Annonce
Ugeavisen Ølgod

Mirjams livsstil emmer af kreativitet og skabertrang

Mirjam de Vries bruger løbende sine kreative evner på at indrette haven og skabe små stemningsfulde “rum”. Foto: Lene Weber.
Nogle mennesker kan bare ikke lade være, og sådan et menneske er 54-årige Mirjam de Vries fra Ølgod. Hun er en sprudlende projektmager, en ildsjæl og - med egne ord - en praktiker, der holder af at bruge sine hænder til at skabe noget.
Annonce

Ølgod: Det kreative arbejde gennemsyrer Mirjam de Vries’ liv. På jobbet underviser hun skolebørn i alle aldre i dansk, billedkunst og “håndværk og design” på Bork Skole, og i fritiden slår hun sig løs med alverdens projekter - i 7-kantens regi, i eget regi og i eksempelvis Røde Kors’ regi. Energien bliver lagt i vidt forskellige discipliner; smykkefremstilling, akvareltegning, filt- og keramikarbejde - for blot at nævne nogle. Mirjam er også kendt som en dygtig sminkør.

Da Sønder Bork Kirkes altertavle skulle restaureres, og der var brug for en midlertidig erstatning, tog Mirjam de Vries opgaven til sig. Hun lod sig inspirere af de smukke mosaikruder, der ofte ses i kirker, og fandt på at udforme en altertavle af mdf-plader. Efterfølgende måtte hvert barn udvælge sig et felt, som det skulle farvelægge med en af de udvalgte farver, og Albert fra 0. Klasse tegnede en engel.

- Jeg valgte at arbejde med de tre symboler tro, håb og kærlighed. Projektet skulle favne alle børn på skolen - også de ikke-kristne, forklarer Mirjam de Vries.

Den oprindelige altertavle er nu kommet op igen, men i kirken er de blevet så glade for børnenes farverige mosaik-tavle, at de valgte at finde en ny placering til den.

Mirjam de Vries involverede alle børn og lærere på skolen, inklusiv skolens pedel, i projektet med at skabe en altertavle. Foto: Lene Weber.
Annonce

Ny 7-kanten-udstilling

Efter en pause vendte Mirjam de Vries sidste sommer tilbage til 7-kanten.

- Nu har jeg tid til det igen, forklarer den hollandske kvinde, der kom til Danmark med sin familie i 1992.

Familien valgte at blive hængende og faldt meget hurtigt til i det vestjyske. Samtidig startede Mirjam som frivillig i 7-kanten.


Teater er for alle og til alle, bare du har sjælen med.

Mirjam De Vries


- Lige nu er jeg med i en arbejdsgruppe, der laver en udstilling med udvalgte 7-kanten-kostumer i anledning af amatørteatrets 50 års fødselsdag. Selv om alle vores aktiviteter er aflyst på grund af Covid-19, kan vores lille gruppe godt mødes og fortsætte arbejdet, og vi forventer at holde fernisering til december, beretter Mirjam de Vries.

Hun har været med til at finde 15 modeller og sminke dem, inden de er blevet fotograferet i kostumerne - blandt andre H.C. Andersen i skikkelse af Martin Brygmann.

- Modellerne til fotoudstillingen er nøje udvalgte, ægte mennesker med forskellige aldre, skikkelser, farver og køn. Teater er for alle og til alle, bare du har sjælen med, bemærker Mirjam De Vries.

Annonce

Vil sy tæpper til udsatte

Lige siden 1995 har Mirjam de Vries været tilkalde-tolk for Justitsministeriet.

- Det ligger mig meget på sinde at holde det hollandske sprog ved lige, fastslår Mirjam, der er uddannet fra Det Pædagogiske Akademi i Holland.

Hun har undervist alle aldre i sprog og billedkunst; folkeskole-, efterskole-, erhvervsskole- og VUC-elever, og hun har været med til at stifte en ordblindeefterskole i Sdr. Felding.

Mirjam De Vries holder meget af alverdens kreative sysler. Foto: Lene Weber.

De udsatte grupper i samfundet har en særlig plads i hendes hjerte. Det viser det seneste fritidsprojekt med al tydelighed.

- I samarbejde med Røde Kors er jeg ved at sætte gang i et projekt, der hedder “KVADRAT”. Det går kort fortalt ud på, at - forhåbentlig mange - frivillige strikker et 50 x 50 centimeters kvadrat og indleverer det til mig. Jeg vil så sy kvadraterne sammen til tæpper i et hav af farver og med forskellige typer strik. Herefter vil de blive sat til salg, og overskuddet skal gå til Røde Kors’ projekter for sårbare grupper i Danmark, beretter Mirjam de Vries og understreger, at ingen kommer til at tjene på projektet.

Flere har allerede meldt sig klar til at sy og strikke, og inden tæpperne bliver sat til salg, vil de blive udstillet på Ølgod Bibliotek med fernisering sidst i oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Garagen brænder!

Annonce