Annonce
Ugeavisen Ølgod

Lokalhistorisk Arkiv skal rykke ind på skolen i Næsbjerg

På skolen i Næsbjerg skal der nu også være plads til byens lokalhistoriske arkiv. Arkivfoto: John Randeris
Politikerne har endnu en gang godkendt at arbejde videre med planerne om at rykke Lokalhistorisk Arkiv ind på skolen. Der er brug for flere klasseværelser på grund af elevfremgang, men det løses ved at flytte biblioteket.
Annonce

Næsbjerg: Planerne om at flytte Lokalhistorisk Arkiv ind på skolen i Næsbjerg bliver nu mere konkrete. Det har der været arbejdet på noget tid, fordi politikerne arbejder med at få en mindre bygningsmasse at vedligeholde.

Udvalget for Børn og Læring er blevet præsenteret for et forslag, hvor arkivet kan flytte ind på skolen, selvom der er udsigt til elevfremgang og dermed flere klasser. Det nuværende bibliotek bliver omdannet til to klasseværelser og et arkiv, mens biblioteket flyttes til et andet sted på skolen.

Politikerne har godkendt at arbejde videre med planen, og alt tyder altså på, at det er det, der kommer til at ske.

- Det er super fedt at få arkivet ind på skolen. Jo mere åben vi kan gøre skolen med andre aktiviteter, jo bedre, tænker jeg. Det vil da være godt, at der kommer andre ind, og skolen kan også bedre bruge arkivet, når det ligger inde på skolen, siger Peder Foldager (V), formand for børn og læring.

- Det er fint i tråd med, hvad vi laver andre steder: Kombi-bibliotek i Agerbæk, kombi-bibliotek i Nørre Nebel og så videre.

Annonce

Lille driftsbesparelse

Umiddelbart kan det ligne en dårlig forretning, for nedrivningen af det nuværende lokalhistoriske arkiv koster 150.000 kroner, mens skolen i Næsbjerg skal bygges om for 400.000 kroner. Besparelsen på driften er modsat kun 12.000 kroner om året.

Men Peder Foldager (V) påpeger, at samtidig spares kommunen for nogle store vedligeholdelsesopgaver, der er på vej på arkivets bygning. Hvis den blev stående, så skulle der inden for en kortere årrække bruges i alt en halv million kroner på eksempelvis tag, vinduer og overflader.


Jo mere åben vi kan gøre skolen med andre aktiviteter, jo bedre.

Udvalgsformand Peder Foldager (V)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Retroguld i Storegade

Ugeavisen Ølgod

35 års jubilæum

Annonce