Annonce
Ugeavisen Ølgod

Mads Sørensen: Det er vigtigt at støtte lokalt talent

Kulturudvalgsformand Mads Sørensen støtter eliteidrætten i Varde Kommune for at kunne udvikle på lokalt talent og i sidste ende også for at spare kommunen penge. Arkivfoto: Jacob Schultz
Udvikling af eliteidræt og kulturelite er vigtig at tiltrække allerede i skolesystemet og indenfor egen kommunegrænse. Ellers koster det på flere fronter både for talentmassens udvikling og på pengepungen.

Sig: Formand for kultur og fritid Varde, Mads Sørensen i Sig, brænder for eliteidrætten. Derfor har han været med til, at der bliver sat penge af til udvikling af eliteidræt i kommunen i et tæt samarbejde med det lokale foreningsliv, skolerne og for eksempel DBU/Dansk Bold Union.

- For fire år siden startede vi med idrætstalentklasser på forsøgsniveau, hvor selve udfoldelsen indtil nu er foregået på Varde byskoler, siger Mads Sørensen og fortsætter:

- Men nu i skoleåret 2021-2022 vil det også være muligt for andre byer og idrætsforeninger i kommunen at slutte sig til og investere i eliteidræt i følgende sportsgrene: Fodbold, håndbold, badminton og golf.

De nævnte sportsgrene er de mest populære. Ordningen er nu gjort permanent.

Annonce

Støtte til lokalt talent

- Ligesom med Vitaskolen i Esbjerg er tilbuddet gældende for byskolernes overbygningsklasser 7.-9. klassetrin, siger Mads Sørensen, der inden jul har været med til at afsætte 450.000 kroner til formålet med opdyrkning af idrætstalent.


Det koster kommunen cirka 67.000 kroner årligt per barn, der vælger at gå i skole udenfor kommunen.

Mads Sørensen, formand kultur og fritid Varde


- Nu har vi både tilbud til de unge indenfor idræt og kreativitet med Musicaltalentskolen i Varde, siger han, og påpeger at de også har optaget elever fra for eksempel Esbjerg Kommune.

- Det er vigtigt, at vi beholder vores lokale talenter indenfor kommunegrænsen. Det koster kommunen, når de unge søger andre græsgange og går i skole i nabokommunen. Desuden styrker det også det lokale foreningsliv på flere måder at have fokus på eliten, slutter Mads, der oplyser, at idrætstalentklasserne har haft stor tilgang med mellem 75-100 elever hvert år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce