Annonce
Ugeavisen Ølgod

Marianne leder Aflastningstjenesten: Det handler om nærvær, omsorg og respekt

Marianne Kruse er ny koordinator for de frivillige i Aflastningstjenesten i Varde og Ølgod. I fritiden er hun glad for at pusle i haven. Foto: Tatjana Johnsson
Der er brug for besøgsvenner og vågetjenester i et samfund, hvor folk bliver ældre og ældre.
Annonce

Varde: Marianne Kruse (53) er startet i en ny stilling, som koordinator for de frivillige i Aflastningstjenesten i Varde og Ølgod.

- Vi har mærket en øget efterspørgsel på de frivilliges kompetencer, når det gælder besøgsvenner, vågetjenester og aktiviteter på plejehjem, siger Marianne Kruse og fortsætter:

- Tidligere har stillingen været besat af en frivillig, men nu er jeg ansat på deltid og arbejder tre dage i ugen hos Aflastningstjenesten og de efterfølgende to dage på KFUMs Soldaterhjemmet i Varde, siger Marianne Kruse.

Hun kom oprindelig fra Nexø på Bornholm til Varde som frivillig volontør for KFUM og KFUK i ét år, men så mødte hun kærligheden i Flemming, og nu har de boet i Sig i 28 år, og har tre børn sammen.

Aflastningstjenesten tilbyder

- Aflastning af pårørende.
- Besøgstjeneste.
- Vågetjeneste.
- Sorggruppe for voksne efterladte.
- Frivillige på plejecentre og hospice.
- Musik på plejecentre og hospice.

- Aflastningstjenesten er en selvstændig forening under KFUM og KFUK i Esbjerg.

Annonce

At gøre en forskel

Marianne Kruse nyder at være i jobs, hvor hun gør en forskel.

- Der er hårdt brug for disse næstekærlighedstjenester, da ensomheden er stor, vi bliver ældre og ældre, og rigtig mange i denne gruppe af borgere mangler menneskelig kontakt. Det er rørende og givende på nært hold at opleve, hvor meget både den besøgende og den frivillige får ud af besøgs- og vågetjenester, siger Marianne Kruse.

De er cirka 85 frivillige i Aflastningstjenesten i Varde, der har mulighed for at samles til cafémøde i Frivillighuset. Her udveksles erfaringer, og der hygges over en kop kaffe.

- Der er syv frivillige i Ølgodområdet, så man er velkommen til at kontakte os, hvis man har lyst til at være frivillig, da vi gerne vil kunne påtage os flere opgaver i dette område, siger Marianne Kruse.

Annonce

Frivillig

Marianne Kruse tager ud privat til dem, der ønsker at være frivillige, så begge parter kan se hinanden an, og hun kan være sikker på, at den kommende frivillige har det overskud, der skal til for at være hjælper et par timer i ugen.

- I Aflastningstjenesten arbejder vi ud fra en platform, der handler om nærvær, omsorg og respekt for det enkelte menneske, derfor tilbyder vi også små kurser og foredrag om relaterede emner, der har med frivilligt arbejde at gøre, så man er godt rustet og klædt på til opgaven, siger Marianne Kruse.

Det er dejligt med et arbejde, hvor man kan se, at man gør en forskel, siger Marianne Kruse. Foto: Tatjana Johnsson
Det er 30 år siden, Marianne Kruse kom fra Nexø til Varde, som voluntør for KFUM og KFUK - for ét år. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

25-års jubilæum

Annonce