Annonce
Ugeavisen Ølgod

Madpakkehus i Horne gør det muligt at være ude året rundt

Selvom man ikke kunne holde den store åbning af byens nye madpakkehus i Hornes Vikingelund, så blev det alligevel fejret med sløjfeklipning og hjemmebagte kager. Her ses en begejstret børnehaveleder Tove Holm Andersen sammen med et par af børnene. Foto: Tatjana Johnsson
Hornes sogneforening fik en henvendelse fra forældrerådet i børnehaven Regnbuen om at opføre et madpakkehus. Der var ikke langt fra ide til handling. Nu - et lille år efter - er madpakkehuset åbnet i Vikingelunden.
Annonce

Horne: Børnehaven Regnbuen i Horne har længe ønsket en udegruppe. Forleden blev Madpakkehuset i byens Vikingelund indviet.

- Vi er så heldige, at et særdeles aktivt forældreråd i børnehaven tog kontakten til Horne Sogneforening, der sidenhen har etableret Madpakkehuset. Endda med os i tankerne, så vi kan være ude året rundt, siger Tove Holm Andersen, der er daglig leder af børnehaverne Trinbrættet i Sig og Regnbuen i Horne under Trane Skole og Børneby.

Velvillige fonde og Varde Kommune har været med til at finansiere det nye madpakkehus i Horne, der især er møntet på at blive brugt af byens skole og børnehave. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce

Derfor udegrupper i børnehaven

Udegrupperne er et nyt tiltag i Horne Børneby, hvor to udegrupper er i naturen tre til fire timer om dagen året rundt. Det er de på skift én uge ad gangen. Børnehaven bruger allerede fælleshaverne i byen.

- Vi tror meget på læring gennem naturen og tænker den ind i børnenes hverdag. Før i tiden havde vi 12 uger i vores årshjul, hvor det handlede om naturen, nu er den tænkt ind året rundt, siger Tove Holm Andersen.


Vi tror meget på læring gennem naturen og tænker den ind i børnenes hverdag.

Tove Holm Andersen


Naturen inddrages på mange måder med blandet andet bevægelse, motorik og videnskab.

Børnehaven i Horne kommer fremover til at være meget mere i naturen året rundt. Ikke mindst nu, hvor de har fået et madpakkehus med indlagt strøm og mulighed for at tage en lur og være i tørvejr om vinteren. De har reserveret huset dagligt i tidsrummet 9-14 fire dage i ugen. Foto: Tatjana Johnsson

- Børnene slapper også af i naturen og finder ro, og det er nemt at pirre deres sanser og give dem helt andre oplevelser udenfor end indenfor, siger Tove Holm Andersen.

I Horne Børneby står de sammen og samarbejder på tværs, således blev sogneforeningen kontaktet af skolens forældreråd i børnehaven. Kort efter lød startskuddet til at søge midler til finansieringen af et madpakkehus i Vikingelunden. Fra venstre: Eva Plauborg og Kjeld Jochumsen fra sogneforeningen, dernæst er det Hanne og Anders Burkarl, Jeanette Harholdt og Anne Mette Bøttcher fra forældrerådet. Foto: Tatjana Johnsson

Antal børn i Regnbuen

I Børnehaven Regnbuen i Horne er der 27 børn samt fem børn i 0-2 års afdelingen.

- Som forælder er det skønt at vide, at ens barn får lov til at udfolde sig og sanse verden fra en tidlig alder. Endda under forhold der også gør det nemmere for pædagogerne at administrere dagen ude, fordi de nu kan sætte tasker i madpakkehuset og madpakkerne i køleskabet og lade sovebørnene få et hvil i løbet af dagen, siger Anne Mette Bøttcher fra forældrerådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

25-års jubilæum

Annonce