Annonce
Ugeavisen Ølgod

Niels fjerner fordomme om Netto: - Du må gerne have høje forventninger

Når Netto åbner i Ølgod onsdag den 16. december klokken 07.30, står butikschef Niels Gude klar til at tage imod kunderne til lyden af jazzmusik, duften af kaffe og smagen af friskbagte lækkerier. Foto: Jacob Schultz
Det er en rodebutik, og man behøver ikke kunne noget særligt for at få job bag kassen. Dét er to fordomme, som Niels Gude vil til livs, når han fra onsdag slår dørene op til Netto i Ølgod.
Annonce

Ølgod: Den klassiske er, at alle kan få job i Netto - og det er i og for sig ikke forkert, men det kræver dog, at man har den rette mentalitet, er arbejdsom og tør at stå ved sine holdninger. Sådan omformulerer Niels Gude en af fordommene om Netto.

Når han onsdag for første gang byder kunderne indenfor i Netto i Ølgod, er det sammen med et nøje udvalgt team. Mere end firs har ansøgt, og ligesom fordommen siger, har alle ansøgere haft en reel chance, men Niels Gude har udvalgt dem, der vil kunne give den helt rigtige Netto-oplevelse.

Butikschef i Netto i Ølgod, Niels Gude, har nøje udvalgt lokale kræfter til sit team, og selvom han i dag bor i Varde, har han familie i Ølgod og er kommet i byen hele sit liv. Foto: Jacob Schultz

- Både jeg og personalet møder kunderne i øjenhøjde. Vi hilser og har lyst til at snakke med dem og lære dem at kende. Vi har en uformel omgangstone, for det er sådan, Netto skal være, siger Niels Gude.

Annonce

Ha’ bare høje forventninger

I mange år har Netto haft ry for at være en rodebutik. Niels Gude mistænker, at dét ry stadig lever i bevidstheden hos borgerne i Ølgod og omegn. Derfor vil han her dagen før åbningen gerne opfordre de kommende kunder til at skrue forventningerne op.

Butikschef, Niels Gude (t.h.) og souschef, Kim Duus (t.v.) er klar til at tage imod kunderne med et smil hver eneste dag i Netto i Ølgod, for her skal kunderne altid føle sig velkomne. Foto: Jacob Schultz

- Der mangler høje forventninger til Netto. En rodet butik eller uengageret personale – det kommer kunderne i hvert fald ikke til at opleve her, understreger Niels Gude, der ud over at være butikschef i den 1200 kvadratmeter store butik i Ølgod også er chef i Netto på Storegade i Esbjerg.


Jeg skal være en omvandrende brugsanvisning, for jeg skal lære kunderne at bruge Netto rigtigt.

Niels Gude, butikschef, Netto, Ølgod


Ølgod bliver den fjerde Netto, som Niels Gude er med til at åbne i sin 15 år lange karriere i det gule discountkoncept. Modsat Niels Gude har Ølgod ingen erfaring med Netto, så butikschefen er forberedt på, hvad hans primære funktion bliver de første uger.

- Jeg skal være en omvandrende brugsanvisning, for jeg skal lære kunderne at bruge Netto rigtigt, og så skal jeg vise dem, hvad Netto kan og vil, siger han og uddyber, at kunderne skal kende smutvejen til kassen, lære at bruge scan and go og vide, hvordan de læser tilbudsavisen på app’en.

Annonce

Lokale rødder

Butikken i Ølgod bliver én af Nettos i alt 530 butikker fordelt over hele landet. Selvom indretning, koncept og sortiment kommer til at ligne de mange andre butikker, så skal butikken i Ølgod alligevel bestå af noget ganske unikt – lokal forankring.

- Vi vil gerne være lokale, og ikke bare Netto. De ansatte må gerne have et tilhørsforhold til området, og derfor er teamet sammensat udelukkende af lokale kræfter, siger Rasmus Rose, der er distriktschef hos Netto i Ølgod.

Siden fredag i sidste uge har medarbejderne arbejdet på højtryk i butikken i Ølgod for at få varer på hylderne. Alt skal være parat til den store åbning onsdag den 16. december klokken 07.30. Foto: Jacob Schultz

Én af de ansatte, der kører længst for at komme på arbejde i Ølgod, er Niels Gude, som kører fra bopælen i Varde. Ellers består teamet af 25 ansatte inklusiv deltidsansatte, hvor hovedparten er fra Ølgod, og enkelte er fra Tistrup og Hoven.

- Der er masser af gode folk i området, så der er ingen grund til at hive folk ind langt fra, men vi gør det også for at holde arbejdspladser i byen, siger Nielse Gude og indrømmer, at han faktisk var lidt spændt på, om han kunne få nok ansøgere:

- Men den frygt blev hurtigt gjort til skamme, for interessen har været helt enorm.

Annonce

Spot-varer matcher Ølgod

For nyligt har Ølgod fået en ny, stor Rema 1000, og med Superbrugsen på torvet har flere frygtet, at Netto ville få svært ved at finde kunder.


Vi skal virkelig gøre os umage og kæmpe for kunderne. Vi skal i gang med at vise vores værd

Rasmus Rose, distrikschef, Netto, Ølgod


Dén udfordring tror Rasmus Rose nu nok, at Netto skal klare. Netto og Ølgod er nemlig et ganske godt match, mener han og hentyder til Nettos nye koncept, hvor de især er stærke på Spot-sortimentet med non food-varer som tøj, julepynt og små elektroniske dimser. Sortimentet skifter hele tiden, og det, tror han, kan få succes i en by som Ølgod.

- Vi skal virkelig gøre os umage og kæmpe for kunderne. Vi skal skabe en platform, for det er ikke noget, der bare kommer. Vi skal i gang med at vise vores værd, siger distriktschefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce