Annonce
Ugeavisen Ølgod

Lokalpolitiker Line Berner er mor og igangsætter af babycafé

Lokalpolitiker Line Berner i byrådssalen med lille Olivia. Hun er initiativtager til en velbesøgt babycafé i Næsbjerg, der har givet grobund til endnu flere babytiltag i byen. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Først var der babysalmesang, siden babycafé og nu er der også barnevognsgudstjenester i Næsbjerg Sogn
Annonce

Næsbjerg: Line Berner har været med til at starte babycafé op i Næsbjerg, affødt af babysalmesangen, der foregår i Næsbjerg Kirke. Barnevognsgudstjenesterne er sidste skud på stammen. Line er byrådsmedlem i Varde Kommune for Venstre og mor til Andrea og Olivia på henholdsvis otte og tre år. Hun har fokus på småbørnsfamilier i hendes nærområde Næsbjerg, Øse og Nordenskov.

- Da jeg i sin tid flyttede til Næsbjerg fra København, savnede jeg cafélivet i forhold til at være nybagt mor og at gå derhjemme helt alene på barsel, siger Line Berner og tilføjer:

- Jeg kastede egentlig bare bolden op for nogle år siden omkring oprettelsen af en babycafé. Det var i forbindelse med en udviklingsplan for Næsbjerg. Det er jo ikke den store videnskab, at hvis man tiltrækker børnefamilier, vækster og blomstrer landsbylivet. Bolden blev grebet af flere, og før jeg kunne tælle til tre, var der kommet frivillige hjælpere til og et lokale i konfirmandstuen.

Alle kan være med i babyaktiviteterne i Næsbjerg. Der foreligger ikke konkrete statistikker om, hvorvidt Næsbjerg er nået i mål med at være provinsens bedste barselsby.

- Der er en lille stigning på et par procent i Næsbjergs indbyggertal. I 2015 boede der 736 i Næsbjerg, og her i 2019 er tallet steget til 771. Men jeg vil også gerne plædere for, at byens udviklinsplan omkring emnet barselsby trænger til gødning og til at blive støvet af for at synliggøres yderligere, siger Line Berner, der er overbevist om, at det betaler sig at baby-brande byen.

Jeg kastede bare bolden op til at starte en babycafe i Næsbjerg, og den blev grebet med det samme.

Line Berner

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce