund:

Gå en lang tur, hvor hunden får lov at snuse alt det, den gerne vil. Eller træn for eksempel spor-arbejde med den. Hunden skal være træt i hovedet.


Gå en lang tur, hvor hunden får lov at snuse alt det den gerne vil, eller træn for eksempel sporarbejde med den. Hunden skal være træt i hovedet til nytårsaften.

Trine Rønning Nielsen, giver gode råd til at berolige både hund og hest nytårsaften


Giv foder for eksempel på græsplænen, på gulvet eller med en aktivitetsbold. Igen gælder det om at hunden skal bruge sit hoved.

Skal hunden være alene hjemme nytårsaften, så giv den for eksempel et nyt kødben, så den koncentrerer sig om det. Tænd lys og eventuelt radio i det rum, hunden opholder sig i. Selvfølgelig ikke på et program, der sender direkte fra rådhuspladsen klokken 24.

Skal hunden være alene hjemme nyåtårsaften, så giv den for eksempel et nyt kødben, så den koncentrerer sig om det. Tænd lys og eventuelt radio i det rum hunden opholder sig i. Selvfølgelig ikke på et program, der sender direkte fra rådhuspladsen klokken 24, siger Trine Rønning Nielsen. Privatfoto

Er du hjemme ved hunden så opfør dig, som du plejer. Lad være at "ynke" hunden når den bliver forskrækket over larmen, det bekræfter den blot i, at der er noget galt.

Fyrværkeri kan skræmme livet af de fleste husdyr, medmindre man har et par fif på hånden. Dem får du her. Arkivfoto
Annonce

Hest:

Har du mulighed for det så tag dem ind fra fold, inden larmen går i gang.

Sørg blandt andet for at give en masse grovfoder, hvis din hest er nervøs for nytårsfyrværkeri nytårsaften, lyder et af mange gode råd fra Trine Rønning Nielsen. Privatfoto

Sørg for masser af grovfoder, så hesten er beskæftiget.

Lad lyset være tændt i stalden, det dæmper lysglimtene. Og tænd eventuelt radioen. Selvfølgelig på samme program som hundens.

Til både hund og hest fås desuden forskellige beroligende produkter. Både på recept og i håndkøb, hvis alt andet ikke hjælper, slutter Trine Rønning Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce