Annonce
Ugeavisen Ølgod

Mennesker med stil

Butiksejer i herretøj Henrik Jul i Ølgod, er altid ulasteligt klædt. Den nålestribede habitjakke, sidder som støbt. Foto: Tatjana Johnsson
Der er bare nogen man lægger mere mærke til end andre. Nogen som har stil og personlighed i deres udtryk og måde at klæde sig på. Ugeavisen har talt med fire markante personligheder i lokalområdet, der har en mening om, hvordan de ser ud.
Annonce

Ølgod: Henrik Jul er rundet de 51 år, og er altid ulastelig klædt. Hvilket ikke kan komme som den store overraskelse, når man som Henrik i tyve år, har klædt drenge og mænd på i Ølgod, i butikken Din Tøjmand Henrik.

- Jeg kan godt lide at være klædt på til lejligheden, men har selvfølgelig også afslappet tøj på derhjemme, og er casual klædt en søndag eftermiddag på sofaen, siger Henrik Jul, der synes, nutidens herremode er yderst komfortabel.

- I dag er der jo stræk i det hele - både buks og habit, siger han iført nålestribet jerseyhabit, der sidder som skræddersyet, og ville være en gentleman værdig i central London.

- Jeg bliver heller aldrig træt af en god Polo t-shirt, der altid findes i mange farver i modebilledet.

Oprindelig var det sportstøj, der interesserede Henrik Jul, der også cykler meget selv. Henrik er udlært i Sportigan i Ølgod.

- Man skal turde at klæde sig pænt - også i en mindre by som Ølgod, siger Henrik, der anvender flere varianter af briller alt efter lejligheden.

En af Henriks forbilleder er Mads "Blærerøv" Christensen.

- Han har en god humor, står ved sin forfængelighed, og ved hvad han taler om, når det kommer til tøj, siger Henrik Jul.

- Forudsat at snit, farver og stof er i overensstemmelse med tiden, er habitjakken nok den meste elegante beklædningsdel til en mand gennem tiden.

Henrik Jul

Annonce

Kirsten ser rødt

Ounbøl: 74-årige Kirsten Overlund er et kendt ansigt i Thorstrup og Sig, hvor hun har været SFO-leder i 20 år på skolen i Thorstrup. Hun er desuden frivillig i velkomstkomiteen for tilflyttere i Sig og på Birgittegården, hvor hun er med til at aktivere og underholde ældre i hverdagene. Hun bor på et nedlagt landbrug i Ounbøl mellem Thorstrup og Horne med én af fire sønner, svigerdatter og barnebarn, som nærmeste naboer og flokke af geder, der græsser udenfor på markerne.

Kirsten Overlund er vild med farverne rød, pink og orange i sin tøjstil, farver der også går igen - især den røde variant i boligindretningen. Selv Kirstens bil er rød og hendes brillestel.

- Jeg ved ikke ,hvad det er med mig og farverne rød, pink og orange. Det er måske også lidt for meget, men jeg elsker de farver, og de har fulgt mig så længe, jeg kan huske, og jeg trives med dem, siger Kirsten Overlund, der har en søster, der har det på samme måde med blåt.

- Blå føles helt forkert for mig, siger Kirsten med et eftertænksomt smil på læben.

- I 1970'erne, da jeg gik på seminaret, var farven jo lilla siger hun og tilføjer:

- Jeg kan huske, at vi havde en bordeauxfarvet barnevogn og et lilla hjemmesyet indtræk til Moseskurven.

Kirstens fire sønner har også være iklædt meget rød og lilla.

- Det har jeg selvfølgelig fået lidt skæld ud for sidenhen, siger Kirsten Overlund, hvis hjem emmer af hygge med rød i alle varianter.

Annonce

Se min jump-suit den er grøn som græsset

Tistrup: Se min kjole, den er alle farver, kunne godt være en sang skrevet af receptionist Dorthe Eskildsen bosiddende i Tistrup.

- Jeg elsker tøj, farver og mønstre, siger 46-årige Dorthe Eskildsen, der både køber lokalt, på nettet og i genbrug.

- Det er ikke bestemte dyre mærker, der sætter dagsorden for mit valg af tøj, men ofte mønstre og farver, siger hun og tilføjer:

- Jeg følger heller ikke moden til punkt og prik, som sådan, og har tøj der er 10-15 år gammelt på bøjlerne, som jeg genanvender, og finder nye kombinationer med.

For ikke længe siden, gik det op for Dorthe Eskildsen, at man også kan rigtig meget med accessories, som det så smukt hedder på nydansk, når det handle om tilbehør i form af sko, tørklæder, smykker og i den dur.

- Man kommer langt med en sko i et frækt leopardmønster eller en kæk hårbøjle eller lignende, siger Dorthe, der elsker at klæde sig pænt på, fordi det også giver hende en følelse af velvære og energi.

Det er vigtigt at herretøj af denne kaliber er komfortabelt, siger Henrik, der som et af sine mode forbilleder har Mads Christensen - også kaldet blærerøven. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce

Solbriller sommer og vinter

Sig: 47-årige Louise Hedevang er til daglig lærer i Varde på Lykkegårdsskolen. Hun går også model og catwalk for Agnes i Varde, hvor der sælges tøj til kurvede kvinder.

- Jeg er både til bukser og kjole, og lige nu er det jo moderne at kombinere de to ting, så det er helt perfekt, siger Louise Hedevang og tilføjer:

- Jeg kan godt lide at være med på moden, og vælger gerne noget, der er lidt ungdommeligt. For eksempel bukser med slid og huller, og jeg bruger gerne lag på lag, da det passer bedst til min figur.

Louise Hedevang understreger, at den rigtige størrelse er vigtig for at føle sig godt tilpas.

- Mit tøj skal ikke være for stort og meget gerne lidt figursyet.

Louise Hedevang kan heller ikke undvære tilbehøret/accessories i hverdagen.

- Sko fuldender ofte det helt rigtige look, og jeg gemmer rigtig meget af mit tøj, og genbruger det gerne med et nyt tørklæde, en ny taske eller solbriller til. Dem kan jeg slet ikke undvære - hverken vinter eller sommer, siger Louise Hedevang med et smil.

Et forbillede for Louise Hedevangs mode og type er magasinet Feminas redaktør Dorthe Kandi, der står ved sig selv og har en farverig påklædning.

- Dorthe Kandi tør i mine øjne vise det uperfekte frem, men så igen, hvad er det perfekte? Siger Louise Hedevang.

Helt ned i detaljer som for eksempel brillestel, vælger Kirsten Overlund pangfarver. Især rødt. Foto: Tatjana Johnsson
Kirsten Overlund er vild med rød - også i sin bolig. Og går udelukkende i rødt, pink og orange tøj i en kombination med sort. Foto: Tatjana Johnsson
Foråret og sommeren går Dorthe Eskildsen i møde i en grøn jumpsuit med spaghettistropper. Af lokale mærker er hun blandt andet vild med Lemosch i Varde, hvorfra hun har et tylskørt i en støvet pudderlyserød, men hun handler mange steder - også i genbrug. Foto: Tatjana Johnsson
Dorthe Eskildsen bliver i godt humør ved at tænke i stil og farver i sin gardarobe. For hende handler det ikke om bestemte mærker eller designs, men om tøj, der gør hende glad og godt tilpas. Foto: Tatjana Johnsson
Louise Hedevang kan godt lide moden lige nu, hvor man bruger kjoler til slidte bukser. Og i det hele taget lag på lag tendensen, hun synes klæder hendes figur. Sko og tørklæder fuldender looket. Foto: Tatjana Johnsson
Til daglig er Louise Hedevang lærer på Lykkegårdsskolen. Men hun har også et lille fritidsjob som model for butikken Agnes i Varde. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce