Annonce
Ugeavisen Ølgod

Madpakker i naturen - Horne børneby lever

Regnbuens børnehavebørn i Horne var de vigtigste gæster til åbningen af det nye madpakkehus i Vikingelunden. Foto: Tatjana Johnsson
Pædagogen Pernille i Horne glæder sig til at undervise i naturen, hvor læring kan foregå helt anderledes end inden døre.
Annonce

Horne: I Vikingelunden er der udgravet både kostbare guldspænder og runesten fra fordums tid, men i dag er det et skatkammer for borgerne i Horne, som nyder at være aktive sammen på et område med både sø, bålplads, legeplads og kommende shelters. Nu er der også indviet et madpakkehus, som børnehaven glæder sig til at bruge.

Pædagog Pernille Olsen i Horne er begejstret over, at læring i naturen hænger så godt sammen med alt det, børn skal lære i dag i børnehaven. Et madpakkehus gør hverdagen i naturen med børnene meget nemmere og sjovere. Foto: Tatjana Johnsson

- Det giver mening at være i naturen med børnehavebørn. Den er rig på læringsmiljøer, vi kan tælle, kravle, bygge, og undersøge. Det hænger sammen med alt det, børnene i dag skal lære, siger Pernille Olsen, 35-årig pædagog i Horne, og tilføjer:

Børnene elsker at udforske og undersøge, hvad naturen byder på. De kravler for eksempel i træer og spørger undrende: Hvad er det for et dyr?


Børnene elsker at udforske og undersøge, hvad naturen byder på. De kravler for eksempel i træer og spørger undrende “Hvad er det for et dyr?”. Måske får vi snakket om hemmelige huler, vi har bygget.

Pernille Olsen, pædagog


Annonce

Leg kan ændre adfærd

Der er ingen legetøj i skoven.

- Det gør ingenting, for så får børnene nemt øjnene op for nye lege, og sammenholdet kan hurtigt blive helt anderledes. Børn, der måske ikke leger sammen indenfor, kan sagtens finde sammen udenfor i nye konstellationer. Måske omkring bålbyggeri. Og det er fint, hvis man lærer at skabe nye relationer, siger hun.

Festligt og med kage til var det til åbningen af madpakkehuset den 27. august i Horne Vikingelund. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

25-års jubilæum

Annonce