Annonce
Ugeavisen Ølgod

Nanna giver sine egne hesteoplevelser videre til andre unge piger: - Hestene griner ikke, når jeg kommer med morgenhår

Nanna sammen med Asti, den ene af hendes to border collier. Foto: Michael Svenningsen
Nanna Lundgaard Buhl fra Skovlund har, siden hun var 8 år, interesseret sig for heste. I dag er hun bestyrelsesmedlem i rideklubben i Ansager.

Ansager: Udsigten fra Rideklubben i Ansager og ud over markerne og skovene er et sandt mesterværk, som burde hænge på Nationalmuseet til evig beskuelse. De gule, grønne og mørkerøde efterårsfarver skaber et unikt eventyragtigt kunstværk, som man kan forsvinde langt væk i.

Det er ikke svært at forstå, hvorfor 22-årige Nanna Lundgaard Buhl fra Skovlund elsker at komme i rideklubben. Siden Nanna som 10-årig fik Buster, hendes første pony, har hun været en fast del af rideklubben i Ansager. I dag er hun bestyrelsesmedlem. Da hun gik på Grindsted Gymnasium, var hun ansat som underviser i klubben. Efter gymnasietiden tog Nanna et sabbatår og arbejdede på fuld tid i rideklubben. Nu læser hun til veterinærsygeplejerske på Hansenberg i Kolding og har fået en praktikplads i Grindsted Dyreklinik.

- Jeg har altid elsket at være sammen med mine heste og hunde. Jeg har to hunde, Asti og Simba, fortæller Nanna.

Annonce

Morgenhår

- Det er så skønt at komme her i rideklubben. Man kan være helt sig selv. Her er ingen, der kommer med kommentarer, hvis man dukker op med morgenhår. Hestene står bare og glæder sig, til jeg kommer, siger Nanna.

Ud over studierne bruger Nanna det meste af sin tid i rideklubben i Ansager. Foto: Michael Svenningsen

Da Nanna var otte år, kom hun i rideklubben sammen med en gruppe andre piger. Pigerne fik nogle gode venskaber til hinanden. Når de havde stævner og arrangementer, sov de på madrasser på gulvet rundt omkring i rytterstuen.

- Det var en helt fantastisk oplevelse som lille pige at være sammen med sine veninder og sove med hestene. Vi var lykkelige, fortæller Nanna.

Nanna har i mange år været underviser på rideskolen. På grund af de mange gode oplevelser, hun fik som barn, valgte hun selv at undervise de små piger, som er nybegyndere og kommer i klubben for første gang. Hun vil gerne give dem de samme gode oplevelser, hun selv har haft. Følelsen af frihed og sammenhold er det, som Nanna har fået med sig gennem sin egen tid i rideklubben.

Rideklubben i Ansager ligger i meget flotte omgivelser. Foto: Michael Svenningsen
Nanna sammen med Chicago Lightfoot, som er en af hendes egne heste. Privatfoto

- Det giver så meget mening, at se 10 små piger stå med hestene for første gang i deres liv. Jeg kan jo tydeligt huske, da jeg selv var nybegynder og stod der med sommerfugle i maven og fik benene fejet væk under mig, fordi det var så god en følelse, siger Nanna.

- Jeg bruger al min tid på hestene, min uddannelse og min to border collier. Jeg går til agility med hundene. Der er ikke tid til en kæreste i mit liv lige nu. Når jeg kommer hjem fra arbejde eller studierne, tager jeg direkte over i rideklubben.

Nanna kan tydeligt huske, da hun var en lille pige og begyndte til ridning. Det var et eventyr, som stadig fylder hele hendes liv. Foto: Michael Svenningsen

Nanna gik på Grindsted Gymnasium. Hun var ikke den typiske gå-i-byen-pige. Det handlede om hestene og ridestævner.

- Det var hestene først. Jeg kunne sagtens hænge ud med de andre piger, men hvis der var et hestestævne i weekenden, var jeg ikke hende, som tog med i byen og drak mig fuld. Jeg elsker at være til stævne, så selvfølgelig var det hestene, jeg prioriterede først, siger Nanna.

Nanna er ved at uddanne sig til veterinærsygeplejerske på Hansenberg i Kolding og er i praktik i Grindsted Dyreklinik. Foto: Michael Svenningsen

- Jeg er ved at uddanne mig til veterinærsygeplejerske, fordi jeg godt kan lide at give omsorg til dyr. Jeg vil hellere tage mig af plejen, end at være dyrlægen der står og opererer dyrene. Jeg har bare et omsorgsgen i mig, fortæller Nanna.

Nanna drømmer om at have sin egen stald med heste, hvor hun kan kombinere sin uddannelse, med at videregive de gode oplevelser med dyr, hun selv har fået gennem livet i rideklubben i Ansager.

Der er intet bedre end at stå klokken otte om morgenen og opleve solen stå op over rideklubbens marker og se hestene løbe frie afsted. Det gør noget godt mentalt, siger Nanna Lundgaard Buhl.

Nanna drømmer om at have sin egen hesteopstaldning en dag. Foto: Michael Svenningsen
- Der er ikke noget bedre end at opleve solen stå op over rideskolens smukke område, siger Nanna. Foto: Michael Svenningsen
Der er omkring 80 medlemmer og 24 heste i rideklubben i Ansager. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Ugeavisen Ølgod

Ølgod Kulturhus klædt klimavenligt på til jul

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ølgod

Hvad synes I om, vi nu igen bruger mundbind?

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Den mærkelige dag, da lille bys damer mødte sig selv i 3. division: Klasseforskel på det gamle og det nye hold

Ugeavisen Ølgod

Hardy går på pension efter 43 år ved maskinforretningen: - Jeg er aldrig rigtig blevet udlært

Ugeavisen Ølgod

Har du også fundet nogle af julemandens små gaver?

Ugeavisen Ølgod

Forestillingen om Pippi er udsat

Ugeavisen Varde

Nostalgi og teater i HATS

Ugeavisen Ølgod

Julestemning på Østbækhjemmet

Ugeavisen Varde

Hvem af politikerne fik hvilken post? Komplet oversigt her

Ugeavisen Ølgod

Besked om datalæk på mobilen? Sådan skal du reagere

Ugeavisen Ølgod

Nanna giver sine egne hesteoplevelser videre til andre unge piger: - Hestene griner ikke, når jeg kommer med morgenhår

Ugeavisen Ølgod

Drabanterne opfører teaterstykke om verdens stærkeste pige

Ugeavisen Ølgod

Nordenskov vil omdanne kroen til medborgerhus – hvis den kan finde pengene

Vesterhavsposten

Julie har fået sin drømmelæreplads, men i 3. klasse fik hun en hård dom af skolelæren: - Du behøver ikke tage dine matematikbøger frem, du kan alligevel ikke finde ud af det

Ugeavisen Ølgod

Emma fra Sig drømmer om at komme til at spille for Chelsea eller Manchester United

Ugeavisen Varde

- Jaaaaa, vi gjorde det piger: En fantastisk sæson for pigerne endte med en kæmpe sejr og kvalifikation til oprykningsspillet

Ugeavisen Ølgod

Kom til jul i Janus

Ugeavisen Ølgod

Grisebønder leverede stort overskud

Ugeavisen Ølgod

Gabriel fra Ansager udgiver debutsingle om at vælge nye veje i livet

Ugeavisen Ølgod

Lise og Troels støtter grisebanko i Ølgod Hallen

Ugeavisen Ølgod

Pengene er på vej til kunstgræsbanen i Helle FC

Ugeavisen Ølgod

Varde Kommune bør have en støttefunktion for virksomhederne

Ugeavisen Ølgod

STU-ungdommen mødte politikerne: Spændende at høre om kommunalpolitik

Annonce