Annonce
Ugeavisen Ølgod

Mad, følelser og vægttab hænger sammen

Når man træner hos Heidi i "Shape by Thisted" kommer man hele vejen rundt. Ikke kun med styrketræning og løb, men også i forhold til, hvad der følelsesmæssigt kan være årsagen til at man for eksempel trøstespiser og med masser af gode opskrifter til sund og velsmagende mad. Privatfoto
Heidi forsøger som personlig træner at kombinere sund tankegang med motion og en stor variation af madopskrifter for at hjælpe med vægttab og livsstilsændring.
Annonce

, Ansager: Heidi Thisted er personlig livsstilstræner i "Shape by Thisted" og frisør i "Romeo og Julie". Hun bor i Ansager og har det seneste år svunget "sundhedspisken" over Rikke Haarder i Tistrup.

- Rikke havde undersøgt markedet i området, hvem der havde kompetencer til at hjælpe hende med at få andre vaner og til at tabe sig og ændre livsstil, siger Heidi Thisted og tilføjer:

- Meget handler også om kemi, om man svinger sammen. For man kommer tæt på hinanden i sådan et forløb, der indtil videre har kørt et års tid, siger Heidi Thisted, der selv engang har vejet 125 kilo.

Annonce

Vaner er til for at brydes

- Jeg kender alle udfordringerne, når man vejer for meget, og alle undskyldningerne fra mig selv, siger hun.

Vaner skal brydes.

- Vi kender det alle sammen: Træt på sofaen efter en lang dag med en pose snolder, så venter man lige til i morgen med at starte på gode vaner. Det er svært at bryde vaner, for mange oplevet at have været overvægtig, siden de var børn, og det handler ikke kun om at lukke munden og træne, men også om at få italesat nogle af de ting, der er sket i ens liv. Da overvægt ofte handler om, at vi spiser med følelserne, om vi nu er glade eller kede af det, siger Heidi Thisted.

Annonce

Et quick-fix findes ikke

Det skal ikke være alt for surt at ændre livsstil, og det skal være sådan, at man kan mærke, at alt det, man lægger i træning og kostændringer, gør en forskel både fysisk og mentalt, siger Heidi Thisted, der giver masser af opskrifter til sine klienter på lækker, sund og ikke mindst ganske almindelig mad.

Kalorietælling

Man lærer ved Heidi Thisted at tælle kalorier og at brænde dem af på forhånd, hvis man skal i byen og synde lidt.

Tre æbleskiver, en spiseskefuld syltetøj og ditto sukker samt fem brunkager og ligeså mange vaniljekranse og et glas gløgg. Det er allerede 1390 kalorier.

Det er den slags regnestykker, der kommer til at ligge på rygraden, når man går hos Heidi Thisted.

- Man må gerne spise en burger og drikke et glas rødvin indimellem, det kommer bare an på i hvilke mængder. Det er der, når man rækker ud efter anden portion, at man lige skal stoppe op engang spørge sig selv, om man nu virkelig har brug for den.

Annonce

Lortedage

- Der vil også komme mange lortedage, hvor man bare har lyst til at skrige af sin træner, og der ikke sker ret meget med vægttabet i forløbet, siger Heidi Thisted, der understreger, at det er helt ok, og det er derfor, det er så vigtigt med kemi og tillid i forholdet klient og træner, så man kan tale lige ud af posen sammen.


Der vil komme mange lortedage, hvor man bare har lyst til at skrige af sin træner.

Heidi Thisted, personlig træner


Annonce

Balance i tingene

Dagligt kalorieindtag kommer både an på højde, drøjde og alder. Men der vil være valg og fravalg uanset kalorieindtaget, siger Heidi Thisted.

- Mit ønske er bare, at mine klienter er i harmoni med sig selv. Om det så handler om spiseforstyrrelser, svært overvægtige, toning efter fødsler, genoptræning efter ulykker eller almindelig opstramning af muskulaturen. Vi er bare generelt for tykke i Vesten, og det fører så mange livsstilssygdomme med sig, som forkorter vores liv og ødelægger vores livskvalitet, siger hun.


Vi er bare generelt for tykke i Vesten, og det fører så mange livsstilssygdomme med sig, som forkorter vores liv og ødelægger vores livskvalitet.

Heidi Thisted, personlig træner


- Hos mig i ændring af livsstil skal man fortsat kunne spise ganske almindelig mad af friske råvarer. For eksempel rugbrød, pasta og kødsauce, riskiks, havregryn, pandekager og banan-muffins. Det, man skal lære og leve videre med, er forståelsen for indtag af mad, hvor mange kalorier, der er i retterne, og hvor meget man forbrænder. Det er altid et spørgsmål om mængder, slutter Heidi Thisted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce