Annonce
Ugeavisen Ølgod

Lissie siger farvel til Gasolin med endnu en Ølgod Festival: Men det var tæt på aflysning

Lissie Hoelgaard er klar med sin sjette Ølgod Festival få dage før, at hun siger farvel til Hotel Ølgod Gasolin. Arkivfoto: Morten Nielsen
Lissie Hoelgaard stopper på Hotel Ølgod Gasolin med sin sjette Ølgod Festival lørdag den 21. august. Men nye afstandskrav til festivalen var tæt på at koste en aflysning.

Varde: Musikken spiller atter løs på plænen bag Hotel Ølgod Gasolin, når der for sjette år i træk er Ølgod Festival lørdag den 21. august. Men det kunne lige så godt have endt med en aflysning for Lissie Hoelgaard, der endda har besluttet at sige farvel til Hotel Ølgod Gasolin efter 21 år i spidsen for musikbeværtningen med årets festival.

Årsagen til den truende aflysning var, at der er kommet nogle nye afstandskrav, der kræver, at der skal være minimum syv en halv meter til bygninger og fem meter til skel fra opstillede telte ved en festival.

Og de krav kunne Hotel Ølgod Gasolin og Ølgod Festival, der betegnes som Danmarks største lille festival, ikke leve op til med den begrænsede plads, der er på plænen bag hotellet.

Annonce

- Vi har jo et baghus, som gør, at der kun er få meter mellem bygningen og teltet, fortæller Lissie Hoelgaard og peger på, at det er et baghus, som de absurd nok alligevel ikke bruger og derfor har planlagt at rive ned.

- Vi kunne bare ikke nå det med så kort varsel inden festivalen, og derfor var jeg klar til at aflyse det hele for få uger siden.

Plænen bag hotellet, hvor Ølgod Festival afholdes, men hvor nye afstandskrav var ved at forpurre det hele på grund af, at der er for få meter til den lave bagbygning forrest til højre i billedet. Foto: Steen Tue Bjerborg

Johnny på spil

Heldigvis kom der så en dispensation fra Varde Kommune, som festivalen havde søgt om. Derfor bliver der altså nu musik til Ølgod Festival på plænen lørdag den 21. august. Og endda musik, som Lissie Hoelgaard har et særligt forhold til.

U2-kopibandet Die Herren, rock-kopibandet Heart Rock og det lokale band Alley Cats spiller. Og så Johnny Madsen Jam, der endda kunne have været den ægte vare.

- Jeg kender personligt Johnny, som jeg har haft spillende et tidligere sted, jeg havde. Og så har vi mødtes på ferier i Spanien, hvor han også bor. Men jeg nænnede ikke at spørge, om han ville komme på grund af det, han har været igennem med sin sygdom. Og heldigvis er Johnny Madsen Jam, som jeg hørte for nogle måneder siden, også rigtig gode, lover Lissie Hoelgaard, der fastholder, at festivalen bliver hendes sidste i spidsen for Hotel Ølgod Gasolin.

- Stoppet står ved magt, og derfor sagde jeg også nej, da min efterfølger spurgte, om jeg ikke ville være afløser her ind imellem, fortæller den snart forhenværende Hotel Ølgod Gasolin-ejer.

Annonce

Vil være gæst

Lissie Hoelgaard lover dog, at hun nok skal komme forbi i ny og næ og drikke en øl, høre noget musik og tale med andre, som også kan lide at komme der. For hun mener, at et sted som Hotel Ølgod Gasolin fortjener en stor opbakning i en by som Ølgod. Og gerne mere, end den har i dag.

- Det er desværre meget de samme, som kommer her. Så jeg kunne godt ønske, at der kom nogle flere og nye gæster herind, slutter Lissie Hoelgaard, der i hvert fald så bliver en ny gæst.

Ølgod Festival og Hotel Ølgod Gasolin

Hotel Ølgod Gasolin har været ejet og drevet af Lissie Hoelgaard i 21 år som beværtnings- og koncertsted med omkring fem-seks koncerter om året.

I 2016 arrangerede Hotel Ølgod Gasolin for første gang Ølgod Festival på plænen bag hotellet. Festivalen er siden blevet arrangeret hvert år.

Lissie Hoelgaard har valgt at gå på pension og overlader Hotel Ølgod Gasolin til en ny ejer, Trine Lindhardt fra Tistrup, der overtager stedet den 15. september.

Lissie Hoelgaard siger officielt farvel med en afskedsreception på Hotel Ølgod Gasolin den 11. september.

Billetter til Ølgod Festival sælges frem til festivalen ved Ølgod Bageri, Hotel Hjedding, Hotel Ølgod Gasolin og på billetto.dk.

På selve dagen sælges billetter ved indgangen til en lidt højere pris.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ølgod

Danmarks måske største vejfest i Tistrup

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Plejecentre skal være fremtidens attraktive arbejdsplads

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Vi sejler ikke rundt i de brede spørgsmål

Ugeavisen Varde

Gør det, der virker for biodiversiteten

Ugeavisen Varde

Giv forældre 12 måneder med tilskud til at passe eget barn

Ugeavisen Ølgod

Nyt blod til Nordenskov Elite Volley: - I år snupper vi mesterskabet

Ugeavisen Ølgod

Monas Køkken er klar: - Så er der håndmadder til alle

Ugeavisen Ølgod

25.9: Troubadour underholder til to koncerter

Ugeavisen Ølgod

29.9: Thyge Nielsen fortæller om et liv med politik

Ugeavisen Ølgod

23.9: Hans Vestager er vært med fortællinger og højtlæsning

Ugeavisen Ølgod

28. september: Fyraftenskoncert i Skovlund Kirke

Ugeavisen Ølgod

Vild omvæltning: Der er så mange, der vil holde fest, at Dorte fra forsamlingshuset ikke kan sige ja til alle

Ugeavisen Varde

Hjælp Bente med at gennemføre en ekstrem udfordring: Du kan være med til at gøre en forskel for at hun kommer i mål

Ugeavisen Ølgod

Kendt fastfood-firma må flytte efter naboklager: Kok siger farvel til den by, hvor navnet ellers blev slået fast

Ugeavisen Varde

Genstart fællesskabet - i lokalsamfundene

Ugeavisen Ølgod

I Tistrup spiller de om DM i kroket: - Men vores baner er ikke gode nok

Ugeavisen Ølgod

19.9: Så er der kig til kalvene i stalden

Ugeavisen Varde

18.9: Tambours Have holder lysfest

Ugeavisen Varde

Trods færre hænder klappede Karlsgårde Dag som altid

Ugeavisen Varde

Boligmangel til de unge under 30 år - Varde Kommune vågn op

Ugeavisen Varde

Nytænkning i skolen - sådan

Ugeavisen Varde

Det døve spektakel

Ugeavisen Ølgod

Hun er den afdæmpede del af kendt madfirma: Maja på 30 år købte halvdelen af den virksomhed, hun er udlært i

Annonce