Annonce
Ugeavisen Ølgod

Netto-Niels åbner byens første knap så gule dagligvarebutik

Niels Gude bliver butikschef i Ølgods første Netto, som åbner 16. december med hele 1200 kvadratmeter og efter det nyeste koncept, hvor færdigretter blander sig i grøntafdelingen. Foto: Nina Møller
Niels Gude bliver butikschef for Ølgods første Netto, der åbner 16. december. Det bliver efter det nye 3.0-koncept og størst muligt areal. Niels er lige nu chef i Storegade i Esbjerg, og både her og på Tarphagevej er hans team kåret som Månedens Butik. Niels kan tømre den tavseste personalegruppe sammen.
Annonce

Ølgod: Der kommer en Netto-butik i Ølgod. Byens første, og ikke så lille, faktisk den maksimale Nettostørrelse på 1200 kvadratmeter. Butikken åbner 16. december med Niels Gude som  butikschef. Lige nu er han chef i Storegade i Esbjerg og ved at ansætte medarbejdere til sit team i Ølgod.

- Ølgod er en hyggelig by. Jeg kan lide mentaliteten. Man har plads til hinanden og rummer hinanden i hjertet. Som minimum stopper man op og kommer i snak, når man mødes på gaden. Jeg har boet i Vejle, Horsens og Esbjerg, og her er et nik en stor hilsen, siger han.

Ølgod bliver den fjerde Netto, Niels er med til at åbne i sin 15 år lange karriere i det gule discountkoncept. Den bliver indrettet efter 3.0-modellen, hvor grøntafdelingen blander færdigretter med frugt og grønt på hylderne, og den gule farve er nedtonet til fordel for gråt.

Den gule farve er en del af Nettos DNA. Nogle vil have været kunde i en butik, hvor man har forsøgt at udfase den gule farve helt, men det var, som om medarbejderne blev usynlige, og Nettos personlighed ændrede sig, så nu kører den gule farve igen, blot ikke så bombastisk.

Annonce

Medarbejderne skal snakke med hinanden

Som chef går Niels Gude meget op i struktur og orden og gode oplevelser for kunderne.

- Jeg vil mane det gamle discountspøgelse i jorden, om at Netto er en rodebutik.  Jeg vil dele butikken op i det faste sortiment til priser, der ligner andre dagligvarebutikker og spot-varerne, som skal stå i nærheden. Jeg vil lære kunderne at bruge Spotten, siger han.


Jeg vil mane det gamle discountspøgelse i jorden, om at Netto er en rodebutik og lære kunderne at bruge Spotten

Niels Gude, butikschef i Netto Ølgod


Niels Gude fortæller, at han bliver vurderet på både hårde og bløde værdier. Selvfølgelig skal butikken have en god omsætning. Men tingene hænger sammen.

- Man skal have værdier og behandle sine kunder og sit personale godt. Jeg insisterer på, at medarbejderne snakker med hinanden, for det er med til at sammentømre et team. I en butik havde vi to, der slet ikke kunne snakke sammen. Så fandt jeg ud af, at de begge kiggede efter hus, og da de var begyndt at tale sammen, blev de ved, forklarer Niels Gude.

Hans fornemmelse for personalepleje har allerede resulteret i et par "pokaler" på hylden som Månedens Butik, både i Netto på Tarphagevej og Netto på Storegade i Esbjerg, hvor han er butikschef lige nu.

Annonce

Terapi i din butik

Team-ånden kom til udtryk, da de skulle have taget billede til avisen i anledning af, at de blev Månedens butik.

- Fire medarbejdere løftede den femte op og under fotograferingen, fortæller Niels.

Niels Gude føler, at han får en speciel relation til sine kunder. Meget personlig.

- Kunderne føler, det er deres butik. En tilbød at stå frivillig vagt. En anden kom stolt med udklippet af artiklen om Månedens Butik,  fortæller han.

Faktisk er det lige før, Niels og Netto for nogle kunder har en terapi-funktion:

- De snakker med mig om personlige ting uden at vide, hvad jeg hedder, men jeg er en person , de altid ser i deres butik. Vi oplever folk uden skjold og maske, i deres egen lille verden, hvor de bare tænker på at købe hakket oksekød og løg til aftensmad, siger Niels.

Han glæder sig til, at Netto i Ølgod på samme måde bliver kundernes butik, og han vil stå hver morgen og hilse nede i grønt.

Niels Gude

Niels Gude er 36 år, gift og har to børn på syv og ni år.

Han har været i Netto i 15 år.

Ølgod bliver den fjerde Netto, han er med til at åbne.

Netto har 530 butikker i hele Danmark. Lige nu rulles 3.0-versionen af Netto ud, og alle vil være indrettet efter det nye koncept inden to år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Garagen brænder!

Annonce