Annonce
Ugeavisen Ølgod

Lokale Ansager-kræfter stemmer i: - Det skal nok blive udlejet

Per Thisted har i fire år været formand for Ansager Byudvikling. Han har en fortid i bankverdenen, hvor han har været filialdirektør i Den Jyske Sparekasse i Ølgod. Nu bruger han meget af sin tid på at skabe udvikling i området i og omkring Ansager. Helt aktuelt er det her ved Søparkens grønne områder tæt på det nye byggeri, som Alfabo har bygget. Foto: Martin Jørgensen
Per Thisted, formand Ansager Bydudvikling, ser på det nye boligprojekt på Hejrevej med positive briller, og han forventer heller ikke, at det bliver et problem at få udlejet de sidste ledige boliger.

Ansager: Per Thisted, formand for Ansager Byudvikling, kalder det det nye byggeri ved Hejrevej i Ansager for flot og anderledes. Med stolthed i stemmen viser han rundt i nærområdet, men også med en stor lettelse.

- Det er så dejligt, at det nu står færdigt og er klar til, at folk kan flytte ind. Det er et projekt, som vi har arbejdet på at få til byen i årevis, og nu står det her.

Hele processen startede, da gruppen i sin tid søgte interesserede, der måtte have lyst til at kaste sig over et projekt i Ansager. Og salgstalen var klar.

Annonce

- Vi har lagt stor vægt på, at Ansager er en aktiv by, som også vil være det i fremtiden. Der er et rigt foreningsliv, gode institutioner, efterskole og generelt et lokalområde, som viser god opbakning.

Da Ugeavisen kigger forbi er gartnere i fuld gang med at gøre de små haver sommerklar, og flere beboere har allerede fundet sig til rette i deres nye hjem. Der står dog stadig flere tomme boliger, men hverken formand for Ansager Byudvikling, Per Thisted, eller Bent Jacobsen, bestyrelsesformand for Alfabo, tror, at det fortsætter længe endnu. De skal nok blive udlejet snart, er meldingen fra begge. Foto: Martin Jørgensen

Heller ikke bekymret

Mens mange af de øvrige landsbyer i Varde Kommune har oplevet en nedgang i antallet af indbyggere det seneste år, balancerer Ansager på grænsen af status quo, og aktuelle tal fra Danmarks Statistik viser, at byen er gået tilbage med sølle én indbygger, så der nu er 1267 beboere i byen.

Det er også den fornemmelse, som Per Thisted står med. At det er en by, der ikke er i tilbagegang. Også selvom alle postkasserne i de nye almene boliger endnu ikke har fået navne på.

- Jeg er absolut ikke bange for, at de kommer til at stå tomme i lang tid. Vi ser i bybilledet, at der kommer mange tilflyttere udefra, og at der også er unge familier, der flytter til byen, siger han og uddyber:

- Og så er det da et sted, hvor jeg sagtens kan se mig selv bo. Det, kan jeg slet ikke afvise, kommer til at ske på et tidspunkt.


Vi har haft venner på besøg for nyligt, og de kaldte området for 'ren Barnaby', fordi de synes, at det var så idyllisk, og det giver jeg dem ret i

Per Thisted, formand Ansager Byudvikling


Annonce

'Ren Barnaby'

Det er især infrastrukturen i lokalområdet, der har fået en opgradering med den nye cykelsti til Kvie Sø, som formanden fremhæver. Men også turismen og naturen er vigtige faktorer, der gør området attraktivt for folk, mener Per Thisted.

- Vi har haft venner på besøg for nyligt, og de kaldte området for "ren Barnaby", fordi de syntes, at det var så idyllisk, og det giver jeg dem ret i, fortæller Per Thisted og hentyder til den engelske krimiserie, der i mange år har kørt på dansk fjernsyn.

Men hvilke forventninger har du til byens fremtid?

- Jeg synes, at Ansager stikker ud i forhold til vestjyske standarder. Det er et område i udvikling, og vi er ved at gennemføre en udviklingsplan, der blandt andet skal skabe et torvemiljø, sansehave og mange andre ting, lyder det fra Per Thisted, der henviser til udviklingsplanen for området.

Det sagde borgmesteren om byggeriet i 2019

Da boligerne for to år siden blev en realitet, udsendte Varde Kommune en pressemeddelelse. Her udtalte borgmester Erik Buhl følgende:

- Jeg er meget glad for, at det er et enigt byråd, der har sagt ja til boligprojektet. Et projekt som kun kan lade sig gøre, fordi lokale ildsjæle har lagt et enormt arbejde i det og sammen med boligforeningen har skabt grundlaget. Et projekt, der kan lade sig gøre, fordi vi sælger en grund, hvor pengene fra salget kan målrettes det nye byggeri. Jeg tror på, det er et stort skridt til yderligere bosætning i området og en flot opfølgning på den langsigtede plan, der arbejdes med i Ansager, sagde borgmester Erik Buhl ifølge ansager.info.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ølgod

Nyt blod til Nordenskov Elite Volley: - I år snupper vi mesterskabet

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ølgod

Monas Køkken er klar: - Så er der håndmadder til alle

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

25.9: Troubadour underholder til to koncerter

Ugeavisen Ølgod

29.9: Thyge Nielsen fortæller om et liv med politik

Ugeavisen Ølgod

23.9: Hans Vestager er vært med fortællinger og højtlæsning

Ugeavisen Ølgod

28. september: Fyraftenskoncert i Skovlund Kirke

Ugeavisen Ølgod

Vild omvæltning: Der er så mange, der vil holde fest, at Dorte fra forsamlingshuset ikke kan sige ja til alle

Ugeavisen Ølgod

Kendt fastfood-firma må flytte efter naboklager: Kok siger farvel til den by, hvor navnet ellers blev slået fast

Ugeavisen Varde

Genstart fællesskabet - i lokalsamfundene

Ugeavisen Ølgod

19.9: Så er der kig til kalvene i stalden

Ugeavisen Ølgod

I Tistrup spiller de om DM i kroket: - Men vores baner er ikke gode nok

Ugeavisen Varde

18.9: Tambours Have holder lysfest

Ugeavisen Varde

Trods færre hænder klappede Karlsgårde Dag som altid

Ugeavisen Varde

Boligmangel til de unge under 30 år - Varde Kommune vågn op

Ugeavisen Varde

Nytænkning i skolen - sådan

Ugeavisen Ølgod

Hun er den afdæmpede del af kendt madfirma: Maja på 30 år købte halvdelen af den virksomhed, hun er udlært i

Ugeavisen Varde

Det døve spektakel

Ugeavisen Ølgod

To millioner er sat af: Fem partier står bag ekstra vind på cykelstien mellem Nørholm og Tistrup

Ugeavisen Ølgod

Ølgods nye vandværk er mere sikkert med nye lukkede tanke

Ugeavisen Varde

Michael er ny journalist på sin gamle egn

Ugeavisen Varde

FysioDanmark overtager klinik i Agerbæk

Ugeavisen Varde

Sig Hotel blev solgt på blot tre måneder

Ugeavisen Varde

Du er ikke alene - om ældre, handicappede og psykisk syge

Annonce