Annonce
Ugeavisen Ølgod

Martin åbner dørene op til valg i kulturhuset: - Der står altid en lille flok og venter på at blive de første med krydset

- Det er en festlig dag i demokratiets navn, fortæller Martin Højgaard Jensen. Han er valgformand i Ølgod ved kommunal- og regionsrådsvalgetvalget 2021 i Varde Kommune. Foto: Michael Svenningsen
Martin Højgaard Jensen er valgformand ved kommunal- og regionsrådsvalget i kulturhuset i Ølgod. For ham er det en spændende dag i demokratiets navn.

Ølgod: - Jeg synes, det er en helt særlig dag. Det er jo demokratiets dag. Jeg kan tydeligt huske, da jeg var lille dreng og blev slæbt med mine forældre ned for at stemme til kommunalvalget. Det var der noget helt særligt over.

Martin Højgaard Jensen, 51 år og valgformand i Ølgod Kulturhus, fortæller om dengang, han første gang var med sine forældre i stemmeboksene for at være med til at sætte de voksnes kryds. Martin er i dag servicechef og leder ved den interne service i Varde Kommune. Han er også valgformand, når der skal stemmes ved kommunal- og regionsrådsvalget i Ølgod Kulturhus.

Det er tredje gang, Martin er valgformand. Han har været med til et kommunalvalg og to EU- og folketingsvalg som valgformand. Før tiden som valgformand var han med i 15 år som valgtilforordnet.

Annonce

Der står altid en håndfuld klar, når vi åbner klokken otte. Det er lidt en konkurrence at være den første, som propper sit kryds ned i valgurnen

Martin Højgaard Jensen

- Jeg begyndte som valgtilforordnet i Strellev. Jeg arbejdede dengang på rådhuset og syntes, det kunne være interessant at være med til at hjælpe ved denne særlige og højtidelige dag, fortæller Martin Højgaard Jensen.

I Ølgod Kulturhus er der otte almindelige stemmebokse og to som er handicapvenlige. Valgformand Martin Højgaard Jensen styrer slagets gang fra tidlig morgen til sen aften. Foto: Michael Svenningsen

Tidlig start

Martin begynder klokken 6 om morgenen tirsdag 16. november. Han henter stemmesedler, stemmebøger og kuglepenne på borgercentret i Varde. Klokken 7 mødes han med de valgtilforordnede i kulturhuset i Ølgod. Her gør de stemmeboksene og valgurnerne klar. Klokken 8 åbner Martin dørene og holder en kort åbningstale og erklærer kommunal- og regionsvalget for åbent.

- Der står altid en håndfuld klar, når vi åbner klokken 8. Det er lidt en konkurrence at være den første, som propper sit kryds ned i valgurnen, fortæller Martin Højgaard Jensen.

På grund af coronasituationen er indgangspartiet i Ølgod Kulturhus delt op med afspærringsbånd, så der er to ruter, når man ankommer. En til indgang og en til udgang.

- Vi vil gerne sørge for, at folk holder afstand til hinanden. Vi har også håndsprit ved indgangen, fortæller Martin Højgaard Jensen.

Annonce

God mad

Når klokken har slået 20, går Martin ud i forhallen i kulturhuset og kalder, om der er flere, som vil stemme. Derefter bliver valglokalet lukket, og stemmeoptællingen kan begynde. Martin er selv med til at tælle regionsrådsstemmerne op. I kulturhusets hal bliver der opsat borde til optællingen af kommunalvalgets stemmer. Det tager længere tid at tælle de kommunale stemmer.

På selve valgdagen i kulturhuset i Ølgod er der, udover formanden Martin Højgaard Jensen, en digital valgsekretær og ti valgtilforordnede. Mandskabet bliver godt forplejet med håndmadder, valgkagemand og kylling med ris.

- Der er altid sådan en særlig aura og god atmosfære på valgdagen, siger Martin Højgaard jensen. Foto: Michael Svenningsen

De valgtilforordnede, som er politikere, bliver sendt hjem eller ind til valgcaféen i Varde ved 19-tiden. På det tidspunkt er de blevet så ukoncentrerede og tænker kun på, hvordan det er gået, så de skal ind til fritidscentret i Varde og være med der. De bliver erstattet af nogle nye tilforordnede, som tæller stemmerne op.

- Jeg finder selv tid til at stemme i en pause i løbet af dagen. Hvis vi kan få det til at passe sammen, venter jeg på min kone, så kan vi sammen gå ind og sætte vores personlige kryds, fortæller Martin Højgaard Jensen.

Martin er gift med Laila Jensen, som er butiksassistent i Brugsen i Ølgod. Sammen har de børnene Emma, Miriam, Jonas og Steffan.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ølgod

Ølgod Kulturhus klædt klimavenligt på til jul

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ølgod

Hvad synes I om, vi nu igen bruger mundbind?

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Hardy går på pension efter 43 år ved maskinforretningen: - Jeg er aldrig rigtig blevet udlært

Ugeavisen Ølgod

Har du også fundet nogle af julemandens små gaver?

Ugeavisen Ølgod

Forestillingen om Pippi er udsat

Ugeavisen Varde

Nostalgi og teater i HATS

Ugeavisen Ølgod

Julestemning på Østbækhjemmet

Ugeavisen Varde

Hvem af politikerne fik hvilken post? Komplet oversigt her

Ugeavisen Ølgod

Besked om datalæk på mobilen? Sådan skal du reagere

Ugeavisen Ølgod

Drabanterne opfører teaterstykke om verdens stærkeste pige

Ugeavisen Ølgod

Nanna giver sine egne hesteoplevelser videre til andre unge piger: - Hestene griner ikke, når jeg kommer med morgenhår

Ugeavisen Ølgod

Nordenskov vil omdanne kroen til medborgerhus – hvis den kan finde pengene

Vesterhavsposten

Julie har fået sin drømmelæreplads, men i 3. klasse fik hun en hård dom af skolelæren: - Du behøver ikke tage dine matematikbøger frem, du kan alligevel ikke finde ud af det

Ugeavisen Varde

- Jaaaaa, vi gjorde det piger: En fantastisk sæson for pigerne endte med en kæmpe sejr og kvalifikation til oprykningsspillet

Ugeavisen Ølgod

Emma fra Sig drømmer om at komme til at spille for Chelsea eller Manchester United

Ugeavisen Ølgod

Kom til jul i Janus

Ugeavisen Ølgod

Grisebønder leverede stort overskud

Ugeavisen Ølgod

Gabriel fra Ansager udgiver debutsingle om at vælge nye veje i livet

Ugeavisen Ølgod

Lise og Troels støtter grisebanko i Ølgod Hallen

Ugeavisen Ølgod

Pengene er på vej til kunstgræsbanen i Helle FC

Ugeavisen Ølgod

Varde Kommune bør have en støttefunktion for virksomhederne

Ugeavisen Ølgod

STU-ungdommen mødte politikerne: Spændende at høre om kommunalpolitik

Ugeavisen Ølgod

Martin åbner dørene op til valg i kulturhuset: - Der står altid en lille flok og venter på at blive de første med krydset

Annonce