Annonce
Ugeavisen Ølgod

Lita underviser ridebørn med et handicap

Sara Birch Sørensen er 16 år, og har gået til handicapridning før. Hun synes, det er det sjoveste i verden at have med heste at gøre, og hun er ikke spor bange for dem. Her står hun sammen med sin ridelærer Lita Laugesen. Foto: Tatjana Johnsson
Det handler ligeså meget om at omgås hestene, som at ride på dem. For på den måde at kunne opnå nærhed og forståelse omkring dyret.
Annonce

Ansager/Krogager: Lita Laugesen fra Krogager er førtidspensionist og ridelærer. Et par timer om ugen hjælper hun til i Ansager Rideklub, når de unge fra Kvie Sø Efterskole går til ridning.

- Jeg har ni års erfaring som handicapmedhjælper fra Grindsted Rideskole, og er rigtig glad for at kunne være med fra starten af dette forløb med den nye Kvie Sø Efterskole, hvor alt det rundt om hesten er ligeså vigtigt som at ride på dem, siger Lita Laugesen.

Eleverne, der alle har handicaps af forskellig karakter, lærer derfor også at omgås og håndtere heste.

Alt det der foregår rundt om hesten er mindst ligeså vigtigt, som at ride på dem for eleverne fra Kvie Sø Efterskole.

Lita Laugesen handicapridelærer

Annonce

Nærhed og motorik

- Vores elever har en trækker hver, og de har allerede udviklet sig meget på et halvt år. De lærer mange forskellige ting, for eksempel at have et tæt forhold til en hest, når de for eksempel strigler og børster hestene, eller giver dem foder, siger Lita Laugesen og fortsætter:

- Det med at sidde på hestene er nærmest sekundært, og det er heller ikke alle, der tør det. Så trækker de bare hesten rundt. Jeg ser tydeligt udviklingen i eleverne, der virker mere selvsikre gang for gang, udover at de motorisk også gør fremskridt i forholdet til hestene.

Glæden og begejstringen for hestene lyser ud af eleverne i staldens tusmørke. Der bliver kælet og nusset og talt direkte til hestene, der pruster og tigger om flere gulerødder, inden turen går over til Kvie Sø Efterskolen, der ligger 15 minutters gang fra rideskolen. Her venter der varm kakao og prøveture til de andre elever, der ikke har valgt ridning som valgfag på efterskolen.

Samarbejdet: Rideklub og efterskole

Samarbejdet mellem Kvie Sø Efterskole og Ansager Rideklub begyndte i sommers 2019.

Det ugentlige ridehold har ti deltagere både drenge og piger.

De rider fem ad gangen med én hjælper for hver rytter, da hestene trækkes rundt.

Kvie Sø Efterskole har ridning som valgfag, hvilket foregår rundt om hjørnet i Ansager Rideklub. Eleverne er ovenud begejstrede, og lærer meget om at omgås heste - udover at ride på dem. Foto: Tatjana Johnsson
Man skal lige lære teknikken med flad hånd, når hestene skal fodres med gulerødder. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

I krisetid fisker vi

Annonce