Annonce
Ugeavisen Ølgod

Magi ved Kvie Sø i form af nyt koncept bag sommerhøjskole

Det bliver et højskoleophold med flere ting på paletten udover hest og rytter, siger Martha Voss, for eksempel også sund mad. Foto: Tatjana Johnsson

Vil du både ride og hygge og spise sundt, så er muligheden der nu.

Annonce

Ansager: Der tilbydes aktiv sommerferie for hele familien til næste år i uge 29 og 30 ved Kvie Sø. Initiativtageren er Martha Voss, der kalder ideen "Magi ved søen - sommerhøjskole for hestefamilier." Martha vil bruge lokalerne på Kvie Sø Efterskole som opholdssted for familierne, der deltager på højskolen.

- Det passer faktisk så fint med, at efterskolen først for alvor åbner til august, siger Martha Voss.

Ansager Rideskole, der ligger lige om hjørnet en ti minutters gang fra efterskolen, skal bruges til opstaldning og rideundervisning på højskolen.

- Det er meningen, at børn i alderen 10-12 år og opefter kan komme på højskoleophold med deres forældre og med hesten som midtpunkt, men der vil også være tilbud om mange andre aktiviteter i det naturskønne område ved Kvie Sø, siger Martha Voss og fortsætter:

- Det kommer også til at handle om sundhed for både hest og rytter, siger hun.

Gennem viden om vores og hestens biologi bliver vi klar til at handle for vores egen sundhed.

Martha Voss om sit nye højskolekoncept i Ansager

"Magi ved Kvie Sø"

- Aktiviteter og nærvær med natur og hest.- Ny viden om din egen og hestens sundhed.

- Inspiration til madlavning.

- Vildmark og wellness for børn og forældre.

- Sjov motion og spændende udfordringer.

Læs meget mere om sommerhøjskoleopholdene på hjemmesiden: nenuc.dk

Martha Voss ser frem til at åbne sin nye sommerhøjskole, hvor man sover og spiser på den den nye efterskole ved Kvie sø. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce

Mariekiks

Ifølge Martha Voss går mange hestepiger højt op i hestenes forskellige diæter og foder men glemmer helt selv at spise fornuftigt.

- Det ender tit med sene aftener i stalden og en mariekiks i lommen eller en pizza på vej hjem fra stalden, siger Martha Voss.

Den tendens vil Martha Voss gerne være med til at lave om på ved at fokusere på sund mad i familielivet som en højt prioriteret del af højskoleopholdet.

- Det er vigtigt at få forældrene med, så man kan blive inspireret og motiveret i fællesskab, og så skal det også nok lykkes med en fortsættelse af forløbet derhjemme på længere sigt, siger Martha Voss.

Det er også vigtigt for Martha Voss at inddrage lokalområdet, de lokale kræfter og eksperter i sommerhøjskolens program.

Martha Voss

Agronomuddannet med speciale i hestens ernæring.24 års erfaring med undervisning i alt vedrørende heste på landbrugsskoler og lignende.

Efteruddannet coach, innovations-leder og diplomleder.

Selvstændig erhvervsdrivende med Nenuc - højskolen for hestefolk og andre ledere.

Ansager Rideskole bliver en del af det nye højskolekoncept med fokus på sund mad, familien, hest og rytter, siger Martha Voss. Foto: Tatjana Johnsson
Det er meningen at et sommerhøjskole ophold ved Kvie Sø, skal være for hele familien. Foto: PR
Der bliver plads til mange aktiviteter på Kvie Sø Sommerhøjskole - udover dem på hesteryg. Foto: PR
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

I krisetid fisker vi

Annonce