Annonce
Ugeavisen Ølgod

Mikkel har øje for håndboldtalent

Der trænes dagligt og lokalt i TRIM i Tistrup, hvor Mikkel Bom også er sportsmassør og terapeut. Foto: Tatjana Johnsson
Hans liv er fuld af håndbold på flere niveauer. Mikkel træner lokale kvinder i håndbold, og siden i sommer har han været talenttræner i Skjern ved håndboldakademiet.
Annonce

Tistrup: Præstesønnen Mikkel Bom i Tistrup kan og vil selv. Han nyder at præstere og kæmpe for tingene, om det så er indenfor sin hjertesport håndbold eller som ansat i Forsvaret på en af flere udstationeringer.

- Jeg var aldrig den, der var helt vild med at gå i skole, selvom jeg er endt op med at gå den slagne vej og for et par år siden har taget en gymnasialuddannelse. Men på efterskolen i Vandel i 10. klasse blev min interesse for håndbold vakt, siger Mikkel Bom på 29 år.

Mikkel styrketræner lokalt i TRIM sportscenter, hvor han også driver klinikken Tistrup Sportsterapi, da han blandt andet er uddannet sportsmassør og terapeut.

- Jeg er næsten altid på vej, når det handler om at videreuddanne mig rent sportsligt, siger Mikkel, der har gennemført flere af de højeste håndbolduddannelser, der tilbydes herhjemme.

Det er med håndboldtalent lidt ligesom med sang, man kan hurtigt afkode, om en spiller har x-faktor.

Mikkel Bom

Annonce

Håndbold udvikler

Hans mål er at kunne leve fuldt ud af håndbolden, og indtil nu går det den rigtige vej.

- Jeg nyder at have flere kasketter på indenfor en ramme, der handler om håndbold og sport, for det udvikler også mig at være håndboldtræner, talentspejder og træner, siger Mikkel Bom.

Talenttræner er han på håndboldtalentakademiet i Skjern. Mikkel træner ellers både de lokale håndboldkvinder i Tistrup, Hodde, Ølgod og U17 piger i 2. division i Skjern Håndbold, når han ikke er ude og spejde talent. Der er ikke en dag uden håndbold i Mikkels liv. For han er også rundt og se mange kampe.

- Det er med håndboldtalent lidt ligesom indenfor for eksempelvis sang. Man kan hurtigt afkode, om en spiller har x-faktor. Det handler blandt andet om at være initiativrig på banen og at kunne spille simpelt, og det er rigtig svært med det simple, siger Mikkel Bom eftertænksomt.

Annonce

Egenrådige kvinder

Mikkel Bom beskæftiger sig lige nu mest med kvindehåndbold.

- Jeg kan indimellem godt undres lidt over kvinderne på banen. Når vi har aftalt en taktik, kan de stadig være utrolig egenrådige og kontrollerende omkring deres spil, men i en helt anden retning end aftalt, siger han og tilføjer:

- Jeg ender med at blive den helt store analytiker på grund af kvindehåndbold, siger han med et stort smil på læben.

Der indgår masser af motivation og teori udover talent i en en holdsport som håndbold:

- Hvis man for eksempel får sin bedste spiller til at aflevere bolden i sidste sekund af kampen til den mindre gode spiller, så vokser den mindre gode med opgaven og bliver bedre, og den bedste er blevet en bedre holdspiller, siger Mikkel Bom, der vægter at udvikle hver enkelt spiller fremfor udelukkende at være resultatorienteret.

Blå Bog: Mikkel Bom

- Divisionstræner.

- Talenttræner.

- Sportsmassør.

- Sportsterapeut.

- Voksenpædagogisk grunduddannelse i Beredskabsstyrelsen.

Annonce

Liv, død og familien

Der er ikke tid til overs til meget mere end sport, håndbold og arbejde for Mikkel, der dog glæder sig til at få en en hund snart. Ellers er familien i fokus. Mikkel Bom har to søstre, og de tre søskende mistede deres mor, der også var præst, som Mikkels far er det, da hun pludselig fik en blodprop og døde. Endda mens Mikkel var udstationeret i Libanon.

- Det var hårdt at være så langt væk, når der sker noget så tragisk. Udover at miste vores mor, så har jeg set døden i øjnene flere gange på mine udstationeringer. Det giver stof til eftertanke om at være i nuet og være noget for andre og især min familie, siger Mikkel Bom.

Han er ikke i tvivl om, at morens død har bragt familien endnu tættere sammen.

Præstesønnen i Tistrup, Mikkel Bom, har også et kald, men det går i en helt anden retning end hans fars - nemlig som træner og udvikler af håndboldtalent. Foto: Tatjana Johnsson
Man kommer ikke sovende til kraft og styrke mentalt og fysisk. Mikkel Bom leder vejen, når det handler om at holde sig i form for at opnå de bedste sportsresultater. Foto: Tatjana Johnsson
Når Mikkel Bom i Tistrup endelig holder fri, bruger han sin kostbare tid på familien. Foto: Tatjana Johnsson
Mikkel Bom var på sin første udstationering for det danske forsvar som 19-årig. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Lone er med til at gøre Ølgod aktiv

Ugeavisen Varde

25 års jubilæum

Annonce