Annonce
Ugeavisen Ølgod

Nicolai: Hvis man kan tåle et nej, kan man nå langt i det her erhverv

25 år og 15 ansatte i entreprenør, og murermesterfirmaet Henneberg. Nicolai Henneberg i Ølgod har fusioneret med sin storebror. Privatfoto
Som 21-årig startede Nicolai Henneberg sit eget murerfirma i Ølgod. I dag - fire år senere - har han 15 ansatte og fusionerer med storebror.
Annonce

Ølgod: Bag firmaet Henneberg Murer og Entrepenør står brødrene Nicolai og Christian Henneberg.

- For fire år siden startede jeg murerforretning i Ølgod, og her til nytår fusionerede jeg med min storebror, så vi i dag hedder Henneberg Murer og Entreprenør, siger den 25-årige murermester, der har 15 ansatte i firmaet.

Firmaets ordrebog  bugner med mange forskellige opgaver, der foregår i hele området. Både Grindsted, Billund, Varde, Esbjerg og i Ølgod.

- Vi har heldigvis intet mærket til krisetider og corona, siger Nicolai Henneberg, der lige er kommet ud fra et tre timer langt byggemøde.

Annonce

Arbejdsopgaver forandrer sig som chef

- Mine arbejdsopgaver har ændret sig en del de seneste par år. Jeg bruger meget tid på at lede byggepladserne og også til opgaveplanlægning. Heldigvis har jeg en kontordame til at hjælpe med bogføring og administrative opgaver, siger han.

Nicolais  arbejdsdage starter som regel klokken 06 og slutter ved 18-tiden.

- Det kan være svært at få arbejdet som selvstændig til at gå op med et familieliv og vores toårig datter, der også skal have min opmærksomhed, siger Nicolai Henneberg, og han tilføjer i samme åndedrag:

- Der må jeg bare sige, at det hænger faktisk sammen derhjemme, fordi jeg har en meget tålmodig kæreste, der i øvrigt er pædagog i Grindsted.

Det er gået stærkt for Nicolai Henneberg de seneste fire år som selvstændig murermester i Ølgod, men der er også blevet tid til at stifte familie. Arkivfoto: Henrik Cramon
Annonce

Derfor kører det

Nicolai Henneberg har bygget et blomstrende firma op på relativt kort tid.

- Mit bud på, hvorfor det går så godt, er meget enkelt: Fordi vi knokler for tingene, og vi forstår at være de rigtige steder på det rette tidspunkt, siger Nicolai.

Han opsøger gerne aktivt projekter og er i øvrigt glad for mange gode samarbejder lokalt. Blandt andet med tegnestuer.

Inden jul skal den nye Netto i Ølgod stå færdig, og det er et Henneberg-projekt.

- Vi får også mange opgaver ind bare fra mund til mund og laver mest nybyg. Det er enormt vigtigt i processen at forstå kundens behov, og så længe man ikke er bange for et nej, så kan man nå langt, siger Nicolai.


Jeg tror, jeg er blevet selvstændig med succes i en ung alder, fordi jeg ikke er særlig god til ikke at bestemme, og så har jeg et okay ledergen i mig og tager gerne ansvar.

Nicolai Henneberg.


Annonce

Kvinder gør godt i et mandefag

Nicolai Henneberg har blandt sine ansatte to kvindelige murere.

- Det er et mandefag, vi er i, derfor er det måske ekstra dejligt med kvinder på arbejdspladsen, fordi det giver en god stemning, siger Nicolai og fortsætter:

-  Jeg oplever heldigvis en tendens til, at flere kvinder er på vej ind i byggebranchen - især som tømrere, siger Nicolai Henneberg.

Han er glad for, at arbejdsmiljøreglerne for murere er strammet gevaldigt op over årene. Især hvad løfteteknikker angår.

- Vi er nødt til at passe på os selv, så vi kan holde til et langt arbejdsliv som murere, hvilket er et fysisk hårdt arbejde, så der skal bare være styr på løft, siger Nicolai.

Annonce

Fritid

I sin sparsomme fritid spiller Nicolai lidt golf i Ølgod.

- Vi kører også tit til Henne Strand og hygger, for jeg er oprindelig fra området - mere præcist fra Outrup, og jeg stod i lære i Hvide Sande. Grunden, til at jeg flyttede til Ølgod, er min kæreste, slutter Nicolai Henneberg og haster videre for at besvare telefonen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Lone er med til at gøre Ølgod aktiv

Ugeavisen Varde

25 års jubilæum

Annonce