Annonce
Ugeavisen Ølgod

Lokalhistoriske dage på Ansager Plejecenter

Udstillingen på plejecenteret i Ansager falder sammen med Arkivernes Dag den 11. november. Udstillingen åbner fredag den 10. november. Foto: Ansager Lokalhistoriske Arkiv
Annonce

Ansager: Ansager Plejecenter, Skovlund Sognearkiv og Ansager Lokalhistoriske Arkiv er igen i år gået sammen om en lokalhistorisk udstilling på plejecenteret i Ansager. Udstillingen falder sammen med Arkivernes Dag den 11. november, hvor arkiver over hele landet byder indenfor.

Temaet for årets udstilling er "Før og Nu", og Skovlund og Ansager arkiver har fundet en række nye og gamle fotos frem, der illustrerer samfundets udvikling. Der er fotos fra jernbanen, som var engang, og fra Kærbæk, en landsby som blomstrede op og tabte pusten. Man søger også hjælp fra publikum til at genkende børn på skole- og konfirmandbilleder.

Ansager Lokalhistoriske Arkiv har det seneste år digitaliseret over 10 timers smalfilm og video fra især Ansager, som vi viser et udpluk af i udstillingens biograf. Her kan man få et gensyn med Pakhans på sin ladcykel, Malling på cykelværkstedet og bager Vedsted, der er ved at lave remonce og mange flere kendte ansigter.

På arkiverne ser vi frem til de besøgendes respons. Vi forventer at få sat navne på mange billeder og håber de besøgende bliver inspireret af de gamle billeder og besøger os på arkivet efter udstillingen. Anne Elisabeth Flensted, leder af Ansager Plejecenter fortæller, hvorfor arkiverne er inviteret indenfor:

- At hænge gamle lokalhistoriske billeder op på et plejehjem handler om at vække erindringen og hukommelsen hos vores beboere. Billeder og film fra gamle dage giver afsæt til samtaler om livet, der var engang og betyder, at begivenheder og oplevelser, som måske var glemt, dukker op til overfladen igen, og at de ældre kan dele deres minder med personale, familie og venner.

Udstillingen åbner fredag den 10. november kl. 14 og er bemandet frem til klokken 16 om fredagen, og lørdagen fra 10-16. Billederne får lov at hænge til og med den følgende weekend. /pm

Temaet for årets udstilling er ?Før og Nu?, og arkiverne i Skovlund og Ansager har fundet en række nye og gamle fotos frem, der illustrerer samfundets udvikling. Foto: Ansager Lokalhistoriske Arkiv
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce